به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یک مدیر باید این توانایی را داشته باشد که انگیزه لازم را در کارمندانش ایجاد کند تا بتواند بیشترین بازخورد را از آنها دریافت کند. اگر چه پول یکی از مهمترین عوامل به حساب میآید، اما تحقیقات نشان داده که به تنهایی برای ایجاد انگیزه در کارمندان کافی نیست. در واقع آنچه یک فرد را در محیط کار فعال و پویا میکند، عوامل دیگری است که در ادامه برایتان آورده ایم. وظیفه یک مدیر است که این عوامل را بشناسد و آنها را در محیط کار پیاده کند.
اگر کارمندان تان بدانند که شما به آنها اعتماد دارید، انگیزه بیشتری پیدا کرده و برای رسیدن به موفقیت و اهداف شرکت، تلاش بیشتری میکنند. اگر شما به عنوان مدیر به کارمندان تان تکیه کنید، آنها نیز شما را ناامید نمیکنند و با اعتماد به نفسی که به دست میآورند، شما را در رسیدن به اهداف تان یاری میرسانند.
علاوه بر اهداف مدت بلندی که در سر دارید، بهتر است که روی اهداف کوتاه مدت هم تمرکز کنید. یک کارمند چند سال باید برای رسیدن به هدف بلند مدتی که شما تعریف کرده اید، صبر کند. اما اگر او به جای یک هدف بلند مدت، چندین اهداف کوتاه مدت در سر داشته باشد، از این جهت که نتیجه تلاش هایش را به چشم میبیند، انگیزه بیشتری برای تلاش پیدا خواهد کرد. در واقع شما با این شیوه به آنها ثابت میکنید که اهدافی واقعی، نه دور از دسترس، در سر دارید و هر فردی با تلاش زیاد میتواند به آن دست یابد.
هیچکس دوست ندارد که ساعتها در محیطی خسته کننده کار کند، اما اگر شما محیطی شاد، پویا و خوشایند برای کارمندان تان فراهم کنید، آنها نیز با انرژی بیشتری کار خواهند کرد. اولین قدم این است که تا جای ممکن امکانات مورد نیاز کارمندان، مانند کامپیوتر، اینترنت پر سرعت و...، را در اختیارشان بگذارید. در قدمهای بعدی، آنچه اهمیت دارد دکوراسیون دفتر کار است. لازم نیست که برای این کار هزینه زیادی بپردازید، شما با یک رنگ ساده و چند تابلوی زیبا هم میتوانید ظاهر دفتر کارتان را از این رو به آن رو کنید. تمام این عوامل در کنار هم، محیط کار را برای کارمندان لذت بخشتر میکند که در عملکردشان نیز تاثیر مثبتی خواهد گذاشت.
شما نباید از کارمندتان انتظار داشته باشید که خوب کار کنند و خوب رفتار کنند، در حالی که خودتان اینگونه نیستید. شما به عنوان یک مدیر، باید الگوی آنها باشید. صداقت، احترام و ارتباط موثر کلید موفقیت شما در محیط کار است. اگر میخواهید که در کارمندان تان انگیزه بیشتری ایجاد کنید، باید با آنها بیشتر در ارتباط باشید. تنها ارتباط دنیای مجازی کافی نیست، شما باید هر از چند گاهی رو در رو با آنها در تماس باشید. این کار باعث میشود که آنها احساس ارزشمند بودن کنند و برای جبران رفتارهای مثبت شما، سخت کوشتر باشند.
کارمندان شما تنها تا زمانی برای شما کار میکنند که دلیلی برای ماندن داشته باشند. اگر میخواهید که افراد باتجربه تان را از دست ندهید، باید این انگیزه را در آنها ایجاد کنید. این انگیزه میتواند به هر شکلی باشد، به عنوان مثال شما میتوانید به او به صورت نقدی پاداش دهید، یا این که هدیهای برایش بخرید یا حتی به او آزادی عمل بیشتری در کار دهید. اگر آنها بدانند که تلاش هایشان دیده خواهد شد و نتیجه خواهد داشت، تلاش شان را نیز بیشتر خواهند کرد.
آیا کسی هست که از پیشرفت بدش آید؟ هر یک از کارمندان شما به هدف پیشرفت در زمینهای که در آن تخصص دارد، وارد محیط کار میشود. از این رو اگر شما فضای لازم را برای پیشرفت به آنها دهید، آنها نیز تلاش بیشتری خواهند کرد. اما اگر کارمند شما تصور کند که تا چند سال دیگر هم در همان موقعیت ثابت خواهد ماند، انگیزه اش را نیز از دست میدهد؛ بنابراین اگر میبینید که برخی از کارمندان تان ارزش رشد کردن را دارند، این فرصت را به آنها بدهید. این کار نه تنها برای خود آن فرد، که برای شما هم فواید زیادی را به همراه خواهد داشت.
به جای این که خودتان حدس بزنید کارمندان تان به چه چیزهایی نیاز دارند، بهتر است که از آنها سوال کنید. اگر در مقابل آنها بنشینید و رو در رو با آنها در مورد نیازهایشان صحبت کنید، در واقع حس ارزشمند بودن را به آنها منتقل کرده اید. مطمئنا اگر کارمندان شما احساس کنند که برای شما مهم هستند، با انگیزه بیشتری کار خواهند کرد.
شاید از نظر شما یک جلسه جمعی بتواند به کارمندان انگیزه دهد، اما اگر میخواهید که تاثیر بیشتری روی آنها داشته باشید، با تک تک افراد جلسات انفرادی بگذارید. هر کسی وظایف خاص خود را دارد، از این رو شما باید در راستای همان وظایف به فرد انگیزه دهید. به او ثابت کنید که پیشرفت در کار، هم به نفع خود او و هم به نفع شرکت خواهد بود. با ایجاد کردن انگیزه در تک تک افراد، نتیجهای که از کل خواهید گرفت، بسیار موثرتر خواهد بود.
شما نباید صبر کنید تا نتیجه کار کارمندان را ببینید و طبق آنها پاداش دهید، بلکه باید در طول کار هم این انگیزه را در آنها ایجاد کنید. به عنوان مثال در حین کار به آنها قدرت تصمیم گیری دهید. بگذارید آنها با ایدههایی که در سر دارند، تفاوت ایجاد کنند. اگر کارمندان ببینند که تصمیم گیری هایشان اهمیت دارند و در روند کار شرکت تاثیر میگذارند، انگیزه بیشتری برای فعال بودن پیدا خواهند کرد. شما باید به گونهای با آنها رفتار کنید که خلاقیت شان برانگیخته شود؛ بنابراین از این پس در جلسات از آنها نظر بخواهید و به آنها نشان دهید که نظرشان برای شما و به تبع کل شرکت اهمیت دارد.
منبع: برترینها
انتهای پیام/