به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دانهها سرشار از مزایای بی شمار برای سلامتی هستند و آگاهی از این مزایای آنها شاید تشویق تان کند تا بیشتر از قبل به مصرف آنها روی بیاورید. انواع مختلف دانهها سرشار از پروتئین، فیبر، آهن، ویتامینها و اسیدهای چرب امگا ۳ است.
در اینجا ۹ دانه خوراکی که بهتر است هر روز آنها را در رژیم غذایی خود بگنجانید، بیشتر معرفی شده است:
دانههای چیا: فقط دو قاشق غذاخوری از این دانهها حاوی نزدیک به ۱۰ گرم فیبر است. دانههای چیا این دانهها سرشار از پروتئین، چربیهای امگا ۳، کلسیم، منگنز و فسفر است. دانههای چیا همچنین سرشار از آنتی اکسیدانها هستند. آنتی اکسیدانها به مقابله با تشکیل رادیکالهای آزاد که موجب آسیب به مولکولهای سلولی، تسریع روند پیری و همکاری در بروز بیماریهایی از قبیل: سرطان میشود، میپردازند.
بیشتر بخوانید: آشنایی با منابع حاوی آنتی اکسیدانها
آنتی اکسیدان موجود در این برنج ۳۰ برابر بیشتر از برنج سفید است. برنج قهوهای همچنین منبع خوب فولات، منیزیوم، فسفر، روی، ویتامین ب. ۶ و نیاسین نیز به شمار میرود.
سرشار از ویتامین ب، آهن، منیزیم، زینک و پروتئین است. پروتئینهای تخمه کدو به میزان زیادی در اسیدآمینهای به نام تریپتوفان متمرکز شده اند که باعث کاهش میزان استرس و اضطراب میشوند. این دانهها همچنین حاوی میزان زیادی از اسیدهای چرب ضروری هستند که به سلامت رگهای خونی کمک میکنند و کلسترول بد خون را پایین میآورند.
اگر به دنبال منابع پروتئین سالم هستید، کوینولا یکی از این گزینهها است و در هر فنجان ۸ گرم پروتئین دارد. کوینولا همچنین سرشار از فیبر و آهن و یک منبع فاقد گلوتن محسوب میشود.
این دانه ها، منبع فیبرهای محلول هستند، میزان کلسترول را کاهش داده و باعث میشوند که احساس سیری طولانی مدتی داشته باشید. دانه کتان میزان قند خون را نیز کنترل میکند. دانه کتان حاوی میزان زیادی اسیدهای چرب امگا ۳ است که برای سلامت چشمها و مغز مفید بوده و تری گلیسیرید را کاهش میدهد.
این دانههای ریز حاوی فیبرهایی هستند که برای سلامت قلب و سیستم گوارشی مفید هستند. شاه دانه به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ برای سلامت پوست و مو بسیار مفید است. امگا ۳ها همچنین التهاب را کاهش میدهند و سلامت قلب و عروق و مغز را تضمین میکنند. از این گذشته شاه دانه حاوی ترکیبات گیاهی به نام فیتوسترول است که میزان کلسترول خون را پایین میآورد.
هر اونس از این دانه ها، نیمی از نیاز روزانه شما به ویتامین E. را برطرف میکند. این دانهها همچنین سرشار از چربیهای سالم هستند. دانه آفتابگردان منبع فوق العاده ویتامین ب. و فولات محسوب میشود. این دانهها از سیستم ایمنی و سلامت بدن به خصوص در دوره بارداری حفاظت میکنند.
یک انتخاب هوشمند برای کاهش سطح کلسترول بد و تری گلیسیرید است، از ابتلا به فشار خون بالا پیشگیری کرده و باعث تضمین سلامت کبد میشود. دانههای کنجد به خاطر داشتن مقادیر زیادی ویتامین E محافظ و تقویت کننده قلب و سیستم عصبی است.
منبع: آوای سلامت
انتهای پیام/