رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی کشور گفت: اگر تصور می‌کنیم قیمت مرغ بالاست و تولید اضافه می‌تواند جای قیمت کاذب را بگیرد باید فتیله تولید را بالا ببریم.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،عطاءالله حسن‌زاده رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی کشور در شهرستان ساری، اظهار کرد: براساس جوجه‌ریزی پیش‌بینی این بود قیمت مرغ قیمت تعادلی نسبت به هزینه تمام شده داشته، ولی امروز قیمت تمام شده مرغ بالاست.

وی با بیان اینکه تعادل قیمت‌ها با بالا رفتن عرضه مرتبط است، افزود: امروز مرغداران در تهیه علوفه مشکل دارند و به‌دلیل نداشتن امنیت سعی می‌کنند مرغ را زودتر روانه بازار کنند.

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی کشور با اشاره به اینکه توزیع مرغ با قیمت ۱۱۵۰۰ تومان در قبال تأمین بخشی از نهاده تولیدکنندگان در دستور کار قرار دارد تا بخشی از این اختلاف قیمت‌ها کمتر شود، اضافه کرد: امروز باید مرغدار هفت تا ۱۰ درصد سود دریافت کند تا بتواند به تولید بپردازد، چون بازار تعیین‌کننده قیمت است به‌دلیل شرایط خاص کمبود عرضه به وجود آمد که بخشی با افزایش تولید جوجه در حال جبران است.

حسن‌زاده با اعلام اینکه کمبودی در زمینه مرغ در بازار وجود ندارد، گفت: باید نظام توزیع سامان‌دهی شود تا مردم صف نبندند؛ روزانه ۱۰۰ تن مرغ با قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تحویل بازار می‌شود و بقیه به شرط عرضه و تقاضای بازار است.

وی بیان کرد: امروز هزینه تمام شده هر کیلو مرغ به دست مصرف‌کننده ۱۴ هزار تومان باید باشد.

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی کشور در پاسخ به سؤالی  مبنی بر اینکه آیا در مازندرانی که خود تولیدکننده مرغ است شاهد صف‌های طولانی مردم برای دریافت مرغ دولتی باشیم، اظهار کرد: همکاری باید بین تولید و تنظیم بازار باشد در این شرایط توقع مازندران باتوجه به تولید بالای مرغ ۲۰ درصد در اختیار بازار مصرف استان مازندران پایین‌تر تعریف شود قرار دارد.

حسن‌زاده با تأکید بر اینکه اعتقاد داریم عرضه باید زیاد باشد تا تولید به جایی برسد، تاکید کرد: اگر فکر می‌کنیم قیمت بالاست و تولید اضافه می‌تواند جای قیمت کاذب را بگیرد باید به سمت اضافه کردن تولید سوق یابیم، ولی درحال حاضر هزینه تمام شده و قیمت کاذب هزینه تمام شده با قیمت کاذب متفاوت است اگر فکر می‌کنیم قیمت کاذبی است باید به سمت اضافه کردن تولید برویم و فتیله تولید را بالا ببریم.

وی تصریح کرد: من تولیدکننده وقتی فریاد می‌زنم که هزینه این میزان است و اگر دان به موقع نرسد مرغ وزن کامل نمی‌گیرد و زود به بازار روانه می‌کند باید ابتدا دلیل را شناسایی کنیم چراکه ورود به بازار تنش‌های خاص خود را دارد باید در این زمینه تمهیدات لازم اندیشیده شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران یادآور شد: قیمت ثابت گوشت قرمز طی سه سال گذشته سه برابر گوشت مرغ بود، ولی درحال حاضر قیمت گوشت قرمز ۶ برابر گوشت سفید شده و کسی واکنش نشان نمی‌دهد.

حسن‌زاده ادامه داد: اعتقاد ما تولیدکنندگان این است که باید تمام تلاشمان بر این باشد قیمت مرغ را ارزان تمام کنیم، چون مصرف‌کننده داخلی است و در این صورت مصرف افزاشی یافته که موجب بالارفتن تولید خواهد شد.

وی با بیان اینکه وقتی قیمت همه کالا‌ها و نهاه‌دها افزایش می‌یابد دست تولیدکنندگان نیست، گفت : اگر تولیدکنندگان هزینه پایان سال خود را محاسبه می‌کنند می‌بینند نه تنها تولیدی برای آنان سودی به همراه نداشته بلکه در برخی موارد متضرر نیز می‌شود.

حسن‌زاده در پایان گفت: باید واقع‌بینانه به مشکلات تولیدکنندگان نگاه شود و پدیده اقتصادی را از نگاه اقتصادی پردازش کنیم.

 انتهای پیام /ا 

نظام توزیع باید سامان‌دهی شود

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.