به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، چندی پیش «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که در روزهای ۱۳ و ۱۴ فوریه نشستی در ورشو لهستان با محوریت ضد ایران برگزار خواهد شد. نشستی که البته تاکنون گمانه زنی های بسیاری را از عقب نشینی آمریکا از ضد ایرانی بودن آن ، تغییر نام آن و تا تحریم این نشست توسط کشورهای اروپایی به دنبال داشته است .
سید مصطفی سیدآقایی سفیر سابق ایران در کوبا و کارشناس امور بین الملل در گفتوگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،با اشاره به عقب نشینی واشنگتن از مواضع پیشین خود در رابطه با برگزاری نشست ورشو اظهار کرد: با توجه به مخالفت اکثریت کشورها با ضد ایرانی بودن کنفرانس ورشو، حال آمریکا مجبور به عقب نشینی از مواضع پیشن خود شده است. حتی «ماچی پرز میسلاو لانگ» معاون وزیر امور خارجه لهستان در دیدار خود با عراقچی به صراحت اعلام کرد که نشست ورشو الزاما ضد ایرانی نخواهد بود بلکه تنها در راستای امنیت منطقه غرب آسیا شکل خواهد گرفت.
وی گفت:آمریکا تلاش کرد حتی باحضور هیاتهای دست دوم و دست سوم این نشست را برگزار کند و به حضور مقامهای نازل در اکتفا کنند.
کارشناس روابط بین الملل افزود: باتوجه به فقیر بودن لهستان و نیازهای مالی آنها، آمریکا وعده های فراوانی به سران این کشور داده تا این کشور را مجاب به پذیرش میزبانی این نشس کند . وعده هایی که خرید گاز مایع از این کشور در عوض خرید از روسیه و اهدای مبلغی در حدود چهار ونیم میلیارد دلار به این کشور از جمله آنها است .درنتیجه لهستان به عنوان یکی از کشورهای فقیر شرق اروپا میزبانی این نشست را پذیرفته است. ناگفته نماند که دیگر کشورهای اروپایی دست کم در ظاهر در قبال برگزاری این نشست مواضعی مخالف آمریکا اتخاذ کرده اند.
سید آقایی همچنین درباره چشم انداز برگزاری نشست ورشو و همچنین اهداف برگزاری آن گفت: اهداف این نشست در اصل ایجاد تفرقه در میان اتحادیه اروپا در رابطه با ایران ، رفع اختلاف بین کشورهای شورای همکاری خلیج فارس ( ائتلاف سعودی و اتحادیه عرب) ،گسترش جبهه ضد ایرانی در منطقه ، زمینه سازی برای تحقق بینالمللی کردن پروژه معامله غرب و ارتقا توان موشکی ناتو و لهستان در تقابل با تحولات سوریه است. اما باتوجه به شواهد به طور قطع اهداف آمریکا در این نشست با شکست سختی مواجه خواهد شد، پمپئو و بولتون هم به نتایج مورد نظر خود از برگزاری این نشست دست نخواهند یافت . در مجموع باید گفت که این کنفرانس موفق نخواهد بود و محکوم به شکست است.
انتهای پیام/