به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مهمترین نکته در زمینه صنعت بهرهگیری از توانمندیهای داخلی و تحقق شعار «ما میتوانیم» بود، به گونهای که سهم صنعت از تولید ناخالص داخلی از ۹.۵ درصد در سال ۱۳۵۷ به حدودا ۱۳ درصد در سال ۱۳۹۳ رسید.
پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ماه ۱۳۵۷ آغازگر تغییراتی بود که دستاوردهای بسیاری نیز به همراه داشت. از جمله دستاوردهای مهم این انقلاب میتوان به رشد و شکوفایی بخش صنعت اشاره نمود. ویژگی اصلی صنعت کشور در دوران طاغوت وابستگی شدید این بخش به کارشناسان خارجی بود. در آن زمان، خرید تجهیزات، نصب و راهاندازی آنها توسط کارشناسان خارجی انجام میشد.
با پیروزی انقلاب اسلامی، بهره گیری از توانمندیهای داخلی و تحقق شعار ما میتوانیم دارای صنعتی پویا و سالم باشیم سرلوحه کار قرار گرفت و مجوزهای صنعتی زیادی صادر شد. صنایع داخلی تولیدکننده کالاهای ضروری مورد نیاز داخل و کالاهای صادراتی، مورد توجه ویژه قرار گرفتند.
نظام جمهوری اسلامی توانست پس از انقلاب اسلامی، اقدامات قابل توجهی را در زمینه کاهش وابستگی شدید به مواد اولیه، وابستگی به کالاهای سرمایهای خارجی، وابستگی به تخصصهای فنی و وابستگی شدید به اطلاعات و دانش فنی خارجی که تهدیدی برای استراتژی توسعه صنعتی آینده کشور به شمار میرفت، انجام دهد؛ بنابراین، ظرفیت تولید مواد اولیه صنایع کشور به صورت روزافزون فزونی یافت و نه تنها تولید بسیاری از کالاهایی که قبلاً تولید میشدند، ادامه یافت بلکه ساخت کارخانههای مربوط به آن کالاها نیز در داخل رونق گرفت.
داریوش دیودیده رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمدگفت: قبل از انقلاب تنها کارخانه قند را در استان داشتیم که این یک مورد نیز با هدف آرام کردن مردم انقلابی و ظلم ستیز این دیار در مبارزه و مقابله با رژیم ستم شاهی بوده است.
وی با بیان اینکه به برکت انقلاب اسلامی شاهد درخشش نام کهگیلویه و بویراحمد در برخی کشورهای دنیا به دلیل صادر شدن برخی تولیدات از جمله سیمان هستیم، عنوان کرد: تولید سیمان کارخانههای مارگون و یاسوج بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن است.
دیودیده ابراز کرد: سیمان تولیدی در کهگیلویه و بویراحمد علاوه بر تامین سیمان مورد نیاز کشور به برخی کشورهای دیگر نیز صادر میشود که به طور حتم این موضوع از برکتهای انقلاب اسلامی بوده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد افزود: قبل از انقلاب بنا به دلایل مختلف مردم این دیار از بسیاری از خدمات از جمله ایجاد کارخانههای تولیدی و طرحهای صنعتی محروم بودند که این طلسم با پیروزی انقلاب اسلامی شکست و نسیم پیشرفت و توسعه در بخشهای مختلف وزیدن گرفت.
دیودیده با بیان اینکه ۶۰۰ واحد صمعتی با حجم سرمایه گذاری یک هزار میلیارد تومان در استان فعالیت دارند، ادامه داد: در این زمینه شاهد ایجاد اشتغال برای ۸ هزار نفر هستیم.
وی از فعال بودن ۷۰ معدن در این استان خبر داد و گفت: طرحهای مختلف بسیاری اعم از بزرگ، متوسط و کوچک در دست اجرا بوده که با افتتاح و بهرهبرداری از آنها شاهد تحولی عظیم هستیم.
دیودیده با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین اولویتهای مدیران استانی حمایت از سرمایه گذاری است، خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب مردم استان در تامین نیازهای اولیه نظیر خوراک و پوشاک مشکل داشتند، ولی هم اکنون کوچکترین مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
انتهای پیام/غ