به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، بعد از تعطیلی ۲ ماهه شرکت روغن نباتی گلناز و پیگیریهای مکرر پورابراهیمی، نماینده مردم کرمان و راور، در جلسهای که به منظور حل مشکل و راه اندازی مجدد این کارخانه صورت گرفت، مقرر شد با مساعدت بانکهای ملی و سپه و نیز همکاری معاونین وزرای صنعت معدن و تجارت و جهاد کشاورزی و فروشگاههای زنجیره ای، این کارخانه در آیندهای نزدیک مجددا به بهره برداری برسد.
در این جلسه آقای ورزیده کار طهرانی رئیس هیات مدیره شرکت روغن نباتی گلناز با اشاره به مشکلات ناشی از نقدینگی و نیز حادثه آتش سوزی در این شرکت گفت: اتفاقات رخ داده مشکلات گستردهای از جمله تعدیل ۱۰۰۰ نفر از پرسنل برای مجموعه ایجاد کرد و متاسفانه در دو ماه گذشته با تعطیلی کامل خط تولید مواجه شده است.
وی یکی از مشکلات شرکت روغن نباتی گلناز را نیاز به روغن خام به منظور تولید دانست و افزود: به دلیل مشکلات مالی ایجاد شده، تسهیلات بانکی شرکت معوق شد و متاسفانه رقم این معوقات در سالهای اخیر به شدت بالا رفته است.
در ادامه سیف مدیرعامل شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی نیز ضمن ارائه گزارش از صنعت روغن در کشور گفت: حجم زیادی از مواد اولیه و روغن خام وارد کشور شده و این مهم به منظور بهبود شرایط تولیدکنندگان روغن در کشور است و آماده ایم تا با نظر رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به روغن نباتی گلناز نیز کمک کنیم.
مودودی معاون وزیر رئیس سازمان توسعه تجارت هم توضیحاتی در رابطه نحوه همراهی این معاونت با شرکت روغن نباتی گلناز به منظور بهبود شرایط کارخانه و بازگشت به تولید ارائه کرد.
قبادی معاون بازرگانی داخلی وزیر صنعت نیز با اشاره به وضعیت کنونی کشور و لزوم تامین نیازهای اساسی مردم گفت: با توجه به فعالیت شرکت روغن نباتی گلناز در زمینه تولید نیازهای اساسی مردم، وزارت صنعت نیز آماده کمک به این واحد در زمینه تامین مواد اولیه و نیز خرید محصولات این شرکت به منظور فعالسازی و تولید مجدد هستیم.
مدیران عامل بانکهای سپه و ملی نیز در این جلسه گزارشی از مطالبات معوق سیستم بانکی از شرکت روغن نباتی گلناز ارائه کردند.
پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در این نشست با تشکر از معاونین وزرا و مدیران عامل بانکها گفت: با توجه به شرایط خاصی که برای شرکت روغن نباتی گلناز در سالهای اخیر اتفاق افتاده، بیش از ۱۰۰۰ نفر از پرسنل شرکت تعدیل شده اند، اما برای ما به هیچ عنوان پذیرفته نیست که این شرکت تعطیل شود.
وی ضمن انتقاد از مدیرعامل و اعضای هیات مدیره شرکت افزود: متاسفانه مشکلات شرکت در سالهای اخیر بیان نشده و این مهم باعث افزایش این مشکلات و تعطیلی کارخانه شده است که در این رابطه مدیرعامل و اعضای هیات مدیره باید پاسخگو باشند.
پورابراهیمی با اشاره به ظرفیت بالای تولید شرکت و نیاز به محصول روغن به عنوان کالای اساسی در کشور، سه مکانیزم را برای راه اندازی مجدد کارخانه ارائه کرد.
وی گفت: تامین مواد اولیه روغن شرکت توسط شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی وزارت جهاد کشاورزی با عقد قرارداد و تامین مالی از طریق بانکهای عامل و با تضمین خرید محصولات در مرحله اول به منظور راه اندازی خط تولید شرکت، راهکار اساسی است.
پورابراهیمی در توضیح مکانیزم دوم در زمینه راه اندازی کارخانه گفت: همکاری و هماهنگی معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، به منظور عقد قرارداد خرید توسط شرکتهای توزیع روغن در کشور راهکار دوم خواهد بود به این منظور که رابطه تضمین قراردادهای خرید و پیش پرداختهای آن را عملیاتی کند و راهکار سوم امکان استفاده از ظرفیت مواد اولیه روغن به صورت عبور موقت به داخل کشور به منظور تولید و صادرات است که توسط سازمان توسعه تجارت وزارت صنعت و همکاری گمرک جمهوری اسلامی ایران قابل انجام خواهد بود.
انتهای پیام /ی