تجاری سازی ۵ محصول سلول‌های بنیادی در حوزه پزشکی/فعالیت ۱۰۰ شرکت دانش بنیان ایرانی درحوزه سلول‌های بنیادیمعاون علمی و فناوری رئیس جمهور از ۵ محصول تجاری‌سازی شده سلول‌های بنیادی در حوزه پزشکی خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در حاشیه بازدید از شرکت‌های دانش بنیان فعال در حوزه سلول‌های بنیادین دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: امروز مفتخریم به اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان فعال کشور توانسته‌اند ۵ محصول تجاری‌سازی کنند و در حوزه پزشکی مورد استفاده قرار بگیرد.

وی افزود: در حال حاضر ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه سلول‌های بنیادی فعال هستند که از این تعداد ۸۰ شرکت، دانش‌بنیان شده‌اند.

ستاری ادامه داد: تاکنون چندین قرارداد همکاری با دانشگاه‌های علوم پزشکی در حوزه پزشکی بازساختی منعقد شده تا بتوانیم فعالیت‌های خود را در این حوزه توسعه دهیم.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اعلام اینکه برخی از شرکت‌های دانش‌بنیان توانسته‌اند صادرات خود را آغاز کنند، افزود: در تلاش هستیم صادرات محصولات سلول‌های بنیادی در حوزه پزشکی را نیز دنبال کنیم.

رئیس مرکز جامع سلول‌های بنیادی استان فارس هم گفت: در قراردادی که مرکز جامع سلول‌های بنیادی فارس با نهاد ریاست جمهوری منعقد کرده، قرار است با حمایت این نهاد پیشرفت‌های در حوزه سلول‌های بنیادی در قالب تاسیس شرکت‌های دانش بنیان انجام می‌شود.

آذر پیرا ادامه داد: حوزه‌های که هم اکنون توسط مرکز جامع سلول‌های بنیادی فارس انجام می‌گیرد شامل استخوان و مفاصل، کبد و پانکراس، پوست و سوختگی، بیماری‌های قلبی، بیماری‌های چشمی، بیماری‌های گوش و حلق و بینی است.

او بیان کرد: شیراز به عنوان قطب پیوند اعضا در کشور است و به عنوان یکی از مراکز پیشتاز پیوند مغز و استخوان کشور است و به همین دلیل زیر ساخت‌های پیشرفت در زمینه سلول‌های بنیادی از قبل در این استان فراهم بوده است.

او ادامه داد: در حال حاضر ۹ شرکت در زمینه سلول‌های بنیادی در استان فارس فعالیت می‌کنند که چهار شرکت دانش بنیان هستند و محصولات آن‌ها در بازار عرضه می‌شود.

آذر پیرا گفت: در این شرکت‌ها هم کار درمانی انجام می‌شود و هم با کار تولید و کارآفرینی برای تعدادی اشتغالزایی و تولید ثروت می‌شود.

اقتصاد دانش بنیان را  پول درست نمی‌کند

همچنین سورنا ستاری در جلسه شورای اداری فارس در شیراز افزود: قطعا کشور را نمی‌شود با توجه به جمعیت و سطح رفاه مد نظر با نفت و خام فروشی اداره کرد.

وی افزود: رانتی که از این اقتصاد نفتی در اقتصاد ایجاد می‌شود تمام زیرساخت‌های فکری و فرهنگی ما را نابود می‌کند.

ستاری ادامه داد: انسانی که به مُفت خوری عادت کند هیچگاه کار نمی‌کند و این طبیعت تمام اقتصاد‌هایی است که از درآمد‌ها و ثروت‌های زیرزمینی بادآورده‌ای بهره‌مند هستند که برای به دست آوردن آن هیچ زحمتی نکشیده اند.

وی اظهار داشت: آنچه که اقتصاد دانش بنیان را درست می‌کند، پول نیست بلکه محیط و فرهنگ است، چرا که اگر قرار بود با پول، اقتصاد دانش بنیان درست شود کشور‌های عربی منطقه که ثروت‌های بسیاری در اختیار دارند دانش بنیان‌ترین اقتصاد دنیا را داشتند.

ستاری بیان کرد: در اقتصاد دانش بنیان آنچه که باعث خلق ثروت می‌شود، خلاقیت و نوآوری و نیروی انسانی است که این خلاقیت‌ها و نوآوری‌ها را می‌توانند ایجاد کنند و این آدم‌ها با پول ساخته نمی‌شوند، هرچند پول می‌تواند نقش داشته باشد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افزود: هیچ حکومتی در تاریخ کشورمان به اندازه حکومت جمهوری اسلامی در زمینه آموزش سرمایه گذاری نکرده است، اما چرا رازی و فارابی و ابن سینا و خوارزمی نداریم؟ چون آن محیط و اکوسیستم را نداریم و آن را با پول نفت نابود کرده ایم، فرهنگ کارآفرینی را نابود کرده ایم.

