رییس کل دادگستری قزوین: در حال حاضر بیش از ۷۷ درصد ابلاغ‌های قضایی استان به صورت الکترونیکی انجام می‌گیرد که از میانگین کشوری یک درصد بالاتر است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ، حجت الاسلام قدرتی رییس کل دادگستری استان گفت: سامانه ابلاغ الکترونیکی اوراق قضایی در استان قزوین از سال ۹۵ به صورت پایلوت راه اندازی شد و در حال حاضر بیش از ۷۷ درصد ابلاغ‌های استان قزوین به صورت الکترونیکی انجام می‌گیرد که از میانگین کشوری یک درصد بالاتر است.

حجت الاسلام قدرتی افزود: کاهش غیر ضروری رفت و آمد‌ها به دادگستری، تشریفات طولانی ابلاغ، اطاله دادرسی، برخی مشکلات فرهنگی و اخلاقی در بحث ابلاغ‌های سنتی و هزینه‌های سنگین دادگستری و اشخاص از جمله مزایای سامانه‌های الکترونیکی دستگاه قضایی است.

وی به مشکلات متعدد ابلاغ‌های سنتی اوراق قضایی اشاره کرد و افزود: در گذشته تنها ۱۵ تا ۲۰ درصد اوراق قضایی به صورت واقعی به طرفین پرونده ابلاغ می‌شد و بقیه موارد یا امکان ابلاغ وجود نداشت یا به صورت ابلاغ‌های قانونی صورت می‌پذیرفت که الصاق در محل یکی از این موارد بود.

حجت الاسلام قدرتی یادآور شد: در گذشته بسیاری از مراجعین به دستگاه قضایی مدعی بودند که اوراق قضایی به آن‌ها ابلاغ نشده است که همین امر موجب تجدید وقت، اعاده دادرسی و در نتیجه موجب اطاله دادرسی می‌شد و  یکی از مشکلات جدی قوه قضاییه همین موضوع اطاله دادرسی پرونده‌ها است که با اقدامات الکترونیکی انجام شده در بحث اطاله دادرسی کاهش چشمگیری شاهد هستیم.

این مقام قضایی استان افزود: با توجه به گسترش زندگی‌های امروز در بحث شهر نشینی و آپارتمان نشینی و با توجه به مشکلاتی که ابلاغ‌های سنتی داشت، موجب می‌شد که در بسیاری از ابلاغ‌ها مخصوصا ابلاغ به صورت الصاق در محل حریم خصوصی اشخاص حفظ و رعایت نشود که این موضوع تبعات منفی‌ای را نیز در جامعه به دنبال داشت.

رییس کل دادگستری استان با اشاره به ضرورت عضویت مردم در سامانه ثنا بیان داشت: برای اینکه مردم بتوانند ارتباط مستقیمی با دستگاه قضایی داشته باشند و بسیاری از خدمات قوه قضاییه را به صورت غیر حضوری دریافت نمایند لازم است که در این سامانه ثبت نام کنند.

حجت الاسلام قدرتی افزود: همچنین این امکان وجود دارد بسیاری از مردم به طرق مختلف مانند شاکی، متهم، مطلع، شاهد و موارد دیگر با پرونده‌های متعدد قضایی در ارتباط باشند و به همین خاطر لازم است کلیه مراجعین به دستگاه قضایی ابتدا در این سامانه ثبت نام کنند.

این مقام مسئول در ادامه به راه اندازی سامانه سمپ (سامانه مدیریت پرونده ها) اشاره کرد و گفت: سامانه سمپ به ما کمک خواهد کرد تا یک بانک اطلاعاتی دقیق در اختیار داشته باشیم و اگر بخواهیم در هر موضوعی به یک مدیریت صحیح و دقیق برسیم، آمار دقیق لازم است.

وی اضافه کرد: پایه هرگونه تحول اساسی آمار دقیق است و تحقق این امر نیز به این موضوع گره خورده و در این زمینه لازم است که همکاران دستگاه قضایی اطلاعات اشخاص و پرونده‌ها به طور دقیق در این سامانه ثبت کنند.

رییس شورای مسئولان قضایی استان در ادامه افزود: استان قزوین در بحث راه اندازی دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به خوبی عمل کرده است به گونه که در حال حاضر در مرکز استان ۳ دفتر، شهرستان البرز ۲ دفتر، شهرستان آبیک ۲ دفتر، شهرستان تاکستان ۲ دفتر، شهرستان بویین زهرا ۱ دفتر و در بخش محدیه نیز ۱ دفتر راه اندازی شده است که این تعداد در آینده‌ای نه چندان دور افزایش خواهد یافت به طوری که در بسیاری از بخش‌های استان نیز از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی بهرمند خواهند شد.

حجت الاسلام قدرتی در ادامه با اشاره به اجرای طرح پابند الکترونیک برای زندانیان استان تصریح کرد: برای کاهش جمعیت کیفری، حبس زدایی و آراء جایگزین حبس از طرح پابند الکترونیک در زندان‌های استان استفاده شده است.

رییس کل دادگستری قزوین افزود: در حال حاضر با بررسی پرونده‌های قضایی ۴۰ نفر از زندانیان استان از پابند الکترونیک استفاده می‌کنند.

انتهای پیام/ک

سامانه ابلاغ الکترونیکی اوراق قضایی در قزوین از سال ۹۵  راه اندازی شد

برچسب ها: دادگستری ، دادگاه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.