به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ،جلال تاجیک در نشست هماندیشی و بررسی فرصتها و ظرفیتهای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری منطقه شمالغرب کشور که در ارومیه برگزار شد با اشاره به اینکه در بودجه سال آینده اعتبارات خوبی توسط صندوق توسعه ملی برای گردشگری در نظر گرفته شده که حداقل این اعتبار برابر با سه هزار میلیارد تومان است، گفت: اختصاص این میزان اعتبار ،خود نشان دهنده توجه جدی مسئولان به موضوع گردشگری و برنامهریزیهای مختلف برای جذب گردشگر است که فرصت خوبی را پیش روی همه سرمایهگذاران گذاشته است.
وی با بیان اینکه در تلاش هستیم تا پروسه طولانی استعلام و صدور مجوز برای سرمایهگذاری را کاهش دهیم، افزود: برای این منظور عمده پروندههای مربوط به سرمایهگذاری تا بهمن ماه تعیین و تکلیف شده، اما تنها نگرانی ما صدور بخشنامههای جدید است که شروط جدیدی برای پذیریش طرحها دارد.
سرپرست دفتر امور مجامع و تشکلهای مردم نهاد سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه گاهی در برخی موارد مشکلات وجود داشته در استانها از طریق رایزنی با مرکز به راحتی قابل حل است، عنوان کرد: متأسفانه مدیران برخی استانها برای حل ،مشکل با مرکز ارتباط برقرار نمیکنند و این موجب طولانی شدن صدور مجوز و استعلامها میشود.
او با بیان اینکه برای انجام درست وظایف و عمل به قانون میتوان از ظرفیت فضای مجازی برای فرهنگسازی استفاده کرد، بیان کرد: بارها در فضای مجازی مشاهده شده است که یک مسئول یا فرد معروف به دلیل عدم تمکین به قانون به دلیل رسانهای و مطرح شدن این موضوع در فضای مجازی از کار خود پشیمان شده و این نیز فرصت خوبی برای معرفی افراد کمکار و بیقانون است.
سرپرست دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری استان آذربایجانغربی نیز در این مراسم با بیان اینکه اگر برای استعلام و صدور مجوز زمان زیادی نیاز است دلیل آن در مواردی به عدم صدور مجوز از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان برمیگردد و برای حل این مشکل نیز میتوان برای کشت برخی گونههای درختی و گیاهی از جمله گون با رضایت سرمایهگذار در محل دیگری کشت جایگزین صورت بگیرد.
اشبان حسنی با اشاره به اینکه طرحهایی که نیاز به اعتبار زیادی دارند برای صدور مجوز به کارگروه ملی اشتغال و توسعه ارسال میشود، افزود: در حالت کلی تلاش همه مسئولان ارشد این است که موانع سر راه سرمایهگذاران استانی برداشته شود و تا حد ممکن زمان لازم طی مراحل اداری کاهش یابد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: در آموزش فعالان عرصه گردشگری اداره کل محدودیتی نداشته و ما تمام تلاش خود را در این زمینه بکار میبریم.
جلیل جباری با بیان اینکه ما در آموزش فعالان عرصه گردشگری محدودیتی نداریم، اظهار کرد: برگزاری چنین نشستهایی باید ادامهدار بوده و از این فرصتهای مشترک باید استفاده بهینه کرد.
وی تصریح کرد: بحث صندوق توسعه ملی و اشتغال روستایی در حال ابلاغ بوده و وظیفه ما پیگیری مشکلات سرمایهگذاران است.
جباری با بیان اینکه سرمایهگذاران باید به دو محور سردشت- پیرانشهر و سد سردشت توجه ویژه داشه باشند، افزود: در مورد بحث همایش فرصتها در اردیبهشت ۹۸ دبیرخانه فعال شده و بهصورت جد پیگیر برگزاری این همایش هستیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان آذربایجان غربی بیان کرد: برگزاری چنین نشستهای هماندیشی با سرمایهگذاران باید با حضور تمام ارگانهای مربوطه ادامهدار بوده تا موجب رشد بیشتر سرمایهگذاری در استان آذربایجان غربی شود.
وی گفت: امسال ۹ طرح گردشگری در استان با اعتباری بالغ بر هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به بانکها معرفی شده است.
جباری با اشاره به اینکه ۱۷ طرح سرمایهگذاری در استان در مرحله گرفتن تسهیلات قرار دارند، اظهار کرد: امسال همچنین ۱۷ واحد بومگردی با سرمایه دو میلیارد تومان در سطح استان راهاندازی شد و همچنین ۹ طرح با اعتبار بالغ بر یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به بانکها معرفی شده و یک هتل پنج ستاره در ماکو و خوی، یک هتل سه ستاره در ارومیه و چایپاره و یک هتل چهار ستاره دیگر در ارومیه در دست ساخت است.
وی با بیان اینکه آذربایجانغربی از نظر جاذبههای گردشگری و دارا بودن آثار تاریخی در سطح کشور بینظیر است، اظهار کرد: با این وجود از نظر سرمایهگذاری توجه جدی به این استان صورت نگرفته است و به همین دلیل در نشست توسعه گردشگری استانهای غرب کشور، رویکرد اساسی حوزه گردشگری در این استانها اتخاذ شد که شاهبیت آن سرمایهگذاری بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان آذربایجانغربی با اشاره به اینکه سرمایهگذاری به عنوان پیشران توسعه قلمداد میشود، عنوان کرد: آذربایجانغربی به عنوان استان پایلوت گردشگری در غرب کشور انتخاب شده است و در نشست مذکور طرحهای مختلف برای توسعه گردشگری در استانهای غرب کشور مطرح شد و تجربیات این استانها در این جلسه مورد تبادل قرار گرفت.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۲۰ طرح سرمایهگذاری در سطح استان به بهرهبرداری رسید، عنوان کرد: در بخش اقامتگاهی هم سرمایهگذاریها در حدود ۱۵۰ میلیارد تومان بود که در نتیجه یک هزار تخت اقامتی به ظرفیت تختهای استان اضافه شد و همچنین مجوز ۳۰ طرح سرمایهگذاری با حجم بالغ بر چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در سطح استان صادر شده است.
جباری در این جلسه پیشنهاد کرد که زمان لازم برای استعلام طرحهای سرمایهگذاری کاهش یابد و برای صدور مجوز تغییر کاربری اراضی از نهادهای مربوطه راهحلهایی اندیشیده شود، چراکه در سالهای اخیر درخواست برای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری افزایش یافته است و در صورت استفاده نکردن از فرصتها در آینده پشیمانی به وجود خواهد آمد.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/ت