قشلاقی گفت: اجرای سیستم نظام ارجاع و پزشک خانواده باعث کنترل هزینههای حوزه سلامت و جلوگیری از تقاضای القایی میشود.
حسین قشلاقی عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر نظام ارجاع و پزشک خانواده مانند آنچه که در کشورهای پیشرفته انجام میشود، به درستی در کشور اجرایی شود باعث حفظ منابع مالی نظام سلامت میشود و از هدر رفتن بودجه جلوگیری میکند.
وی ادامه داد: بخشی از هزینههای غیر ضروری حوزه سلامت که منجر به هدر رفتن منابع میشود، بیشتر به دلیل ایجاد تقاضای القایی دو سویه است.
قشلاقی افزود: متأسفانه برخی از بیماران و مراجعکنندگان به مراکز درمانی و بیمارستانها از پزشکان تقاضای خدمت غیرضروری و بیش از نیاز مانند آنژیوگرافی و MRI دارند؛ با این کار کادر درمانی تحت فشار قرار میگیرد تا بیش از حد مصرف دارو حتی ملزومات مصرفی تجویز کنند.
عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی بیان کرد: سیستم پرداخت و نظام سلامت کشور به گونهای است که تقاضای القایی را از طریق بیماران و مراجعهکنندگان به مراکز درمانی عملیاتی میکند.
وی اضافه کرد: برخی مواقع تقاضاهای القایی از طرف پزشکان و کادر درمانی به بیماران اعمال میشود که ضرورتی برای انجام آن خدمت وجود ندارد و ای موضوع تنها باعث تحمیل هزینههای اضافی بر حوزه بهداشت و درمان کشور میشود.
قشلاقی ادامه داد: برای جلوگیری از تحمیل هزینههای قابل توجه به نظام سلامت میتوان سیستم پزشک خانواده و نظام ارجاع را به درستی انجام داد، همچنین در کنار آن از گایدلاینها در پروسه درمانی بیماران استفاده کرد.
عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی ادامه داد: اجرای نظام ارجاع، پزشک خانواده و خرید راهبردی خدمت که در برنامه چهارم، پنجم و ششم توسعه ایران دیده شده است، باعث کنترل هزینهها و جلوگیری از هدر رفت منابع مالی حوزه بهداشت و درمان کشور میشود.
وی گفت: اگر سیستم نظام ارجاع و پزشک خانواده در نظام سلامت به خوبی اجرا نشود، بخش بهداشت و درمان منابع مالی زیادی را درخود میبلعد.
انتهای پیام/