به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، فابریزیو رُسو در حاشیه هشتمین نشست منطقهای نقشه راه اورآسیا غربی در شیراز گفت : ایران کشوری استراتژیک در کنترل بیماری تب برفکی و شاهراهی برای ورود این بیماری دامی به اروپا محسوب میشود و از این نظر اتحادیه اروپا آمادگی هرگونه همکاری با ایران برای کنترل این بیماری را دارد.
وی اضافه کرد: کمیته تب برفکی اتحادیه اروپا مایل است که با کشورهای ایران، پاکستان و افغانستان در خصوص مهار بیماری تب برفکی همکاریهای گستردهای داشته باشد تا این بیماری به طور کامل در این کشورها کنترل شود.
مسئول کمیته مبارزه با بیماری تب برفکی اتحادیه اروپا با بیان اینکه این کمیته با هدف جلوگیری از ورود این بیماری به کشورهای عضو این اتحادیه در سازمان بهداشت جهانی تشکیل شده است ، اظهارداشت: ۱۰ سال پیش مدیران دامپزشکی و نمایندگان کشورهای مختلف در شیراز گردهم آمدند تا برنامهای برای هماهنگی و همکاری بین کشورها برای کنترل بیماری تب برفکی شکل گیرد، زیرا بدون همکاری همه کشورها کنترل و مهار بیماری تب برفکی غیرممکن خواهد بود.
رسو گفت: تب برفکی یکی از بیماریهایی است که سالانه خسارت زیادی به صورت مستقیم و غیرمستقیم به اقتصاد کشورها وارد میکند که کاهش تولید و زیان دامداران از جمله این موارد است.
وی، استرالیا را کشوری عاری از بیماری تب برفکی دانست و افزود: کشور استرالیا اخیرا از ورود محموله گوشتی که مبتلا به بیماری تب برفکی بوده در یکی از بندرها جلوگیری کرده و براساس محاسبهای که انجام شده اگر این محموله در بندری در استرالیا کشف و مهار نمیشد میتوانست در مدت ده سال ۵۰ میلیارد دلار خسارت به استرالیا وارد کند.
رُسو با بیان اینکه آمار اطلاعاتی جامع و دقیقی درباره خسارات وارده از بروز بیماری تب برفکی در بسیاری از کشورهای اورآسیا وجود ندارد، اظهار داشت: متاسفانه مطالعاتی درباره خسارتهای این حوزه در میان اغلب کشورهای منطقه اورآسیا انجام نشده و باید کشورها سود و زیان ناشی از این بیماری را محاسبه کنند و این مساله در مسیر کنترل بیماری تب برفکی اهمیت زیادی دارد.
مسئول کمیته مبارزه با بیماری تب برفکی اتحادیه اروپا تصریح کرد: در حال حاضر هدف ریشه کنی بیماری تب برفکی نیست و بلکه کنترل این بیماری مدنظر قرار دارد.
عامل بیماری تب برفکی یک نوع ویروس است که در بین دامها و به ویژه گوسفندان شایع است.
تب برفکی به نام بیماری دهان و پا نیز مشهور است، زیرا دهان و پای دامها را مبتلا میکند.
راههای درمان بیماری تب برفکی شامل واکسن زدن دام ها، قرنطینه کردن و ضد عفونی کردن محل دام هاست.
هشتمین نشست منطقهای نقشه راه اروسیای غربی در زمینه بیماری تب برفکی از دوشنبه ۱۳ اسفند با حضور روسای دامپزشکی کشورهای پاکستان، ترکیه، ارمنستان، آذربایجان، گرجستان، ایران، عراق، سوریه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان، روسیه، افغانستان و نمایندگان سازمان بهداشت جهانی دام و نمایندگان سازمان خواروبار و مواد غذایی ملل متحد در شیراز آغاز شده است و تا ۱۵ اسفند ادامه دارد.
انتهای پیام/ت