یک مقام مسوول گفت: با توجه به توسعه صنایع چوب و کاغذ، تقویت فرآیند زراعت چوب در جهت حفظ جنگل های ارزشمند شمال، امری ضروری است.

توسعه زراعت چوب امری موثر در حفظ جنگل های شمالناصر مقدسی قائم مقام سازمان جنگل ها،مراتع و آبخیزداری در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آخرین وضعیت اجرای طرح راهبردی تنفس جنگل اظهار کرد: از ابتدای برنامه ششم توسعه طرح راهبردی تنفس جنگل و توقف بهره برداری، به منظور حفاظت پایدار از جنگل های ارزشمند شمال اجرا شد.

وی افزود: در هشت ماه نخست سال، طرح های جنگل داری از مجموع 950 هزارهکتار در 600 هزار هکتار خاتمه یافت که به تدریج طرح های حفاظتی نظیر نهال کاری، مرمت جاده و جلوگیری از حریق و آفات و بیماری ها آغاز خواهد شد.

مقدسی ادامه داد: در سه سال نخست، تنها طرح های حفاظتی و اقدامات فنی اجتناب ناپذیر انجام خواهد شد و از سال چهارم برنامه طرح نوین و مدیریت پایدار جنگل مبتنی بر مشارکت مردم و ممنوعیت کامل برداشت چوب اجرا می شود.

قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه در شرایط کنونی سهم جنگل های شمال در تامین منابع چوبی و سلولوزی 10 تا 12 درصد است، بیان کرد:  براین اساس بخش عمده چوب مورد نیاز از طریق واردات و زراعت چوب تامین می شود.

وی با اشاره به آخرین وضعیت زراعت چوب در کشور افزود: اکنون 220 هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی به زراعت چوب اختصاص دارد که این رقم تا پایان برنامه ششم توسعه به 300 هزار هکتار خواهد رسید.

به گفته این مقام مسوول، با توجه به توسعه صنایع چوب و کاغذ، تقویت فرآیند زراعت چوب امری ضروری است.

مقدسی با بیان اینکه در شرایط کنونی 1.5 میلیون متر مکعب ام دی اف و 1.5 میلیون تن خمیر کاغذ وارد می شود، تصریح کرد: با توجه به آنکه کشورهای شمالی نظیر روسیه دارای منابع عظیم چوب هستند از این رو با تسهیل شرایط واردات و رعایت نکات قرنطینه ای می توان بخش اعظم چوب مورد نیاز صنایع را از این کشور وارد کرد.

انتهای پیام/

اجرای طرح تنفس جنگل،پایداری جنگل های ارزشمند شمال را به همراه دارد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار