به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، اکبر بهنام جو، استاندار اردبیل افزود: برای اجرای این پروژه عظیم تاکنون با اذن رهبر معظم انقلاب ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از محل صندوق ذخیره ملی اختصاص یافته است.
وی گفت: این شبکه آبیاری بزرگ ۴۵ هزار هکتار از اراضی دیم منطقه را به آبی تبدیل و در نتیجه، میزان تولیدات تا یک میلیون تن افزایش و درآمد حاصل از هر هکتار؛ با رشد ۲۲ برابری از ۲۰۰ هزار تومان به حدود چهار و نیم میلیون تومان میرسد.
بهنام جو با اشاره به این که از برکات آب رسانی به اراضی پایاب طرح، بیش از ۱۰ هزار خانوار برخوردار خواهند شد توضیح داد: علاوه بر این طرح، راه اندازی صنایع تبدیلی نیز در منطقه مغان با جدیت دنبال میشود.
استاندار اردبیل با اعلام این که در حال حاضر ۱۰ طرح صنایع تبدیلی در شهرستانهای مشگین شهر، پارس آباد و بیله سوار در حال سرمایه گذاری داریم که اقدامات اولیه شان به اتمام رسیده اند اظهار نمود: به واسطه افزایش میزان تولیدات در منطقه، توسعه باند فرودگاه پارس آباد هم از سال آینده اجرایی میشود.
وی ساخت سدهای کوچک و بزرگ در استان را یادآور شد و گفت:: سدهای کوچک بسیاری در استان ساخته شده، ولی سد بزرگی تاکنون تکمیل نشده لذا تلاش میکنیم با اتمام مراحل مطالعاتی پایاب سد گیوی و سبلان این طرحها را به اتمام برسانیم تا جهش بزرگ اقتصادی ناشی از آنها منجر به ماندگاری روستاییان در روستاها و جلوگیری از مهاجرت شود.
بهنام جو افزود: بعد از استان شدن اردبیل که مولود انقلاب اسلامی است ۱۸ شهرک و ناحیه صنعتی در استان ایجاد شده و شش شهرک هم در حال اخذ مجوز است که با راه اندازی این شهرکها سرمایه گذاران، بدون بروکراسیهای اداری مشغول به سرمایه گذاری میشوند.
وی از افزایش ۶۰ درصدی سرمایه گذاری در استان نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: این افزایش بر مبنای آغاز فعالیتهای سرمایه گذاران محاسبه شده است.
استاندار اردبیل با اشاره به مزیتهای منطقه ویژه اقتصادی اردبیل تصریح کرد: زیرسازیهای لازم در این منطقه انجام و با واگذاری زمین مورد نیاز، عملیات احداث سوله اولین کارخانه بزرگ در زمینی به مساحت ۲۸ هزار متر در حال اتمام است.
وی راه اندازی مناطق آزاد در استان را نیز کاری بزرگ در راستای گسترش سرمایه گذاری دانست و افزود: ایجاد منطقه آزاد در مجلس مورد بررسی قرار گرفته و در مرحله رفع نقایص است که بعد از تصویب، در مناطق گرمی، پارس آباد و بیله سوار اجرایی میشود.
استاندار از تلاش برای افزایش اشتغالزایی در استان خبر داد و گفت:: سهمیه اشتغال در شهرستانها مشخص شده و میزان اشتغال ایجاد شده برای هر شهرستان با اخذ کد ملی افراد، ثبت و رصد میشود.
بهنام جو ادامه داد: در راستای ایجاد اشتغال و تسهیل در روند اشتغالزایی پنجره واحد سرمایه گذاری در استان تشکیل شده که به بررسی مشکلات میپردازد.
وی از گسترش فازهای فعالیتی کارخانجات مختلف در استان خبر داد و گفت: سرمایه گذاران استانی نیز در راستای گسترش فعالیت واحدها کارهای زیادی انجام داده اند که آغاز فعالیت فاز دوم کارخانه آرتاویل تایر از آن جمله است و فعالیت آن در آینده نزدیک و با حضور مسوولان ارشد کشوری به صورت رسمی آغاز و بیش از ۴۰۰ نفر نیروی جدید در آن مشغول کار میشوند.
استاندار اردبیل با اشاره به اقدامات انجام گرفته در شهرستانهای مختلف استان، فعالیت کارخانجاتی، چون کامیون سازی، شیرآلات ساختمانی و صنایع تبدیلی مختلف را در راستای ایجاد اشتغال در استان ذکر کرد و تشریح نمود: بر اساس آمارهای اخذ شده از تامین اجتماعی، تعداد بسیار اندکی از بیمههای قطع شده در سال جاری مربوط به کارگران بوده که این موضوع، نشانگر رونق اشتغال و کارخانجات استان میباشد.
وی بیان کرد: در یک سال گذشته حدود ۱۲۵ واحد تولیدی راکد فعالیت خود را از سر گرفته است.
بهنام جو با اشاره به اهمیت راهها در توسعه حوزههای گردشگری و صنعت، از وجود بیش از ۱۵۰ کیلومتر جاده چهار خطه در استان خبر داد و گفت: این در حالی است که قبل از انقلاب راه مناسبی نداشتیم.
استاندار اردبیل بیان وجود حدود ۷۰۰ کیلومتر راه در استان را یادآور شد و افزود: در حال حاضر ۱۲۰ کیلومتر راه توسط راه و شهرسازی در دست اجرا بوده و در برنامه چهارساله تلاش میکنیم عملیات اجرایی حدود ۲۰۰ کیلومتر دیگر نیز آغاز و بدین گونه بیش از ۳۲۰ کیلومتر به راههای چهارخطه استان اضافه شود.
وی به توسعه حوزه گردشگری استان اشاره کرد و گفت: تا قبل از انقلاب تنها یک مجتمع آبدرمانی در استان وجود داشت، ولی هم اکنون چندین مجتمع آبدرمانی و هتلهای مختلف راه اندازی شده و به تبع آن؛ تعداد مسافران بیشتر شده است.
بهنام جو ادامه داد: برنامه ریزیهای لازم برای استفاده از ظرفیت همه شهرستانهای استان در خصوص توسعه گردشگری انجام شده است.
انتهای پیام/ع