به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،جعفر نصوری معاون عمران روستایی بنیاد مسکن استان کرمانشاه با اشاره به وجود ۱۷۱۵ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان، گفت : در حال حاضر تهیه طرح هادی برای تمامی این روستاها صورت گرفته و ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان صاحب طرح هادی هستند.
وی گفت : برای روستاهای زیر ۲۰ خانوار نیز به فراخور نیاز جهت ساخت و ساز، تعیین محدوده انجام و ضوابط لازم برای ساخت و ساز در مجوزهای صادره لحاظ میشود.
نصوری با اشاره به بازبینی سالیانه طرحهای هادی روستایی، گفت: باتوجه به توسعه روستاها و قدیمی شدن برخی طرحها، بطور میانگین سالیانه طرح هادی حدود ۵۰ تا ۱۰۰ روستا مورد بازبینی قرار میگیرد و اصلاحات لازم بر روی آن لحاظ میشود.
وی افزود: همچنین اگر روستایی توسعه پیدا کرده و جمعیت آن بیش از ۲۰ خانوار شود، تهیه طرح برای آن صورت میگیرد.
نصوری در ادامه با اشاره به جابجایی ۱۹ روستا در مناطق زلزله زده استان نیز گفت: تهیه طرح هادی برای این روستاها که برخی از آنها نیز کمتر از ۲۰ خانوار بودند، صورت گرفته است.
این مسئول همچنین با اشاره به اجرای طرح هادی در ۷۸۳ روستای استان گفت: در حال حاضر پیشرفت اجرای طرح هادی در روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان ۴۲ درصد است.
وی با بیان اینکه اولویت اجرای طرح هادی با روستاهای پرجمعیت است، گفت: هم اکنون به لحاظ جمعیتی ۶۵ درصد روستاییان از طرح هادی بهره مندند.
نصوری در ادامه با اشاره به آسیب طرح هادی برخی روستاهای مناطق زلزله زده، گفت: با توجه به بررسیهای صورت گرفته متاسفانه طرح هادی در ۴۴۳ روستای مناطق زلزله زده استان دچار آسیب شده است.
وی میزان آسیب در روستاهای مختلف را متغیر دانست و افزود: افزود: میزان خسارات از ۲۰ تا ۱۰۰ درصد متغیر است و هرچه به مرکز زلزله نزدیک میشویم، آسیب طرحهای هادی نیز بیشتر است.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن استان کرمانشاه یادآور شد: عمده آسیبها نه خاطر زلزله، بلکه به خاطر کارهای بازسازی و ورود ماشین آلات و حفاریهای بعد از آن ایجاد شده است.
نصوری اعتبار لازم برای جبران این خسارات و مرمت طرحهای هادی در این ۴۴۳ روستا را بیش از ۱۴۰ میلیارد تومان پیش بینی کرد و افزود: تامین این اعتبار از طریق بنیاد مسکن کشور و سازمان مدیریت بحران در حال پیگیری است و به محض تخصیص، کار مرمت طرح هادی دراین روستاها صورت میگیرد .
انتهای پیام/د