ستاری ادامه داد: بچه‌های ما به جایی رسیده اند که استخدام را به کارآفرینی ترجیح می‌دهند، استخدام یکی از بزرگترین خیانت‌هایی است که ما به فرزندان خود می‌کنیم.

وی افزود: سقف آرزو‌های ما دولتی‌ها که از دولت حقوق دریافت می‌کنیم مشخص است، سقف آرزوها، نوآوری و پرش دانشگاه، پژوهشکده و صنعتی که با پول دولت درست می‌شود مشخص است.

معاون علمی رئیس جمهور گفت: آنچه که اقتصاد دانش بنیان را درست می‌کند این است که ما چگونه بخش خصوصی را به پژوهش وارد کنیم.
ستاری ادامه داد: ما اگر می‌خواهیم به اقتصاد دانش بینان برسیم باید دانشگاهی داشته باشیم که عدد قابل توجهی از درآمد خود را از مردم درآورد نه از دولت، در دانشگاه‌های موفق دنیا عددی که دولت به عنوان بودجه می‌گذارد بین ۱۵ تا ۲۰ درصد است.

ستاری افزود: بنابراین اگر می‌خواهیم دانشگاه‌های نسل سه و چهار داشته باشیم پایه آن این تفکر است که بخش خصوصی باید هزینه‌های دانشگاه را بدهد و بخش خصوصی هم وقتی وارد چنین سرمایه گذاری می‌شود که بداند پولی که به این کار می‌آورد سود بیشتر از بازار ارز، سکه، مِلک و ماشین دارد.

وی بیان کرد: جوانان ما می‌توانند اقتصاد نفتی ما را تغییر دهند و این فرهنگ غلط را در جامعه عوض کنند، فرهنگی که مردم به جیب افراد نگاه می‌کنند نه آنچه که در سر دارند، این تفاوت اقتصاد دانش بنیان با اقتصاد منبع محور است.

معاون علمی رئیس جمهور افزود: هیچ اقتصاد برتری در دنیا بر پایه منابع زیرزمینی به موفقیت نرسیده بلکه نوآوری، ابتکار و دانش داشته و به کارآفرین ارزش داده است.

وی گفت: امروز در حالی که یک کارآفرین در حال خلق ارزش است به راحتی مانع ادامه فعالیت او می‌شویم، پایین کشیدن کرکره فعالیت یک کارآفرین خیانت به کشور است.

ستاری اظهار داشت: آنچه که ما در فضای اقتصاد دانش بنیان سعی کرده ایم ایجاد کنیم یک محیط جدید تنفس است که در حال اتفاق افتادن است.
وی، با اشاره به مصوبات سفر خود به استان فارس گفت: یکی از تقاضا‌هایی که در این سفر مطرح شد بحث تقویت پارک علم و فناوری فارس بود که سال آینده پارک علوم و فناوری این استان ۷۰ درصد افزایش بودجه خواهد داشت.

معاون علمی رئیس جمهور افزود: امروز در تهران به جایی رسیده ایم که بخش خصوصی اقدام به ایجاد پارک کند و این اتفاق مهمی است که بخش خصوصی به این کار اقدام کند.

ستاری اضافه کرد: اگر بخش خصوصی ما به این نکته برسد که با سرمایه گذاری بر روی جوانان و نیروی انسانی درآمد بیشتری کسب خواهد کرد، آن زمان اتفاق بزرگی خواهد افتاد.

وی ادامه داد: نسل جدید کارآفرینی که در حال وارد شدن هستند نیاز به تاسیسات فیزیکی و کارخانه‌های بزرگ و ماشین آلات آنچنانی ندارند، بلکه با دانش می‌توانند ایجاد ثروت و اشتغال کنند.

ستاری افزود: ما در برخی از معیار‌های نیروی انسانی در دنیا رتبه ۲ و سه را داریم، یک چنین نیروی انسانی مستعدی برای سرمایه گذاری هست که باید توسط بخش خصوصی بر روی آن سرمایه گذاری شود.

وی گفت: مصوباتی که برای سرمایه گذاری در دانشگاه‌های علوم پزشکی و دانشگاه شیراز به عنوان دانشگاه‌های پرمایه و پرمغز کشور و همچنین سرمایه گذاری در پارک علم و فناوری فارس داشتیم با جدیت دنبال خواهیم کرد.

انتهای پیام/م

سفر معاون علمی و فناوری به شیراز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.