معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اعتباری برای احیای تالابها از صندوق توسعه ملی اختصاص یافت که با این اعتبار برنامه عمل تالابها آغاز میشود.
مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با وضعیت دریاچه نمک در استان قم اظهار کرد: در کانون های بحرانی و فوق بحرانی مناطق گرد و غبار خیز مطالعات انجام شده و براساس آن برای کانون های فوق بحرانی باید برنامه عمل طراحی شود.
وی افزود: درکشور بیش از 20 میلیون هکتار کانون بحرانی داریم که در حال شناسایی کانون های فوق بحرانی هستیم به عنوان مثال تالاب صالحیه استان البرز به عنوان کانون فوق بحرانی مناطق گردو غبار مطرح شده است.
بیشتر بخوانید: زنگ خطر بحران دریاچه نمک قم به صدا درآمد/ فعالیت نیروگاه حرارتی قم از مهمترین معضلات زیستمحیطی است
تجریشی گفت: براساس مطالعات حدود ۲۴ تالاب منشا گرد و خاک هستند که برنامه عملی برای کاهش گرد و غبار در این کانون ها طراحی و اقدامات آن در دست اجرا است.
وی در ادامه بیان کرد: دریاچه نمک به دلیل وجود کریستال ها می توانند عامل گرد و غبار باشند اما این اتفاق زمانی اتفاق می افتد که این کریستال ها توسط انسان ها برداشت شوند؛ همچنین باید گفت که دریاچه نمک در کانون های فوق بحرانی قرار ندارد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: امسال با تایید مقام معظم رهبری اعتباری را برای احیای تالاب ها از صندوق توسعه ملی تخصیص دهند که با اختصاص این اعتبار برنامه عمل تالاب ها آغاز شده است .
انتهای پیام/