به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، مجید شعبانلو،رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان ملایر گفت:تالاب آق گل از لحاظ وجود موادغذایی مناسب برای پرندگان، یکی از غنی ترین آبگیرهای منطقه غرب ایران محسوب میشود و نزولات آسمانی، ذوب برف ارتفاعات اطراف، نهرهای فصلی، چشمههای حاشیهای و طغیان رودخانه قرهچای از منابع آبی این تالاب طبیعی هستند .
وی با اشاره به خشک شدن این تالاب در اواخر فصل بهار به دلیل فصلی بودن آن اظهار داشت: این تالاب درطول پاییز و زمستان آبدار بوده و در فصل بهار از میزان آب آن کاسته میشود .
وی بارش کم باران، برداشت بی رویه از آبهای زیرزمینی، سد سازیهای غیراصولی و حفر چاههای غیر مجاز را از جمله عوامل خشکسالی این تالاب مهم دانست و افزود: تولید گرد وغبار، کاهش محصولات کشاورزی، ندادن حق آبه استان مرکزی، ازبین رفتن پوشش گیاهی و نابودی روستاها ازجمله مضرات کاهش آب تالاب هستند .
شعبانلو تالابها را به عنوان بانک ژن معرفی و اضافه کرد: آبچیلیک، اردک سرسبز، چنگر، باکلان، کشیم بزرگ، تنجه، حاجی لکلک، فلامینگو و خروس کولی ازجمله پرندگان آبزی و کنار آبزی تالاب آق گل هستند .
وی با اشاره به وجود پرندگان کوهزی مانند عقاب طلایی و کبک معمولی در اطراف تالاب آقگل بیان کرد: گرگ، کفتار، قوچمیش، مارها، سوسمارها و مارمولک ها از دیگر حیوانات پستاندار و خزندگان بومی و یا وهاجر پذیر اطراف این تالاب هستند .
مدیر کل اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان ملایر در رابطه با راهکار حفاظت از تالاب آق گل ابراز کرد: تامین حق آبه، کنترل وضعیت برداشت، بررسی تغییرات سالیانه کمی و کیفی تالاب، ایجاد بانک اطلاعات گونههای مهاجر آقگل، ارتباط موثر با مراجع زیربط برای جلوگیری از شکار و نظارت مستمر و کنترل شکار غیرمجاز از جمله راه های محافظت از این تالاب هستند .
وی با اشاره به ظرفیت بالای تالابها در جذب گردشگر و ورود سرمایه به داخل استان گفت: در یک دهه گذشته منابع طبیعی و سرمایههای محیط زیستی از دلایل مهم جذب گردشگر به شمار میآیند .
انتهای پیام/ ش