آیا کاوشگر فضایی کپلر وارد فاز دوم ماموریت خود می‌شود؟+ آخرین تصاویر تلسکوپ فضایی کپلر

کارشناسان آخرین تصویر ارسالی از کاوشگر فضایی بازنشسته کپلر را منتشر کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کارشناسان تصاویری که به وسیله تلسکوپ فضایی کپلر گرفته شده بود و حاوی گستره وسیعی از فضاست را منتشر کرده‌اند که نشان دهنده مطالعاتی است که در طول ۱۰ سال ماموریت این تلسکوپ انجام شده است.
 

تلسکوپ فضایی کپلر آخرین تصویر از میدان دیدش را در ۲۵ سپتامبر ۲۰۱۸ به زمین ارسال کرده و حال دانشمندان پس از اتمام جمع بندی واتصال قطعه‌های موزائیکی مختلف تصویر، آن را منتشر کرده‌اند.

پنج روز پس از ارسال تصویر به زمین در اثر اتمام سوخت کاوشگر فضایی، کپلر به ناچار بازنشسته و از رده خارج شد.

این تلسکوپ فضایی ارزشمند در طول سال‌های فعالیت خود هزاران سیاره فراخورشیدی و ستاره‌های آن‌ها را کشف کرده است.
 

اولین تصویر گرفته شده به وسیله تلسکوپ فضایی کپلر درسال ۲۰۰۹ به زمین ارسال شده است.

ماموریت کاوشگر فضایی کپلر ابتدا برای سه سال و نیم تعیین شده بود، اما استفاده دقیق از سوخت و برنامه ریزی کارشناسان سبب شد تا برای مدت ۹ سال و هفت ماه و ۲۳ روز عملیاتی باقی بماند.

ماموریت تلسکوپ فضایی کپلر، بررسی سیاره‌های فراخورشیدی و ستاره‌های آن‌ها بوده است.
 

کپلر موفق به کشف بیش از ۲۶۰۰ جهان فراتر از منظومه شمسی ما انسان‌ها شد و به طور آماری اثبات کرد که در کهکشان راه شیری تعداد سیاره‌ها بیش از ستارگان است.

تصویر به دست آمده از ۴۲ حسگر تصویری با نام (CCDs) به دست آمده اند که هر یک دارای وضوح ۱۰۲۴ در ۲۲۰۰ پیکسل هستند.

پس از بازنشستگی تلسکوپ فضایی کپلر، کارشناسان اکنون از داده‌های تلسکوپ Transiting Exoplanet Survey Satellite مشهور به (TESS) برای بررسی سیاره‌های فراخورشیدی و ستارگان آن‌ها استفاده می‌کنند.

کارشناسان اعلام کرده‌اند تلسکوپ فضایی کپلر اولین تلسکوپی بوده که به طور اختصاصی برای بررسی سیاره‌های فراخورشیدی مورد استفاده قرار گرفته است.

محققان در نظر داشتند با بررسی داده‌های دریافتی از این تلسکوپ به نشانه‌هایی مبنی بر وجود حیات هوشمند فرازمینی در سیار‌های فراخورشیدی بپردازند.
 

به گفته دانشمندان به سال‌ها صرف وقت برای تحقیق و پژوهش درباره اطلاعات ارسالی از کاوشگر فضایی کپلر نیاز است تا به یک نتیجه گیری کلی درباره جست و جوی حیات بیگانه خارج از سیاره زمین دست یافت.

در زمان راه اندازی تلسکوپ فضایی کپلر در سال ۲۰۰۹ وزن این تلسکوپ در حدود ۱۰۵۲ کیلوگرم با طول ۴.۷ متر در ۲.۷ متر عرض بوده است.

این کاوشگر خورشیدی برای جست و جوی سیاره‌هایی مشابه زمین که دارای سطحی سنگی و مدار آن‌ها در منطقه قابل سکونت یا (Goldilocks) یک ستاره بود مورد استفاده قرار گرفته است. درک ل کپلرحدود ۵۰۰۰ سیاره مشابه زمین کشف کرده است که از این میان ۲۵۰۰ سیاره فرا خورشیدی تایید شده‌اند.

 


اکنون با پایان ماموریت کاوشگر فضایی کپلر، کارشناسان دور دوم ماموریت را با نام K۲ آغاز کرده اند و کاوشگر به ادامه فعالیت برای کشف سیاره‌های فراخورشیدی می‌پردازد.


قرار است در این ماموریت با دگرگون شدن جهت چرخ‌ها و ارتفاع فضا پیما و بهره گیری از نور خورشید مانند چرخ سوم جهت کاوشگر تنظیم شود.

در ماموریت جدید کاوشگر به خارج از منظومه شمسی سفر و به اطراف ستارگان کوتوله کم رنگ قرمز خواهد رفت.

کشف ستاره‌های جوان و ابرنواختر‌ها نیز از جمله دیگر ماموریت‌های K۲ است.

منبع:dailymail

انتهای پیام/

تصاویر تلسکوپ فضایی کپلر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار