مدیرکل راه وشهرسازی استان اصفهان گفت:: در مدت ۴ دهه از عمر انقلاب اسلامی، با اجرای ۶۲ طرح شاخص طول بزرگراه این استان ۲۰۰۰ درصد، طول آزاد راه ۱۵۰۰ درصد و طول راه‌های روستایی ۴۰۰ درصد رشد داشته است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،حمیدرضا امیرخانی مدیرکل راه وشهرسازی استان اصفهان اقدامات، فعالیت‌ها و دستاورد‌های حوزه راه، مسکن و شهرسازی را طی گذشت چهار دهه پرافتخار از عمر بابرکت انقلاب اسلامی در حوزه‌های مختلف راه و ساختمان، مسکن، شهرسازی، املاک و حوزه قطار حومه‌ای به صورت مقایسه‌ای دوران قبل و بعد از انقلاب تشریح کرد.

وی اظهار داشت: در حوزه راه سازی و فنی و ساخت این اداره کل با مقایسه راه‌های قبل و بعد از انقلاب می‌توان گفت: طول بزرگراه این استان با رشد ۲۰۰۰ درصدی از ۹۰ کیلومتر به ۲۱۰۰ کیلومتر، طول آزاد راه با رشد ۱۵۰۰ درصدی از ۳۰ کیلومتر به ۴۵۰ کیلومتر، و طول راه‌های روستایی با رشد ۴۰۰ درصدی از ۱۴۴۰ کیلومتر به ۵۹۲۱ کیلومتر رسیده که ۶۲ طرح شاخص در این حوزه اجرا شده است.

مدیرکل راه وشهرسازی استان اصفهان از جمله شاخص‌ترین این طرح‌ها را ساخت آزاد راه اصفهان-کاشان-قم، باند دوم اصفهان-داران، باند دوم اصفهان - زرین شهر-شهرکرد، کنار گذر شرق و غرب اصفهان، تقاطع‌های غیر همسطح گز، خورزوق و گرگاب بر روی اتوبان اصفهان-تهران، باند دوم اصفهان-نایین، باند دوم اصفهان-شهرضا، بزرگراه اصفهان-شیراز، کمربندی خمینی شهر –نجف آباد، بزرگراه آزادگان و اتصال به آزاد راه اصفهان-تهران، بزرگراه نجف آباد-فولاد شهر، باند دوم اصفهان-دلیجان، باند دوم پلیس راه اصفهان-شیراز –مبارکه، پل غدیر بر روی رودخانه زاینده رود، راه روستایی پشتکوه – پیشکوه فریدونشهر، آسفالت سطحی بسیاری از محور‌های روستایی استان برشمرد.


امیرخانی در توضیح اقدامات انجام شده در بخش ساختمان‌ها و تاسیسات دولتی همچون احداث بیمارستان ها، کلانتری‌ها و اماکن مختلف فرهنگی، ورزشی و ... گفت: در ساخت ساختمان‌های عمومی و دولتی قبل از انقلاب ۲۵ هزار مترمربع زمین تخصیص یافته با زیربنای ۲۰ هزار مترمربع ساخت و محوطه سازی بوده که به ۱۲۹ هزار مترمربع زمین و زیربنای ۳۸۲ هزار مترمربع ساخت و محوطه سازی افزایش یافته است.

در ساخت اماکن هنری، فرهنگی و ورزشی نیز متراژ زمین اختصاصی قبل از انقلاب ۲۴ هزار مترمربع و با سرانه زیربنای ساخت به ازای هر نفر ۱۲ درصد بوده که به ۴۸ هزار مترمربع و با سرانه زیربنای ساخت به ازای هر نفر ۶۳ درصد رسیده است.

در این حوزه و در احداث بیمارستان‌ها و مراکز درمانی نیز تعداد تخت به ازای هر ۵۰ نفر ۲۰۰۰ متر مربع زمین اختصاص یافته که به ۱۶۰۰۰ مترمربع افزایش یافته و متراژ زمین تخصیصی و زیربنای ساخته شده ۶۵ هزار مترمربع بوده که به ۳۲۶ هزار مترمربع افزایش یافته است.

مدیرکل راه وشهرسازی استان اصفهان در گزارش وضعیت طرح‌های توسعه و عمران استان اصفهان در دوره ۴۰ ساله انقلاب شکوهند اسلامی بیان داشت: هم اکنون و در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی، از ۱۰۷ شهر استان ۹۷ شهر استان دارای طرح جامع مصوب است و طرح جامع مابقی شهر‌های استان نیز در مراحل نهایی تهیه و تصویب است.

از شهر‌های استان، ۱۹ شهر دارای طرح تفصیلی مصوب است و تهیه ۳۱ طرح تفصیلی نیز در جریان است که با مقایسه دوران قبل و بعد از انقلاب طرح جامع شهرستان از صفر به ۳، طرح جامع ناحیه از صفر به ۴، طرح مجموعه شهری از صفر به ۱، طرح جامع شهری از ۴ به ۹۷ و طرح تفصیلی از صفر به ۱۹ مورد افزایش داشته است.

