پور مقدم گفت: با اجرای قانون طرح تنفس، سازمان جنگل‌ها موظف است ضریب حفاظتی در جنگل‌ها به ویژه شمال کشور را افزایش دهد.

با اجرای طرح تنفس، ضریب حفاظتی در جنگل های شمال افزایش می یابدکامران پورمقدم، رئیس شورای عالی سازمان جنگل‌ها، مرتع و آبخیزداری کشور در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه اظهار نظر برخی افراد مبنی بر از بین رفتن جنگل‌های شمال کشور تا ۳۰ سال آینده کارشناسی نیست، اظهار کرد: اظهارات افراد مبنی بر از بین رفتن جنگل‌های شمال کشور بر مبنای مطالعات و تحقیقات نیست و تنها این افراد نظر شخصی خود را بدون هیچ مستند و ادله‌ای بیان کردند.

وی افزود: اگرچه مجموعه عوامل طبیعی و انسانی نظیر بیماری ها، آفات، قاچاق و غیره  جنگل‌های کشور را تهدید می‌کند، اما این امر بدان معنا نیست که سازمان جنگل‌ها هیچ اقدامی انجام نمی‌دهد تا جنگل‌های شمال به طور کامل از بین رود.

پور مقدم با اشاره به اینکه سازمان جنگل‌ها برای جنگل‌های شمال برنامه مدیریتی خاص دارد، بیان کرد: با الزامی که در برنامه ششم توسعه در بحث جنگل‌ها مبنی بر تنفس جنگل به وجود آمده است، از این رو سازمان جنگل‌ها موظف است تا ضریب حفاظتی در جنگل‌های کشور به ویژه شمال را افزایش دهد و به بالاترین سطح برساند.


بیشتر بخوانید: زنگ خطر قاچاق چوب در جنگل‌های کشور/ سرنوشت درختان قطع شده با اجرای طرح تنفس چه می‌شود؟


این مقام مسئول ادامه داد: دفتر مطالعات و مهندسی سازمان جنگل ها، سالانه تغییرات جنگل را توسط تصاویر ماهواره‌ای پایش می‌کند تا در صورت ایجاد تغییرات نسبت به بازسازی و احیا آن اقدام شود و این گونه نیست که اگر جنگلی تخریب شد، اقدامی برای بازسازی و احیای آن انجام نشود.

وی با اشاره به اینکه رویکرد مدیریت جنگل در چند سال اخیر تا قبل از اجرای طرح تنفس بهره برداری از درختان بوده است، بیان کرد: این درحالی است که با اجرای قانون طرح تنفس و استراحت جنگل، سازمان جنگل‌ها موظف است ضریب حفاظتی در جنگل‌ها به ویژه شمال کشور را افزایش دهد و به عبارت دیگر هر گونه بهره برداری از جنگل‌ها ممنوع شود.

رئیس شورای عالی سازمان جنگل ها، مرتع و آبخیزداری کشور در ادامه افزود: برای مدیریت پایدار جنگل، طرح جایگزینی پیشنهاد شده است که مقدمات و دستورالعمل‌های اجرایی آن مصوب شده و کار مطالعاتی و اجرایی آن از ابتدای سال ۹۸ آغاز می‌شود.

پور مقدم با اشاره اینکه یگان حفاظت جنگل‌ها برخورد با هر گونه قاچاق و قطع غیر مجاز را در دستور کار خود قرار داده است، بیان کرد: در سال ۹۸، فرماندهان یگان حفاظت جنگل‌های شمال بحث تخلفات و قطع غیر مجاز را با جدیت تمام پیگیری می‌کنند.

این مقام مسئول در بخش پایانی سخنان خود درباره آخرین وضع بیماری و آفات در جنگل‌های کشور تصریح کرد: چند سالی است که بیماری بلایت شمشاد و آفت شپ پره توامان فعال شدند و رویشگاه‌ها را تحت تاثیر قرار دادند که بدین منظور سازمان جنگل‌ها ستاد ویژه‌ای ایجاد کرده تا شیوه مدیریت مناسبی را اجرا کند. البته قبل از اجرای شیوه‌های نوین برای مبارزه با آفت و بیماری‌ها در جنگل بحث محلول پاشی و ... در جنگل‌ها صورت گرفته است.

انتهای پیام/

 از بین رفتن جنگل های شمال تا ۳۰سال آینده غیر کارشناسی است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار