کارشناس فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با بیان اینکه کتاب «پرنده‌ی من» اثر حادثه محور نیست و بیشتر توجهش به موشکافی شخصیت هاست ، گفت : در این کتاب به حفره های موجود در روابط عاطفی خانواده بطور غیر مستقیم اشاره شده است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،بنابر اعلام روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، زهرا هاشمی، نویسنده و کارشناس فرهنگی ضمن معرفی نویسنده کتاب «پرنده‌ی من» در نشست نقد و بررسی این کتاب که به همت گروه فرهنگی تبلیغی «یارمهربان» زیر نظر دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شد، گفت: فریبا وفی، داستان‌نویسی را از مجله آدینه شروع کرد و هشت سال بعد اولین مجموعه داستانش به چاپ رسید، در مجموع ۵ مجموعه داستان و ۶ رمان کارنامه ادبی او را تشکیل می‌دهند، وی همچنین دیوان پروین اعتصامی را به نثر ساده برای نوجوانان بازنویسی کرده است.

وی ادامه داد: راوی داستان مثل همه رمان‌های دیگر وفی، یک زن است، داستان از زبان یک زن متاهل روایت می‌شود، زنی که درگیر روزمرگی و سختی‌های زندگی است و برای نجات زندگی اش تلاش می‌کند، در طول روند رمان، ما از ویژگی‌ها و تجربه‌های این زن در مقام همسر، مادر و فرزند مطلع شده و با دغدغه‌ها ذهنی او همراه می‌شویم.

هاشمی اضافه کرد: توصیف  و تصویر سازی محله‌ی زندگی و خانه‌ی کوچکی که بعد از سال‌ها مالک شده است از ویژگی‌های تحریر این رمان است که فریبا وفی در این کتاب بسیار ماهرانه و پررنگ به آن اشاره کرده است.

«محمود فخاری» از دیگر شرکت کنندگان در این نشست گفت: شخصیت‌های موجود در این رمان باید از بعد روانشناختی مورد بررسی قرار بگیرند چرا که بررسی لایه‌های شخصیتی می‌تواند در فهم داستان بیشتر به خواننده کمک کند، در این کتاب به حفره‌های موجود در روابط عاطفی این خانواده بطور غیر مستقیم اشاره شده است.

در بخش دیگری از این نشست احمد خیری، رئیس اداره کتابخانه و اطلاع رسانی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان و به عنوان دیگر کارشناس این نشست گفت: فریبا وفی از جمله نویسندگان رئالیستی ست که بیشتر به دغدغه‌های زندگی  و مسائل زنان در خانواده می‌پردازد. در میان رمان نویسان معاصر فارسی فریبا وفی از ویژگی‌های سبک شناختی خاص و روش‌های روایت پردازی متمایزی برخوردار است.

وی ادامه داد: روایت این رمان به صورت خطی نیست و رفت و برگشت‌های متعددی دارد، راوی داستان  از زاویه دید اول شخص و در دو بستر زمانی رفت و برگشت دارد. کتاب،   بسیار خوش خوان و از نثر روان و شیوایی برخوردار است، کاراکتر اصلی در این کتاب  می‌کوشد با وجود تمام سختی‌ها  و ناملایمات، آرامش را در زندگی برقرار کند، با این که تعارضات ذهنی دارد، اما سعی می‌کند با شرایط موجود هر چند خلاف میل اوست خود را وفق دهد و با وضعیت بوجود امده سازگاری یابد. از مونولوگ‌های راوی چنین برداشت می‌شود که خرده دلخوشی‌هایی دارد که سعی دارد آن‌ها را حفظ کند.

رئیس اداره کتابخانه و اطلاع رسانی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان گفت: از وجوه خلاق در متن کاملا مشخص است که این اثر حادثه محور نیست بلکه بیشتر توجهش به موشکافی شخصیت هاست. به لحاظ فرم و تکنیک این اثر از بقیه کتاب‌های فریبا وفی یک سرو گردن بالاترست، داستان شروع بسیار خوبی دارد که به نوعی غیر مسقیم به نظام سرمایه داری طعنه می‌زند. این زن در تقابل گذشته و آینده  همیشه ترسی را با خود حمل می‌کند، اما در انتهای داستان برای یافتن هویت خود به باز اندیشی گذشته‌ی خود بر می‌گردد، از ویژگی‌های بارز این کتاب، صداقت در بیان واقعیت‌های زندگی یک زن خانه دار ست.

کتاب «پرنده‌ی من» در سال ۸۱ منتشر شد و مورد استقبال  منتقدان  قرار گرفت، این کتاب برنده جایزه بهترین رمان سال، جایزه سومین دوره جایزه هوشنگ گلشیری و  برنده جایزه ادبی یلدا شده و از سوی بنیاد جایزه ادبی مهرگان و جایزه ادبی اصفهان نیز مورد تقدیر واقع گشته است.


انتهای پیام/م 
 

کتاب «پرنده‌ی من» بیشتر توجهش به حفره‌های موجود در روابط عاطفی خانواده است

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.