حمیدرضا امیرخانی با توضیح اقدامات انجام شده در حوزه املاک و حقوقی این اداره کل اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی واگذاری زمین توسط دولت و تبع آن ایجاد مسکن که از اهداف اعلامی محسوب می‌گردید توسعه و افزایش چشمگیری بدنبال داشت بطوری که در تمامی شهر‌های کشور مناطق و محلاتی که پس از انقلاب ایجاد و توسعه یافتند بر کل نقاط موجود تا آن زمان افزونی یافت تا بتواند جمعیت را که به همین میزان افزایش یافته بود اسکان بدهد.

وی افزود: استان اصفهان با واگذاری زمین به منظور احداث شهرک نگین، شهرک کوثر، شهرک رسالت، شهرک سیمرغ، بلوار کاوه، کوی پرتو بختیار دشت، در غرب شهرک‌های ولیعصر، امیرحمزه، شفق، در جنوب کوی امام جعفرصادق، کوی سپاهان، کوی زیتون، سپاهان شهر و در شرق نیز محلات مختلف و نیز در مرکز شهر در کمتر نقطه‌ای از شهر می‌توان یافت که از تملک و واگذاری زمین دولتی اثری مشاهده نشود.

اما واگذاری اراضی دولتی در سطح استان اصفهان در سال ۱۳۶۵ تاکنون حدود ۱۵۰۰۰ هکتار شامل ۶۵۸۰۵ قطعه است که از این میزان ۲۰۰۰ هکتار اختصاص به واگذاری اراضی با کاربری مسکونی و ۱۳۰۰۰ هکتار واگذاری‌های اراضی با کاربری‌های درمانی، بهداشتی، آموزشی، صنعتی، خدماتی و ... است.

تملک و واگذاری اراضی دولتی به صورت ویژه در مناطق مختلف شهر اصفهان شامل منطقه شمال بیش از ۱۱۰ هکتار، منطقه جنوب بیش از ۱۳۵ هکتار، منطقه شرق بیش از ۶۰ هکتار و منطقه غرب بیش از ۶۲۰ هکتار می‌باشد.

این مقام مسئول به اقدامات و طرح‌های مسکن جهت خانه دار شدن مردم پس از انقلاب اسلامی اشاره داشت و گفت: در بخش مسکن از جمله طرح‌هایی که پس از انقلاب اسلامی جهت تولید مسکن و زمین مسکونی ارائه شد: طرح‌های آماده سازی و واگذاری زمین شهری در قالب زمین شهری سابق، طرح استیجار به شرط تملیک با تحویل ۱۵۰۰۰ واحد مسکونی شهری، ایجاد شهرک و شهر‌های جدید همچون دو شهر بهارستان و مجلسی و توسعه شهر فولاد شهر، تامین مسکن خانواده‌های دو معلول، تامین مسکن محرومین و طرح مسکن مهربوده است.

مدیرکل راه وشهرسازی استان اصفهان از جمله سیاست گذاری‌های کمک به ساخت مسکن را اینگونه اعلام کرد: پرداخت تسهیلات ساخت مسکن با سود ۴ الی ۷ درصدی مسکن مهر با ظرفیت ۱۶۰۰۰۰ واحد، پرداخت تسهیلات ساخت مسکن در قالب بنگاه‌های کوچک زود بازده به ظرفیت ۹۰۰۰ واحد مسکن شهری، پرداخت تسهیلات ساخت مسکن روستایی با ظرفیت بیش از ۵۰۰۰۰ واحد مسکونی، پرداخت تسهیلات ساخت مسکن بانک مسکن در قالب‌های مختلف، پرداخت یارانه ۵۰ درصدی هزینه صدور پروانه ساختمانی مسکن مهر و مسکن دربافت‌های ناکارآمدی شهری، پرداخت یارانه‌های کمک به طرح‌های آماده سازی

در مقایسه تعداد واحد‌های مسکن از ابتدای سال ۵۷ تاکنون نیز تعداد واحد مسکونی استان در سال ۵۷ حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد بوده که به تعداد واحد مسکونی حدود ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد در استان در سال ۹۷ افزایش یافته است.

وی با توضیح اقدامات انجام شده در حوزه قطار حومه‌ای نیز گفت:: ۱۶۳ کیلومتر قطارحومه‌ای در استان شامل طرح قطار شهری اصفهان – بهارستان، قطار حومه‌ای بهارستان، فولادشهر – مجلسی و قطارحومه‌ای اصفهان نجف آباد و اصفهان شاهین شهر مصوب و در حال اجراست.


انتهای پیام/م
 

دستاورد‌های ۴۰ ساله انقلاب اسلامی در حوزه راه وشهرسازی استان اصفهان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.