به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، نان برساق لکی در لرستان، کرمانشاه، ایلام، همدان، بیجار، بدره و دلفان برای صبحانه پخته میشود و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، اسیدفولیک، روی (زینک)، فیبر، پروتئین، کلسیم، مس، اسیدچرب امگا ۳، اسیدآمینه تریپتوفان و ... است.
برای بررسی خواص نان برساق لکی و اینکه مصرف این نان برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص نان برساق لکی گفت: این نان به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.
وی افزود: این نان تاثیر چشمگیری در تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن دارد؛ لذا برای کودکان در حال رشد، ورزشکاران و بدنسازان بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: درمان کمخونی با آش گیلدیک آذری/ کودکان و سالمندان مصرف این غذا را فراموش نکنند
عظمایی بیان کرد: مصرف نان برساق لکی موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه میشود، همچنین از آلزایمر پیشگیری میکند؛ لذا برای سالمندان و افرادی که فعالیت فکری زیادی دارند بسیار مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این نان به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم و فسفر موجب تقویت و استحکام دندان و استخوان میشود و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: مصرف نان برساق لکی موجب رفع دردهای مفاصلی (آرتریت) و روماتیسمی (آرتریت روماتوئید) میشود.
وی گفت: این نان دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است، تاثیر چشمگیری در تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو دارد و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: نان برساق لکی به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها میشود.
بیشتر بخوانید: درمان روماتیسم با «پلو زعفرانی چابهار»/ با این غذای محلی دوپینگ کنید
عظمایی افزود: این نان آرامبخش قلب و اعصاب است؛ همچنین به علت داشتن اسیدآمینه تریپتوفان موجب ساخت سراتونین در خون و دستگاه گوارش میشود در نتیجه نشاطآور است و از استرس، اضطراب و افسردگی پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: از دیگر خواص این نان میتوان به تقویت سیستم قلبی عروقی، تقویت بینایی و تقویت قوای جنسی اشاره کرد.
وی اظهار کرد: مصرف این نان سندروم پیش از قاعدگی را بهبود میبخشد و برای رفع دل درد و کمردرد زنان در دوران قاعدگی بسیار مفید است.
-آرد ۵۰۰-۴۰۰ گرم
-شیره انگور یا شکرسرخ ۱۰۰ گرم
-شیر یک لیوان
-تخم مرغ یک عدد
-پودر رازیانه نصف قاشق سوپخوری
-پودر دارچین ۲ قاشق سوپخوری
-هل ساییده شده یک قاشق مرباخوری
-گلاب یک تا ۲ قاشق غذاخوری
-گردو خرد شده ۳ قاشق غذاخوری
-زعفران دمکرده نصف استکان
-روغن دنبه یا کنجد به مقدار لازم
-نمک به مقدار کم
-برای تهیه این نان ابتدا آرد، پودر رازیانه و شیره انگور را با هم ترکیب میکنیم.
-سپس تخم مرغ، شیر و زعفران دمکرده را اضافه کرده، مخلوط میکنیم.
-مخلوط را خوب ورز میدهیم تا خمیر آماده شود.
-سپس گردوی خرد شده، پودر هل، دارچین و گلاب را با هم مخلوط میکنیم و کنار میگذاریم.
-مقداری از خمیر آماده شده را برمیداریم و با وردنه صاف میکنیم.
-کمی از مواد را داخل آن میگذاریم و خمیر را میبندیم.
-مقداری روغن درون ماهیتابه میریزیم و هنگامی داغ که شد، خمیرها را داخل آن میگذاریم تا پخته و سرخ شود.
-هنگامی که نان آماده شد آن را کنار میگذاریم تا روغن اضافی از آن کشیده شود.
-وقتی نان سرد شد آماده میل کردن است.
انتهای پیام/