به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، عاطفه زارعی با بیان اینکه از سال ۱۳۴۱ تا ۱۳۵۷ در همدان تنها ۹ باب کتابخانه عمومی وجود داشت، اظهار کرد: از سال ۱۳۵۷ تا کنون تعداد کتابخانههای عمومی سطح استان به ۱۱۳ باب رسیده است.
وی با بیان اینکه کتابخانههای عمومی پس ازانقلاب به دو جامعه شهری و روستایی تقسیم شد، افزود: بر اساس برآوردهای جمعیت شناسی در روستاهایی که بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت داشتند کتابخانههای عمومی تأسیس شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان با اشاره به اینکه در حال حاضر ۴۵ باب کتابخانه عمومی در روستاها فعالیت میکنند، تصریح کرد: ۶۸ کتاب خانه عمومی نیز در شهرهای استان همدان به ارائه خدمات مشغول هستند.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر تلاش کردیم که به جامعه عشایر نیز خدمات ارائه دهیم و به همین دلیل برخی از کتابخانههایی که نزدیک به محل اسکان عشایر هستند این جامعه را نیز پوشش میدهند.
زارعی درباره کتابخانه عمومی مرکزی همدان نیز گفت: مساحت کتابخانه عمومی مرکزی همدان ۸ هزار و ۵۰۰ متر است که باعث شده خدمات مختلفی در این کتابخانه ارائه شود.
وی بخشهای کتابخانه مرکزی را مخزن، فهرستنویسی، مرجع و کتب نفیس، نسخههای خطی، کودکان، همدان شناسی، سالنهای مطالعه مجزا برای خانمها و آقایان به صورت تفکیک شده و مجلات معرفی کرد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان با اشاره به اینکه روزانه بیش از ۵۰۰ نفر به کتابخانه مرکزی همدان مراجعه کرده و از سالنهای مطالعه استفاده میکنند، اظهار کرد: کتابخانه مرکزی همدان جزء کتابخانههای درجه یک است که جزء نخستین مجموعههای مرکزی بود که برای استانها تعریف شد.
وی در ادامه به کتابخانه تحقیقاتی و تخصصی دکتر پرویز اذکایی در بخش خیرین اشاره و اضافه کرد: این مجموعه در ۲۱ تیر ماه ۱۳۹۶ افتتاح شد که توسط دکتر اذکایی اهدا شده است.
زارعی با بیان اینکه در این مجموعه بیش از ۱۱ هزار نسخه منابع اطلاعاتی وجود دارد، خاطرنشان کرد: یک فضای مطالعاتی با انتخاب دکتر اذکایی در کنار مخازن اصلی و منابع اطلاعاتی به این کتابخانه تخصصی اختصاص داده شده است.
انتهای پیام/
منبع: نافع