آذری جهرمی گفت: فرایند تحویل ماهواره «ناهید یک» به وزارت دفاع برای قرار گرفتن در مدار آغاز شده است، فرایند پرتاب خردادماه رخ میدهد.
وی ادامه داد: برنامه فضایی به جدیت در حال پیشرفت است و تجاربی که از ماهوارههای دوستی و پیام داشتیم سریع آنالیز و مدون شده و مورد استفاده قرار گرفته است، در مجموعه وزارت دفاع که وظیفه ساخت ماهواره بر و در مجموعه فضایی که وظیفه ساخت ماهواره را دارند، تجارب مورد استفاده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه فرایند تحویل ماهواره «ناهید یک» به وزارت دفاع برای قرار گرفتن در مدار آغاز شده است، تصریح کرد: فکر میکنم فرایند پرتاب خردادماه رخ دهد و کار عملیاتی شود؛ این ماهواره ماهوارهای مخابراتی است.
آذری جهرمی ادامه داد: نیمی از فرایند ساخت «ناهید یک» در دولت دهم و نیم دیگر آن در دولت یازدهم انجام شد و به پایان رسید؛ این ماهواره اکنون آماده است تا در مدار قرار بگیرد و به جدیت پیگیری آن هستیم.
وی از تحویل ماهواره «ظفر» در شهریور ۹۸ خبر داد و گفت: مراحل تولید آن در دولت یازدهم انجام شد و بعد از تحویل، فرایند تحویل به وزارت دفاع را پیش میبریم؛ این ماهواره، ماهوارهای سنجشی است که در مدار ۵۰۰ کیلیپ تری قرار میگیرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: در بهمن ۹۸، ماهواره «پارس یک» به اتمام میرسد، این ماهواره سنجشی با دقت و تصویربرداری ۱۰ متر است و میتواند نیازهای بسیاری از صنعت فضایی را رفع کند و توانمندی خوبی برای ماست؛ این برنامه ها مدون و بر پایه توانایی جوانان ایرانی است.
آذری جهرمی گفت: برای ماهوارههای«پیام» و «دوستی» نقاط مداری نداشتیم، چرا که نقاط مداری برای ماهوارههای ژئو است، ما در تلاش هستیم که ماهوارههایی در مدار ژئو قرار دهیم تا این نقاط به نام ما ثبت شوند؛ در حال برنامه ریزی برای ساخت ماهواره ملی مخابراتی با توانمندی داخلی و با همکاری بین المللی هستیم که این ماهواره قرار است در مدار بالای زمین (ژئو) قرار گیرد.
وی افزود: البته بحث جدی داریم که یک ماهواره ملی و یک ماهواره بومی داشته باشیم که ماهواره بومی با توانمندی ملی ساخته میشود و ماهواره داخلی با همکاری بین المللی خریداری میشود، بحثی که الان در حال پیشرفت است این است که پروانه اپراتوری فضایی را واگذار کردیم و توسط کمیسون تنظیم مقررات صادر و مصوب شده است و بخش خصوصی به شدت در حال مذاکره هستند که بتوانند ماهواره تهیه و در مدار ژئو قرار دهند تا جای ما ثبت شود، تا سال ۲ سال این نقاط در اختیار ماست چون ماهواره اولیهای در مدار قرار گرفته است، امیدوارم با تلاش های انجام شده کار انجام شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اصول حاکم بر پروانه صادر شده است و الان در حال فراخوان هستند.
وی درباره شکایت ۲ هزار اهوازی از وی گفت: از ۶ صبح تا ۱۰- ۱۱ شب مشغول کار هستیم، انصافا با توجه به مشکلات اقتصادی و اشتغال که برای مردم وجود دارد و موضوعاتی جدی هستند، وظایفی بر عهده ماست پس تمام وقت و انرژی را برای این عرصه میگذاریم و وارد این حاشیهها شدن به سود ما و کشور نخواهد بود، بنابراین این مسئله را پیگیری نکردم و زیرا این موضوعات ما را از مسیر اصلی به حاشیه میبرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: هدف اصلی تلاش برای بهبود وضعیت اشتغال است و ماموریتهایی که داریم؛ کارهایی در دهه فجر در مجموعه استان خراسان و تهران شروع شد و ادامه دارد و کارهای ۱۰ استان دیگر را باید تکمیل کنیم پس زمانی برای این موضوعات حاشیهای ندارم.
آذری جهرمی درباره پیگیری پیامکهای مزاحم اظهار کرد: پیامکهای مزاحم حق الناس مردم بر گردن ماست و با جدیت آن را پیگیری میکنیم البته میزان آن کاهش پیدا کرده است و برنامههای کنترلی برای متوقف کردن آنها در حال پیگیری است اما هنوز کامل متوقف نشده است.
