یکی دیگر از تلسکوپ‌های فوق العاده ارزشمند ناسا در آستانه خداحافظی زودهنگام از پژوهش‌های علمی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارشناسان ناسا به تازگی اعلام کرده‌اند تلسکوپ فضایی شکارچی سیاره مشهور به کپلر نیز دچار اختلال شده است؛ این سومین تلسکوپ فضایی ناساست که در روز‌های اخیر دچار اختلال عملکردی شده است.


دو تلسکوپ فضایی هابل و چاندرا در اواخر قرن میلادی پیش به آسمان ارسال شدند و درماه جاری دچار اختلال عملکردی شدند اما کارشناسان با استفاده از ژیروسکوپ‌های پشتیبان آن‌ها را در وضعیت ایمن و فعال نگه داشته‌اند.

تلسکوپ فضایی چاندرا به وضعیت فعال گذشته بازگشته است، اما هابل هنوز در وضعیت حالت ایمن قرار دارد.

ماموریت تلسکوپ فضایی کپلر 

تلسکوپ فضایی کپلر ماموریت دارد به بررسی و شناخت سیاره‌های مشابه کره زمین که امکان حیات در آنجا وجود دارد بپردازد؛ این تلسکوپ پس از یک دوره خواب زمستانی چهار هفته‌ای و انتقال اطلاعات به زمین فعال شده است.

پس از ارسال موفقیت آمیز آخرین داد‌ ها، دانشمندان موقعیت حرکتی کپلر را دگرگون کردند تا به جمع آوری داده‌های جدید بپردازند، اما در هفته جدید دانشمندان دریافتند فضاپیما به حالت خواب بدون استفاده از سوخت منتقل شده است.


فضاپیما اکنون سوخت بسیار کمی مصرف می‌کند و احتمال دارد عمر مفید آن رو به پایان باشد.

تلسکوپ فضایی کپلر از سال ۲۰۱۴ به انجام ماموریت درباره هزاران سیاره درفضا و یافت منطقه مناسب که قابلیت مسکونی سازی برای انسان‌ها را داشته باشد پرداخته است.

این تلسکوپ دارای وزن ۱۰۵۲ کیلوگرم و طول و عرض، ۴.۷ در ۲.۷ متر و درسال ۲۰۰۹ به فضا پرتاب شده است. هدف از ارسال آن یافت سیاره‌هایی که جنس پوسته و سخت آن‌ها سنگی است و درمدار منطقه قابل سکوت یا (Goldilocks) به دور یک ستاره می‌چرخند.

ماموریت کنونی تلسکوپ فضایی کپلر، شناسایی سیاره‌های فراخورشیدی از منظومه شمسی برای یافت نشانه‌هایی ازحیات و منطقه قابل سکونت برای انسان در سال‌های آینده است.

یکی از مهمترین دستاورد‌های تلسکوپ فضایی کپلر، یافت سیاره Kepler-۴۵۲b درسال ۲۰۱۴ است که کارشناسان احتمال می‌دهند نشانه‌هایی از حیات در آن وجود داشته باشد.


سیاره فراخورشیدی دیگری که تلسکوپ فضایی کپلر آن را کشف کرده، سیاره Kepler-۱۶b در سال ۲۰۱۱، متشکل از یک سیستم ستاره‌ای باینری، دوتایی است.


در ساخت تلسکوپ فضایی کپلر از پیشرفته‌ترین فناوری‌های زمان خود استفاده شده است؛ این تلسکوپ دارای حسگری فوق العاده حساس به نام فتومتر است که کوچکترین دگرگونی در نور را نشان می‌دهد، این ابزار سبب می‌شود دانشمندان زمان حرکت یک سیاره و گذشت آن از برابر نور خورشیدی که به دور آن می‌چرخد را شناسایی کنند.

کپلر به طور همزمان درحال رصد و بررسی دگرگونی نور حدود ۱۰۰۰۰۰ ستاره است تا بتواند سیاره‌هایی که از برابر آن‌ها عبور می‌کند را شناسایی کند.


کارشناسان ناسا درتلاش برای فعال کردن دوباره تلسکوپ فضایی کپلر هستند؛ به گفته دانشمندان برای بررسی و رصد کامل فضا نیاز است تا در مناطقی خاص تلسکوپ فضایی وجود داشته باشد تا آن‌ها بتوانند به طور کامل به رصد فضا و بررسی هدف‌های پژوهشی خود بپردازند.

تلسکوپ فضایی هابل به بررسی فضا با استفاده از دوربین فروسرخ و دوربین طیف نگار خود می‌پردازد، رصدخانه فضایی چاندرا نیز از پرتو ایکس برای رصد استفاده می‌کند که برای هر دو تلسکوپ هیچ جایگزینی در نظر گرفته نشده است.


تنها پروژه درحال تکمیل ناسا، تلسکوپ فضایی جیمز وب است که به دلیل مشکل‌های درحین ساخت، پرتاب آن به فضا با تاخیر مواجه شده است. تلسکوپ جیمزوب دارای فناوری شناسایی نور مادون قرمز است.

کارشناسان ناسا از این نگران هستند که تا پیش از راه اندازی و پرتاب تلسکوپ فضایی جیمز وب، تلسکوپ‌های فضایی دیگر قابلیت عملیاتی خود را از دست بدهند و به این ترتیب محققان چشمان خود را در آسمان از دست بدهند.
منبع:dailyamil
انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار