به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،استاد محمدعلی ابراهیمی انارکی مولف کتاب فرهنگ کویر گفت: ساختار شعر و ادبیات نائینی و انارکی با دیگر شهرهای شرق اصفهان نزدیک بهم بوده و مخاطبین این جغرافیا به سهولت میتوانند به درک و فراگیری این گویشها بپردازند و وحدت در نظام، ساختار و مصدر آنها به وفور یافت میشود.
وی افزود: گویشهای محلی بخش جدا ناپذیر فرهنگ جامعه ماست و به عنوان میراث گرانبها باید در حفظ و ترویج آن کوشید و آن را از خطر فراموشی نجات داد.
مولف کتاب فرهنگ کویر بیان نمود: گویشهای محلی جزو آداب و رسوم و فرهنگ جامعهای است که ریشه در فرهنگ و تاریخ آن جامعه و بعنوان میراث گرانبها محسوب میشود.
وی با بیان اینکه گویشها امروز در معرض خطر فراموشی قرار گرفته اند افزود: باتوجه به اینکه این گویشها جز هویت وشناسنامه ملی هرمنطقه محسوب میشود باید درحفظ آن کوشا باشیم که برگزاری این همایشها میتواند ثمر بخش باشد.
در ادامه این همایش به دیرینگی واژگان، نظام مندی، ساختار دستوری و شاخصههای اصلی گویشهای مناطق مختلف شرق اصفهان پرداخته شد و مهمترین عامل به فراموشی سپردن گویشهای محلی، آمیخته شدن با تمدن جدید و در اولویت قرار ندادن آموزش گویشهای محلی به فرزندان در خانواده اشاره شد.
از دیگر برنامههای اولین همایش گویش محلی منطقه کوهپایه و مناطق شرق اصفهان، اجرای موسیقی محلی تودشکی، شعرخوانی با گویشهای نائینی، سجزی، زفره ای، اژیهای، کوهپایه ای، انارکی و قهی بود و در پایان از خدمات ۶۰ ساله نویسنده و فعال عرصه گویشهای محلی شرق اصفهان، استاد محمد حسن رجائی زفره تجلیل به عمل آمد.
همایش گویش محلی منطقه کوهپایه و مناطق شرق اصفهان در محل دانشگاه پیام نور کوهپایه با همکاری اداره آموزش و پرورش و شورای شهر کوهپایه و با حضور اساتید این حوزه از دیگر مناطق شرق اصفهان برگزار شد که نقطه عطف برگزاری همایش، پاسداشت و حفظ گویشهای شرق اصفهان بود و سخنرانان به زبان مادری و گویش محلی خود سخن گفتند.
انتهای پیام/م
گویش های محلی بخش جدا ناپذیر فرهنگ جامعه ماست