به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، جوانه یونجه حاوی ویتامینهای A، B، C، E، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، آهن، اسیدفولیک، منگنز، فیبر، روی (زینک)، مس، اسیدآمینه کاناوانین، کلروفیل و ... است.
برای بررسی خواص جوانه یونجه و اینکه مصرف این جوانه برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص جوانه یونجه گفت: این جوانه به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
وی افزود: مصرف جوانه یونجه موجب رفع نرمی استخوان میشود و با تاثیر مثبتی که بر روی استخوانبندی دارد میتواند در کنار سایر گیاهان دارویی و مکملها باعث افزایش قد کودکان شود.
عظمایی بیان کرد: این جوانه به علت داشتن ویتامین C بالا موجب افزایش جذب آهن در بدن میشود.
بیشتر بخوانید: ترک اعتیاد با «جوانه جو دوسر»/ این جوانه سلولهای سرطانی را نابود میکند
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف جوانه یونجه چربی خون را کنترل میکند، همچنین موجب پیشگیری از حملات قلبی و تصلب شرایین میشود.
عظمایی بیان کرد: پاکسازی سمومات بدن، پیشگیری از زخم و ورم معده، بهبود عملکرد سیستم گوارشی، رفع یبوست و دفع سنگ کلیه از دیگر خواص این جوانه بینظیر است.
وی گفت: جوانه یونجه به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتیاکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها، مخصوصا سرطانها محافظت میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: این جوانه به علت داشتن ویتامین K و آهن موجب قطع خونریزی بدن میشود.
عظمایی افزود: مصرف جوانه یونجه برای افراد مبتلا به دردهای مفاصل (آرتریت) و دردهای روماتیسمی (آرتریت روماتوئید) بسیار مفید و اثربخش است.
بیشتر بخوانید: درمان حساسیت پوستی با «جوانه شبدر»/ چاقی و اضافه وزن را برای همیشه فراموش کنید
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این جوانه با افزایش اشتها موجب چاقی میشود؛ لذا برای کودکان ضعیف و کمبنیه بسیار اثربخش و سودمند است.
-تخم یونجه ۳۰۰-۲۵۰ گرم
-آب به مقدار لازم
روش اول:
-برای تهیه این جوانه ابتدا تخم یونجه را میشوییم و در بشقاب شیشهای حاوی آب میریزیم.
-بعد از یک روز آب آن را عوض میکنیم.
-روی بشقاب را با پارچه نخی میپوشانیم.
-این پارچه را باید مرتب با آبپاش نمدار کرد.
-بعد از چند روز جوانه یونجه آماده است.
روش دوم:
-تخمه یونجه را درون ظرف شیشهای میریزیم و مقداری آب اضافه میکنیم.
-درب ظرف شیشهای را قرار میدهیم.
-تا هنگامی که جوانه بزند روزانه یکبار آب آن را عوض میکنیم.
-پس از چند روز جوانه یونجه آماده است.
انتهای پیام/