عباس زارع مجری طرح سامانههای نوین آبیاری در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به نقش اجرای سامانه نوین آبیاری در افزایش بهره وری بخش کشاورزی، اظهار کرد: اگرچه در افزایش بهره وری تنها اجرای روشهای نوین آبیاری مد نظر نیست، اما اجرای سامانههای نوین افزایش بهره وری حداقل 30 درصدی منابع آبی را به همراه دارد.
وی افزود: با توجه به قرار گرفتن کشور در کمربندی خشک و نیمه خشک و خشکسالیهای پی در پی، توسعه سامانههای نوین آبیاری یک ضرورت در کشوربه شمار میرود.
زارع ادامه داد: بنا به تأکید مقام معظم رهبری در افزایش بهره وری آب در بخش کشاورزی از منابع صندوق توسعه ملی برای توسعه سامانههای نوین آبیاری استفاده میشود، چرا که توسعه این سامانه به ازای هر متر مکعب 4 تا 4 هزار و 500 متر مکعب صرفه جویی آب را به همراه دارد.
مجری طرح سامانههای نوین آبیاری افزایش 30 درصدی تولید، صرفهجویی حداقل 30 درصدی نهادههای کشاورزی اعم از بذر، کود، سم و سایر نهاده ها و 25 درصدی انرژی از منابع آبهای زیرزمینی را از دیگر مزایای توسعه سامانههای نوین آبیاری برشمرد.
وی با اشاره به اینکه در سال 96، 285هزار هکتار اراضی به سامانه نوین آبیاری تجهیز شدند، بیان کرد: تاکنون از 8.7 میلیون هکتار اراضی آبی کشور، حدود 20 درصد اراضی معادل یک میلیون و 745 هزار هکتار به سامانههای نوین آبیاری تجهیز شدند.
این مقام مسئول تجهیز اراضی آبی به سامانههای نوین آبیاری را یکی از پروژههای اولویتدار اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: براین اساس وزارت جهاد کشاورزی موظف شده که با تأمین و تخصیص اعتبارات مصوب سازمان برنامه و بودجه همه ساله حداقل 250 هزار هکتار اراضی آبی را به سامانه های نوین آبیاری تجهیز کند.
انتهای پیام/
وقتی که اراضی تحت الشرب موتور پمپی از طریق اجرای سیستم آبیاری نوین ,آبیاری می شوند آیا میزان برداشت از چاه کاهش می یابد یا میزان برداشت از سفره اب تغییر نکرده وبجای آن زمینهای کشاورزی گسترش پیدا می کنند