به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر ناظمی رئیس سازمان فناوری اطلاعات در سمینار گذار به IPv6 در شبکه IP کشور، با اشاره به اینکه در سالهای آینده با مفاهیمی مختلفی مانند اینترنت اشیا و حکمرانی هوشمند روبرو میشویم، گفت: در اینترنت اشیا موجودات زنده و اشیا به هم متصل میشوند و اطلاعات بسیاری بین آنها تبادل میشود و در این فضا احتیاج به آی پیهایی داریم که ظرفیت این حجم اتصال و تبادل اطلاعات را داشته باشند.
وی اتمام آی پیهای نسخه ۴ را یکی از دلایل گذار به آی پی نسخه ۶ عنوان کرد و افزود: فضا برای آدرسهای بیشتر، افزایش ظرفیت امنیتی و دریافت تعداد سرویسهای بیشتر، تعدادی از ویژگیهای آی پیهای نسخه ۶ نسبت به نسخه ۴ آن است. ناظمی مجموع آدرسهایی که نسخه ۴ آی پیها دارند را ۳/۴ میلیارد بیان کرد و گفت: پیشبینی که برای سال ۲۰۲۵ شده اتصال ۵۰ میلیارد اجزای مختلف است که بیش از ده برابر وضعیت موجود است به همین دلیل در جهان به سمت IPv۶ حرکت کردهاند.
وی با اشاره به اینکه ۲۵ درصد تجهیزات شبکه در جهان IPv۶ است، افزود: ۴۹ کشور در جهان بیش از ۵ درصد از ترافیک خود را بر روی آی پی نسخه ۶ انتقال میدهند و در ۲۴ کشور این ترافیک بیش از ۱۵ درصد است و ۲۹ درصد از ترافیک اینترنت در جهان در IPv۶ منتقل میشود.
ناظمی تصریح کرد: ۱۷ درصد وب سایتهای دنیا نیز بر بستر IPv۶ قرار دارد و کاربران در هند با ۴۴ درصد به عنوان نخستین و آمریکا به عنوان دومین کشور با ۲۱ درصد کشورهایی هستند که از IPv۶ استفاده میکنند.
وی افزود: آی پیهای نسخه ۴ در کشور بیش از ۱۲ میلیون است که بخشی از آپیهای ما به IPv۶ گذر کرده است و در حدود یک میلیون دامنه Ir وجود دارد. معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اسناد بالادستی و آیین نامههای سازمان تنظیم مقررات، تاکید کرد: سازمان فناوری اطلاعات براساس این اسناد وظیفه مهیا سازی فضا برای گذار از نسخه ۴ به نسخه ۶ است و در این حوزه اقداماتی را انجام داده که اجرای ۴ پروژه بخشی از این برنامهها است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اعلام آمادگی برای کمک به سازمانها و شرکتها برای گذر به IPv6، تاکید کرد: بر اساس اساسنامه سازمان فناوری اطلاعات این خدمت به عنوان یکی از خدمات این سازمان میتواند در اختیار فعالان این حوزه قرار بگیرد.
انتهای پیام/