وی افزود: البته از مردم سوال کردیم بخشی گفتند پیامکهای تبلیغاتی کامل متوقف شده و بخشی گفتند تغییری نکرده است ولی نظرسنجیهای میدانی و در شبکه های مجازی نشان میدهد که نیمی از مردم از کاهش پیامک مزاحم رضایت داشتند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اقتصادی پشت این کار است و در کنار متوقف کردن این پیامکها باید اشتغال ایجاد کنیم و اگر امکان تبلیغات ارزان قیمت و قانونی وجود نداشته باشد، عدهای همواره علاقمند هستند این فضا را دور بزنند، حال اینکه چه کسی این ابزار تبلیغاتی را فراهم کند، وظیفه وزارت ارتباطات نیست.
آذری جهرمی گفت: از کسب و کارهای نوپا که در حوزه دیجیتال مارکتینگ کار میکنند دعوت کردیم و گفتگوی مفصلی داشتیم و آنها برنامهای هم اجرا میکنند، امیدوارم در سال جدید بتوانیم این پیامکهای مزاحم را متوقف کنیم.
وی درباره آنتندهی اینترنت در روستاها بیان کرد: برنامه ششم توسعه به ما تکلیف کرده است که ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار که حدود ۴۶ هزار روستای کشور را شامل میشوند، باید ارتباط کامل مانند ارتباط ثابت، تلفن همراه و اینترنت داشته باشند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: اکنون تعداد روستاهای با ارتباط کامل ۶۶ درصد است و تعداد روستاهای دارای ارتباط بدون توجه به سکنه ۶۴ هزار روستا و آبادی هستند و از این میان تنها ۳ درصد فاقد ارتباطند و بقیه یا ارتباط ثابت یا موبایل یا اینترنت دارند و برای آن سه درصد هم برنامه کامل برای پوشش داریم.
آذری جهرمی ادامه داد: پوشش ۹۰ درصدی روستاها به اینترنت، وابسته به بودجه وزارت ارتباطات است و در تلاش هستیم تا با مذاکرات با سازمان مدیریت تخصیص لازم را بگیریم و انصافا در بخشهایی که اینترنت فعال شدند، دوره های آموزشی و توانمندی برای بانوان را اجراکردیم، زمانی فقط اینترنت به روستا برده میشد و کاربردی برای مردم نداشت اما در یکسال گذشته برنامههای مختلفی برای اهالی روستا در نظر گرفتیم و حتی برخی از استارت آپها در حوزه کشاورزی و صنایع دستی خودشان فعالیت آغاز کردند و جنب و جوش خوبی داشتیم.
وی افزود: در حوزه بومگردی اقدامات قابل توجهی را شاهد بودیم، همچنین در حوزه حاکمیتی بحث خانه بهداشت و مدارس بود که در حال پیگیری هستیم تا کامل شوند؛ تاثیر ارتباطات مناسب و باکیفیت بر اقتصاد روستا و جلوگیری از مهاجرت روستا به شهر و حتی مهاجرت معکوس مشهود است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: امیدواریم اعتبارات لازم را از سازمان برنامه بگیریم و اهداف را بیش از وظایف تعیین شده در سال جاری پیش ببریم.
آذری جهرمی درباره فعالیت اینستاگرام با توجه به اینکه سرور آن داخل کشور نیست، گفت: اینکه سرورها در کشور مستقر شوند به لحاظ هزینهای، مقرون به صرفه تر است اما مباحث سیاسی و تکنیکی وقتی با هم آمیخته شود، خیلی نمیتوان کار را منطقی پیش برد.
انتهای پیام/
برای اظهارات دلیل هم دارید
از فواید ریجستری بفرمایید تا موضوع بیشتر روشن شفافیت پیدا کنه
انشالله با تلاش بیشتر به نمره ۲۰ مردم برسه...
درست میگی اینقدر سرتان شلوغ است که نه تنها فرصت بررسی حاسیه را ندارید بلکه فرصت نداری تا کمی فکر کنی چگونه و با چه دلایلی به اینجا رسیدی .5 تا از اهم کارهای ذاتی وزارت ارتباطات عملیات شده در زمان مدیریت خودتو اعلام کن تا پاسخ فنی آنرا و بشنوید . التماس دعا
طرح رجیستری
تشویق و برسی برای پیشرفت فناوری ارتباطات و برای من تا کنون نسبت به خیلی از وزرا و مدیران قابل قبول تر بوده و وعده پوچ هم ندادند
1- موضوع پیامک های مزاحم را تونسته برطرف کند؟
2- ثبت مبایل مشکلی مضاعف ایجاد نکرد؟
3- نتیجه ورود مبایل با ارز دولتی و فروش به قیمت آزاد چه شد؟
4-گرانفروشی اینترنت چه شد که با شگردهایی سرعت را کاهش می دهند؟