به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بعد از انتشار این موضوع از سوی ظریف در صفحه اینستاگرام خود، اخبار متفاوتی درباره علت استعفای او منتشر شد و برخی از تحلیلگران داخلی و رسانههای خارجی با اشاره به نقش محمدجواد ظریف در حصول برجام عنوان کردند که «معمار توافق هستهای ایران» استعفا کرده و آن را «ضربهای برای دولت روحانی» عنوان کردند.
این واکنشها در حالی صورت گرفت که عدهای از مخالفان دولت و شخص محمدجواد ظریف با انتشار توییتها و مطالبی در کانالهای تلگرامی خود از این استعفا استقبال کردند و تعدادی از آنها نیز این موضوع را به نوعی فرار به جلو از سوی ظریف برشمردند.
آنان در اظهارنظرهای خود مدعی شدند که ظریف به خاطر شکست برجام و عدم تصویب لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام با استعفا از سمت خود به نوعی فرار به جلو کرده تا از پاسخگویی فرار کند. چنانکه حمید رسایی یکی از منتقدان ظریف در مطلبی که در اینباره منتشر کرد، نوشت: باید ظریف از سوی قوه قضائیه ممنوع الخروج شود تا پاسخگوی عملکرد خود در مدتی که مسئولیت وزارت امور خارجه را برعهده داشته، باشد.
بیشتر بخوانید: ماجرای استعفای ظریف چه بود؟
عدهای از افراد همسو با این جریان فکری با اشاره به عدم حضور ظریف در دیدار امروز بشار اسد با مقام معظم رهبری و حضور سردار سلیمانی در این جلسه به نوعی تلاش کردند که این دو شخصیت ملی را در برابر هم قرار دهند و به نوعی نگرشهای این دو فرد در ارتباط با مسائل منطقه را در تضاد با یکدیگر عنوان کنند.
پس از اعلام استعفای ظریف، برخی از رسانهها اعلام کردند که رئیسجمهوری با استعفای ظریف موافقت کرده است، اما پس از دقایقی محمود واعظی رئیس دفتر رئیسجمهوری که از سابقه آشنایی دیرینه با وزیر امور خارجه برخوردار است و سالها در این وزارتخانه فعالیت کرده، اخبار منتشرشده مبنی بر پذیرش استعفای ظریف از سوی رئیسجمهوری را رد کرد.
برخی از منابع خبری اعلام کردهاند که ظریف به صورت شفاهی استعفای خود را به مقامات مربوطه اعلام کرده و مقامات تصمیمگیر در این زمینه هنوز به این موضوع واکنشی نشان ندادهاند.
با توجه به توییت اخیر واعظی مبنی بر اینکه رئیسجمهوری با این استعفا موافقت نکرده است، این سوال مطرح است که آیا در نهایت روحانی با استعفای برند کابینه خود موافقت خواهد کرد یا نه و آیا حاضر است برای ماندن این عضو کلیدی کابینه خود که قطعاً نقش مهمی در انتخاب مجدد روحانی به عنوان رئیسجمهوری داشت، هزینهای پرداخت کند و در برابر برخی از فشارها بایستد؟
در ماههای اخیر فشارهای متعددی بر محمدجواد ظریف که چند سال پیش به خاطر تلاشهایش برای حصول توافق هستهای به عنوان یکی از نامزدهای کسب جایزه صلح نوبل معرفی شده بود، وارد شده است و معدودی از منتقدان وی برخی از عبارات اهانتآمیز را علیه وی به کار بردهاند و او را متهم به خیانت به ملت ایران کردهاند.
حسن روحانی مردادماه سال گذشته در جریان معرفی اعضای کابینه خود به مجلس برای کسب رأی اعتماد، ظریف را یک برند برای کابینه خود عنوان کرد و گفت: «برخی از وزرای ما اسامیشان در دنیا برند جذاب است. دکتر ظریف در دنیای سیاست یک چهره جذاب برای همه است و همه افتخار میکنند که بنشینند و با ظریف صحبت کنند.»
با توجه به مطرحشدن اینگونه سخنان از زبان حسن روحانی درباره ظریف، اکنون این سوال در افکار عمومی وجود دارد که رئیسجمهور برای حفظ برند جذاب کابینه خود چه اقدامی خواهد کرد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/