طهماسبی گفت: اجرای طرح سایه‌بان در باغات در کاهش ۳۰ درصدی مصرف آب و تنش‌های محیطی تأثیر بسزایی دارد.

کاهش ۳۰ درصدی مصرف آب با اجرای طرح سایه‌بان در باغات/ محدودیتی در اعطای تسهیلات گلخانه وجود نداردمحمدعلی طهماسبی، معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار  صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، توسعه گلخانه‌ها را یکی از طرح‌های مهم اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: با توجه به محدودیت منابع آب، توسعه گلخانه‌ها با هدف صرفه جویی آب و انتقال کشت محصولات آب بر از فضای باز به محیط کنترل شده در دستور کار قرار گرفته است.

وی کاهش تبخیر آب، بازچرخانی مجدد آب به فضای گلخانه، تأمین نیاز غذایی و کشت متراکم در فضای گلخانه، کاهش ریسک تولید همچون سرمازدگی، گرمازدگی، تگرگ، طوفان و سایر عوامل طبیعی، افزایش سلامت محصول و تولید خارج از فصل را از دیگر مزایای مهم کشت گلخانه برشمرد.


بیشتر بخوانید: توسعه گلخانه ها راهی برای پایان عطش زمین های کشاورزی/ خبری از ریسک کشاورزی در گلخانه نیست


طهماسبی سطح گلخانه‌های کشور را حدود ۱۵ هزار و ۳۰۰ هکتار اعلام کرد و گفت: تا افق ۱۴۰۴ قرار است که سطح گلخانه‌های کشور به ۶۰ هزار هکتار برسد.

اجرای طرح سایه بان در باغات امری مهم در افزایش کیفیت محصول

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگر سخنان خود اجرای طرح سایه بان‌ها در باغات مرکبات و انار را امری مهم در افزایش کمیت و کیفیت محصول برشمرد و گفت: اجرای سایه بان‌ها در کاهش ۳۰ درصدی صرفه جویی آب و تنش‌های محیطی تأثیربسزایی دارد.

وی با اشاره به اینکه محدودیتی در اعطای تسهیلات سایه بان‌ها وجود ندارد، بیان کرد: تسهیلات اجرای سایه بان در باغات همانند توسعه گلخانه در اختیار باغداران قرار می‌گیرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی از اجرای ۱۶۵ هکتار سایه بان در باغات خبر داد و گفت: هم اکنون تسهیلات احداث گلخانه و اجرای سایه بان در باغات بدون هیچ محدودیتی از صندوق توسعه ملی وجود ندارد و نرخ سود تسهیلات در مناطق مرزی ۴ درصد و سایر مناطق ۱۸ درصد است.

طهماسبی با اشاره به اینکه هزینه اجرای سایه‌بان‌ها متفاوت است، بیان کرد: هزینه اجرای سایه‌بان بسته به نوع سازه و مصالح در محصولات مختلف متفاوت‌اند.

وی در پایان سطح گلخانه‌های دنیا را ۳.۵ میلیون هکتار اعلام کرد و افزود: از مجموع سطح گلخانه‌ها ۱۲ هزار و ۳۰۰ هکتار سهم کشور ما است که در برنامه ششم توسعه در نظر داریم، ۱۸ هزار و ۶۰۰ هکتار به این سطح برسانیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار