پلیس فتا از مسدودسازی سامانه‌های ارسال کننده پیامک‌های سهام عدالت و قطع یارانه خبر داد.

فریب پیامک‌های کلاهبرداری را نخوریدبه گزارش خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، طی روز‌های اخیر پیامک‌هایی با موضوعات قطع یارانه خانوار‌ها و چگونگی دریافت سهام عدالت برای هموطنان ارسال شد.

این پیامک‌ها که به صورت انبوه برای شهروندان ارسال شده است، حاوی لینکی برای وارد کردن اطلاعات بانکی جهت ثبت نام مجدد دریافت سهام عدالت یا یارانه بود.

مطابق اعلام پلیس فتا این لینک از جمله سایت‌های فیشینگ محسوب می‌شود که با شبیه‌سازی یک سایت معتبر قصد به سرقت بردن اطلاعات کاربران و سوءاستفاده‌های آتی را دارند.

پلیس فتا همان ابتدا نسبت به مسدودسازی درگاه‌های ارسال این پیامک‌ها اقدام کرد، اما بعد از گذشت حدود یک هفته از ارسال پیامک دروغین قطع یارانه و کلاهبرداری از شهروندان هنوز فرد ارسال کننده این پیامک‌ها شناسایی نشده است. این عدم شناسایی گویا مربوط به درج نشدن اطلاعات خریداران سامانه‌های ارسال پیامک انبوه می‌شود.


بیشتر بخوانید: واکنش پلیس فتا به پیامک «دریافت سهام عدالت همراه 500 هزار تومان عیدی»


انتشار پیامک‌های جعلی که مشخص نیست از طرف چه کسی ارسال شده است، به دغدغه‌ای برای پلیس فتا و مراجع قضایی تبدیل شده است.

جواد جاوید نیا معاون امور فضای مجازی دادستان کل کشور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: اینگونه پیامک‌ها قطعاً جعلی هستند و اگر ارگان‌های دولتی قرار باشد در خصوص مسائلی مانند یارانه و یا سهام عدالت مطلبی را اطلاع رسانی کنند، حتما از رسانه‌هایی مانند صدا و سیما استفاده خواهند کرد و اینگونه نیست که به یکباره اشخاص از یک موضوع اجتماعی محروم شوند.

فریب پیامک‌های کلاهبرداری را نخورید

معاون امور فضای مجازی دادستان کل کشور با بیان اینکه این پیامک‌ها افراد را به سایت‌های فیشینگ هدایت و پس از گرفتن اطلاعات کارت‌های بانکی اشخاص، حساب آن‌ها را خالی می‌کنند، گفت: اگر کارت بانکی افراد خالی باشد، از آن برای کلاهبراری‌های آینده خود استفاده می‌کنند.

وی تأکید کرد: مردم به پیامک‌های قطع یارانه و سهام عدالت اعتنا نکنند.


بیشتر بخوانید: آخرین جزئیات از پرونده کلاهبرداری با پیامک قطع یارانه‌ها


در همین ارتباط  سرهنگ حسین رمضانی معاون حقوقی و بین‌الملل پلیس فتا در گفتگو با  خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،  اظهار کرد: طی ۱۵ روز گذشته دو مورد ارسال پیامک جعلی به هموطنان توسط افرادی مشاهده شد که با هماهنگی با وزارت ارتباطات از فعالیت این سامانه‌ها جلوگیری شد.

سرهنگ رمضانی در توصیه‌ای به هموطنان خاطرنشان کرد: شهروندان به هیچ عنوان اینگونه پیام‌ها را جدی نگیرند و در دام سودجویان قرار نگیرند، چرا که اخبار مربوط به یارانه و سهام عدالت توسط مراجع رسمی کشور از طریق رسانه‌های رسمی به آنان اطلاع رسانی خواهد شد.

وی افزود: عاملان راه‌اندازی و ایجاد سایت ثبت اطلاعات یارانه شناسایی شده‌اند و پس از دستگیری جزئیات بیشتر از اقدامات آنان بیان خواهد شد.

فریب پیامک‌های کلاهبرداری را نخورید

اینگونه پیام‌ها در حالی به شهروندان ارسال می‌شوند که مشخصات ارسال کنندگان آن‌ها مشخص نیستند و این موضوع برای پلیس و دستگاه‌های قضایی روشن نشده است که چه شخص یا اشخاصی ارسال این پیام‌ها را برعهده دارند تا برخورد‌های لازم پس از ارسال اینگونه پیام‌ها توسط مسئولان اتخاذ شود.


بیشتر بخوانید: مردم به پیامک‌های قطع یارانه و سهام عدالت اعتنا نکنند


سرهنگ تورج کاظمی رئیس پلیس فتا تهران بزرگ در گفتگو با خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اینکه آیا بر ارسال کنندگان پیامک‌هایی که با شایعه پراکنی جو حاکم بر کشور را تشویش می‌کنند، نظارتی وجود دارد یا خیر؟ اظهار کرد: سامانه ارسال انبوه پیامک با دریافت مشخصات خریدار و ثبت نشانی آن‌ها تحویل افراد متقاضی این سامانه داده می‌شوند.

وی افزود: به عنوان مثال فروشنده‌ای برای تبلیغ اجناس خود اقدام به تهیه این سامانه کرده و با خریداری آن شروع به ارسال پیامک‌های تبلیغاتی به هموطنان می‌کند.

فریب پیامک‌های کلاهبرداری را نخورید

سرهنگ کاظمی تصریح کرد: در بین این افراد سودجویانی هستند که با ارسال پیام‌هایی اقدام به کلاهبرداری می‌کنند که این افراد در بین پیام‌های تبلیغاتی فروش اجناس خود اقدام به ارسال پیامک‌های تفرقه انگیز و کلاهبردارانه می‌کنند.

با این وجود به نظر می‌رسد که وزارت ارتباطات باید نظارت بیشتر بر فعالیت اپراتورهای تلفن همراه و نحوه واگذاری سامانه‌های ارسال انبوه پیامک داشته باشد تا هر شخصی نتواند با در اختیار گرفتن یکی از این سامانه‌ها اقدام به ارسال پیامک‌های جعلی کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۹ ۲۹ بهمن ۱۳۹۷
لطفا این دله دزدهارابه اشدمجازات برسانید.مردم باید نظاره گراختلاسهای میلیاردی باشند وتحمل دیدن وشنیدن این دله دزدیها رادیگرندارند.
آخرین اخبار