به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، ترکی فیصل آل سعود، رئیس اسبق دستگاه اطلاعات عربستان سعودی در مصاحبه با شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی از اسرار مذاکرات کشورهای عربی خلیج فارس با تل آویو پرده برداشت.
این شبکه عبری زبان بخشی از این مصاحبه را روز شنبه پخش کرد و قرار است این مصاحبه در قسمتهای مختلف پخش شود که طی آن در مورد بیش از دو دهه مذاکره عربستان، بحرین و امارات با رژیم صهیونیستی صحبت خواهد شد.
در بخش اول که به مدت دو دقیقه پخش شد، ترکی فیصل استفاده از اصطلاح "اصلاح مسئله فلسطین" به جای دیگر اصطلاحات معمول مانند حل نزاع و حل نزاع عربی-اسرائیلی را تکرار کرد.
مشخص نیست که این مصاحبه چه زمانی ضبط شده است، اما مکان ضبط آن لندن، پایتخت انگلیس است.
باراک راوید، خبرنگار سیاسی شبکه ۱۳ اسرائیل که این مصاحبه را انجام داده است، میگوید با بیش از ۲۰ شخصیت مرتبط با این موضوع صحبت کرده است، ولی اکثر آنها حاضر به گفتگو مقابل دوربین نبوده اند و ترکی فیصل حاضر به این کار شده است.
این خبرنگار میافزاید: تحقیق انجام شده دنیایی از روابط اقتصادی، سیاسی و نظامی میان اسرائیل، عربستان، بحرین و امارات را فاش میسازد. مدیریت این روابط برعهده وزارت خارجه اسرائیل و موساد بوده و ایران تنها یکی از انگیزههای این روابط بوده است.
بر اساس این گزارش، در آخرین روز جنگ اسرائیل علیه نوار غزه در آگوست ۲۰۱۴، عربستان سعودی به اسرائیل درباره طرح سیاسی مشترک برای بازسازی غزه، آغاز مجدد روند صلح و ایجاد تلاش مشترک علیه ایران پیشنهاد داده است.
بر اساس گفته سه منبع سعودی، ریاض بسیار بیش از گذشته به اسرائیل امتیاز داده بود و امتناع بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل برای انعطاف پذیری بیشتر آنها را خشمگین کرده و احساس تحقیر شدن کردند.
پس از این رویداد، روابط میان اسرائیل و عربستان سعودی در بحران جدی قرار گرفته و تقریبا بیش از یک سال هیچگونه ارتباطی از جمله درباره موضوع ایران وجود نداشت. این بحران تنها پس از افزایش قدرت «محمد بن سلمان» پایان یافت.
این در حالیست که دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی به طور کامل این گزارش را تکذیب کرده است.
انتهای پیام/