عباس زارع مجری طرح سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی در گفتوگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین برنامههای پیش روی توسعه سامانههای نوین آبیاری در سال آینده اظهار کرد: در چند سال اخیر مجموع سیاستها و برنامه های وزارت جهاد کشاورزی اعم از کشت گلخانه، توسعه گلخانهها، کشت نشایی به جای بذری، تغییر فصل کشت از بهاره به پاییزه، خاک ورزی و سایر فعالیتهای زیر بنایی آب و خاک و توسعه طرح سامانههای نوین موجب شد تا بهرهوری آب سالانه ۶ درصد افزایش یابد.
وی افزود: براساس مصوبه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، وزارت جهاد کشاورزی مکلف است که سالانه ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی به سامانههای نوین آبیاری مجهز کند که اگر در سال آینده منابع مالی وسهم دولت تامین شود، این میزان از اراضی به سامانههای نوین تجهیز خواهند شد.
زارع با اشاره به اینکه از لحاظ فنی و اجرایی مشکلی در تجهیز سامانههای نوین آبیاری نداریم، بیان کرد: هم اکنون ۱۶۵۰ پیمانکار ، ۳۵۰ مشاور ذی صلاح و ۴۳۰ تولید کننده لوازم و تجهیزات در کشور داریم که در صورت تامین اعتبار این امکان وجود دارد که سالانه ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی را به سامانه های نوین تجهیز کنیم.
بیشتر بخوانید: تجهیز ۲ میلیون و ۸۰ هزار هکتار اراضی به سامانههای نوین آبیاری
این مقام مسئول ادامه داد: افزایش تولید، کاهش هزینه های آبیاری، بهره وری اقتصادی و کاهش مصرف نهادهها را میتوان از جمله دستاوردهای توسعه سامانههای نوین آبیاری برشمرد.
وی با بیان اینکه در تمامی کشورها بیشترین آب در بخش کشاورزی استفاده میشود، افزود: میزان مصرف آب در بخش کشاورزی برحسب بارندگی و درصد تبخیر متفاوت است. البته در ایران به دلیل قرار گرفتن در منطقه خشک و نیمه خشک آب بیشتری نسبت به متوسط جهانی مصرف میشود.
زارع در پایان با اشاره به اینکه اختلاف نظرهای متفاوتی در خصوص مصرف آب در بخش کشاورزی در ایران وجود دارد، اظهار کرد: با توجه به آنکه تبخیر آب در جهان یک سوم ایران است، از این رو میزان مصرف آب در بخش کشاورزی به عوامل متعددی از جمله برداشتهای غیرمجاز از چاههای دارای پروانه و چاههای فاقد پروانه مجاز بستگی دارد.
انتهای پیام/