به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، رشته زیستشناسی دریا، رشتهای است که دانشجویان این رشته را با انواع جانداران آبزی، مسائل مربوط به سازگاریها و غیره آشنا می کند و در نهایت یک فارغالتحصیل زیست دریا که میتواند در مراکز پرورش ماهی مشغول به کار شود را تحویل جامعه می دهد. امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا اطلاعاتی را پیرامون رشته زیستشناسی دریا در اختیار علاقمندان به این رشته قرار دهد.
زیست شناسی دریا در واقع یک زمینه علمی میان رشتهای است که با محیطهای آبی مختلف در دریاها و اقیانوسها سرو کار داشته و این موضوع سبب می شود به دلیل ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی این محیط ها، دانش زیست شناسی با کمک علوم دیگر نسبت به مطالعه ویژگیهای زیست شناسی این محیط ها، خصوصیات جانداران دریایی، روابط آنها با همدیگر و روابط آنها با عوامل محیطی بپردازد.
با بیانی سادهتر زیست شناسی دریا در دنیای علم ایجاد شد تا به مطالعه دنیای زنده در دریاها و اقیانوسها بپردازد.
این مطلب را از دست ندهید: معرفی رشته زیست شناسی + دانلود نمونه سوالات
زیست شناسی دریایی عبارت است از مطالعه، مشاهده و محافظت از گیاهان، جزیرههای مرجانی، جلبکها و موجودات دریایی و دهها فعالیت علمی متنوع دیگر؛ این حرفه، بسیار چالش برانگیز و پرارزش است.
ایدهی کاوش در اعماق دریا، کار کردن زیر آب و احاطه شدن با گیاهان و حیوانات آب زی چگونه به نظر میرسد؟
آیا شغل جذابی به نظر نمیآید؟
این مطلب را از دست ندهید: معرفی رشته مدیریت+ تواناییهای مورد نیاز و قابل توصیه این رشته
اولین نکته مهم این است که به این زمینه علاقه واقعی داشته باشید، اگر این طور است، پس یک زیست شناس دریایی شوید.
اصلاً نیازی به رؤیا پردازی نیست؛ زیستشناسی دریا رشتهای است که دانشجویان را با انواع جانداران آبزی، مسائل مربوط به سازگاریها و تواناییهای ظاهری و بیولوژیک و چگونگی بهرهگیری از این منابع عظیم آشنا میکند و آنها را از لحاظ علمی در زمینه شناسایی موجودات آبزی و ترکیبات زیست فعال موجود در آنها و کاربرد آنها در زمینههای مختلف توانمند میسازد.
این مطلب را از دست ندهید: معرفی رشته شیلات+ شرایط گزینش دانشجو در این رشته
علاوه بر این، این علم به بررسی خصوصیات اکولوژیک سیستمهای آبی و شناسایی آلودگیهای زیستی و غیر زیستی تاثیر گذار بر آبهای سواحل، دریا و اقیانوس میپردازد و راهکارهای مقابله با این عوامل مخرب و حفاظت و نحوه بهرهبرداری پایدار از این منابع را به دانشجویان این رشته میآموزد.
رشته زیستشناسی دریا دارای گرایش های:
زیست شناس دریایی شدن اساساً شامل کار کردن و مشاهده گونههای دریایی و هم چنین کار در یک آزمایشگاه تحقیقاتی است. این ۲ از هم جدا نبوده و لازم و ملزوم یکدیگر هستند، پس فرصت را از دست ندهید.
در حین سپری کردن دروسی، چون بیوشیمی و زیست سلولی و مولکولی بیشترین دقت را به کار ببندید. تسلط بر این دروس فقط مختص دانشجویان رشتههایی مثل بیوشیمی و ژنتیک نیست، بلکه این دروس پایه تمامی علوم زیستی و پزشکی هستند، از جمله زیست شناسی دریا.
این مطلب را از دست ندهید: معرفی رشته علوم قضایی و راههای ورود به این رشته
باید با کسب مهارتهای عملی از روش نمونه برداری در سواحل گرفته تا غواصی، به صورت جدی شروع به آماده سازی خود کنید.
فراگیری این مهارتها شما را برای موفقیت در این عرصه آماده خواهد کرد، مشروط بر این که شما نیز به خوبی در این زمینهها فعالیت کنید.
اگر برای غواصی محدودیت دارید، اشکالی ندارد؛ الزامی وجود ندارد که حتما غواصی یاد بگیرید؛ مهم این است که تا حد امکان مهارت کار عملی تحقیق و پژوهش را در این رشته فرا بگیرید.
تکنیکهای نمونه برداری، نگاه داری از نمونهها و کار با انواع نمونهها همه و همه مسائلی هستند که در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری ممکن است به طور جدی با آن سروکار داشته باشید.
یک زیست شناس دریایی کارهایی انجام میدهید که نه تنها نسل کنونی از آن بهره میبرند بلکه برای نسلهای آینده نیز مفید است.
محققان بیولوژی دریایی، زیست بوم دریایی را که شامل دریاها و اقیانوسها و برخی مناطق شور مانند دهانهی ورودی رود خانهها است را مطالعه میکنند. آنها هم چنین اسفنجها را جمع آوری کرده و در جستجوی داروهای فعال زیستی هستند.
کار زیست شناس دریایی شامل شمارش و دسته بندی گونههای دریایی است.
این مطلب را از دست ندهید: همه آنچه که باید درباره رشته راهنمایی و مشاوره بدانید
وی تأثیر زیست محیطی فرایندهای صنعتی را بررسی کرده، مشاهده میکند، نظریه پردازی میکند و هم چنین حالت تعادل ماهیها را زمانی که ماهی گیری کاهش یافته است، پیش بینی میکند.
کار بیولوژیست دریایی هم چنین، شامل تحقیق در مورد چگونگی بهرهمند شدن انسان از گونههای دریایی، کشف روشهای مختلف به دست آوردن سوخت زیستی از جلبک، مطالعه در مورد توانایی آنها برای تغییر جنسیت و چگونگی آسیب رساندن مسئله نشت نفت به موجودات دریایی، است.
زیست شناسی دریا به بررسی و مطالعه خواص محیط آبی، بیولوژی آبزیان و فعالیتهای آبزیپروری میپردازد؛ یعنی برخلاف ۲ گرایش علوم جانوری و علوم گیاهی که در آنها بیشتر موجودات خشکزی مطالعه میشوند این گرایش جانوران و گیاهان آبزی را بررسی و مطالعه میکند.
این مطلب را از دست ندهید: کدام رشتههای دانشگاهی بازار کار و آینده شغلی خوبی دارند؟
گرایش زیست دریا علاوه بر بررسی فیزیولوژی آبزیان به مطالعه اکولوژی دریا یعنی بررسی آلودگی آب دریاها و تأثیر آن بر محیط دریا میپردازد.
فارغالتحصیلان زیست دریا میتوانند در مراکز پرورش ماهی و مراکز تحقیق بر روی ارزش مواد غذایی دریایی فعالیت کنند.
علاوه بر کار در شیلات فارغالتحصیلان این گرایش میتوانند در حفظ بعضی از گونههای آبزیان که در حال انقراض هستند مثل ماهی ازونبرون یا ماهی سفید کار کنند.
انتهای پیام/