به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، فارغ التحصیلان رشته علوم سیاسی امروزه با مشکل اشتغال روبرو هستند و اغلب دانشجویان این رشته در زمان ورود شناخت و علاقه لازم را به این رشته دانشگاهی ندارند و در همین راستا امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا شما را بیشتر با این رشته دانشگاهی آشنا کند.
آنچه مردم به نام سیاست و مسائل سیاسی میشناسند با سیاست به مفهومی که در رشته علوم سیاسی مطرح است، تفاوت بسیار دارد و دانشجویان موفق این رشته نیز نه یک سیاستمدار بلکه یک سیاست شناس خواهند شد.
این مطلب را از دست ندهید: همه آنچه درباره انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد باید بدانید
در واقع علوم سیاسی به بررسی اندیشهها و نظریههای سیاسی و کارکرد آنها در عرصه جامعه میپردازد و به عبارت دیگر رشته علوم سیاسی یعنی ارائه یکسری نظریهها و یا یکسری ابزارها و راهکارهایی که بر اساس آنها هر جامعه شرایط و مشکلات حال را بررسی کرده و از پیش پا برمی دارد؛ برای حرکتها و اقدامات بعدی یعنی ترسیم فضا برای مسیر آینده برنامه ریزی میکند همچنین از تجارب و دستاوردهای بشر که در طول تاریخ در عرصه اجتماع به دست آورده است، بهره میبرد.
دانشجوی علوم سیاسی باید کتب تاریخی بخصوص تاریخ سیاسی را دوست داشته باشد و فلسفه را با علاقه بخواند.
دانشجوی علوم سیاسی باید فردی منطقی بوده و نظریاتش مستند به دلیل و مدرک باشد و کسی است که قدرت ابتکار و توانایی فکری وسیعی داشته باشد و ریشهها را شناسایی بکند و اوج بگیرد و از بالا مشکلات را ببیند و با همه اقشار جامعه ارتباط داشته باشد تا بفهمد که مردم جامعهاش به چه فکر میکنند و نیازهای آنان چیست.
این مطلب را از دست ندهید: معرفی رشته مهندسی پزشکی + دانلود نمونه سوالات
داشتن شم و علاقه به مسایل سیاسی و برخورداری از یک دید عمیق و وسیع ویژگیهایی است که دانشجوی علوم سیاسی باید داشته باشد.
در ۸ دانشگاه کشور کارشناسی ارشد علوم سیاسی وجود دارد و گرایش روابط بینالملل جزو گرایشهای کارشناسی ارشد است.
در روابط عمومیها؛ هر روابط عمومی که بخواهد کار عملی و صحیح انجام دهد نیازمند وجود یک کارشناس سیاسی است.
سازمانهای بینالمللی؛ نمایندگی هر کشور در یک سازمان را متخصصان علوم سیاسی بر عهده دارند.
این مطلب را از دست ندهید: آشنایی با عجیبترین و جالبترین رشتههای دانشگاهی دنیا
در حال حاضر فارغالتحصیلان رشته علوم سیاسی در بخشهای سیاسی و حقوقی سازمانها و وزارتخانهها و همچنین در صدا و سیما و روزنامهها مشغول بکار است.
اگر هدف از آمدن به دانشگاه را به دست آوردن نوعی بصیرت بدانیم، رشته علوم سیاسی ریشه در تمدن بشری دارد، اما متاسفانه با وجود قدمت دیرینه و اهمیت این رشته در تاریخ بشر، جایگاه آن در کشور ما چندان مشخص نیست و در نتیجه وضعیت استخدامی فارغ التحصیلان این رشته با دشواری و محدودیتهایی روبرو است.
سازمانها و وزارتخانههای بسیاری میتوانند فارغ التحصیلان رشته علوم سیاسی را جذب کنند که در این میان وزارت امور خارجه از همه شاخصتر است، اما در حال حاضر حتی فارغ التحصیلان روابط بین الملل نیز به سختی جذب این وزارتخانه میشوند و وزارت امور خارجه نیاز به نیروی جدیدی ندارد.
امروزه حدود ۹۰% فارغ التحصیلان علوم سیاسی با مشکل اشتغال روبرو هستند به همین دلیل اگر داوطلبی به امید یک آینده شغلی روشن میخواهد وارد رشته علوم سیاسی شود بهتر است که از این رشته صرف نظر کند.
در آخر لازم است گفته شود که با وجود تمامی این مشکلات اگر دانشجویی واقعاً علاقمند بوده و در این رشته متبحر باشد و همچنین قلم خوبی داشته باشد از نظر شغلی مشکلی نخواهد داشت و حتی سازمانهای مختلف به دنبال او خواهند بود. فارغ التحصیل این رشته میتواند در آموزش و پرورش نیز تدریس نماید.
با این وضعیت شغلی که ذکر شد اغلب دانشجویان این رشته هنگام ورود شناخت و علاقه لازم را نداشته اند، اما یک دانشجوی خوب رشته علوم سیاسی، دانشجویی که میداند چرا به این رشته آمده و با دیدی باز این رشته را انتخاب کرده است نباید نگران آینده شغلی اش باشد.
علوم اجتماعی دارای چهار گرایش پژوهشگری اجتماعی، برنامه ریزی اجتماعی، رفاه و تعاون اجتماعی و مردم شناسی است؛ که در همهی این گرایشها دانشجویان دروس مشترکی از قبیل: مبانی علم سیاسی، جامعه شناسی سیاسی، اصول روابط بین الملل و سیاست خارجه، جهان سوم و مسائل آن، تاریخ روابط بین الملل وغیره را میخوانند.
این مطلب را از دست ندهید: دانلود نمونه سوالات رشته مهندسی صنایع + معرفی رشته مهندسی صنایع
در دانشگاههای سراسری همهی این گرایشها وجود دارد، اما در دانشگاه آزاد فقط گرایشهای علوم سیاسی و روابط بین الملل و مطالعات منطقهای تدریس میشود.
انتهای پیام/
هنوزم دیر نشده توی این کشور فقط میشه نونه بازوتو بخوری از قلم و خودکار چیزی بدست نمیاری من اینکه((( پارتی))) داشته باشی
تاریخ بخونید
اما این رشته اصلاااااااا
هرجا واسه کارم بری بهت میخندن منم علاقه داشتم ولی علاقه بخوره به سرم
پس چرا حذفش نمیکنن از داخل رشته ها ؟؟؟
این رشته هیچ جا کار نداره مگه اینکه پارتی خیییییلی قوی داشته باشی
قلم خوبی هم دارم و تو نوشتن دستی دارم.
اما از بازارکار محدود و نا ملایمی که داره بسیار در هراسم بنظرتون ورود کنم به این رشته؟؟؟
هر رشته ای بروید یه جز این رشته که اخرش بیکاریه اصلا بازار کار ندارد از ما گفتن بود گول ظاهرش رو نخورید نه وزارت خارجه استخدام میکند نه هم وزارت کشور
بنده که فوق لیسانس علوم سیاسی از بهترین دانشگاه و بهترین مقاله و معدل و زومه واقعا التماس میکنم به کسانی که این متن رو میخوند سراغ این رشته نیایید اگه میخواهید زندگی کنید اخر و عاقبت و الافی و بیکاری اصلا کسی شمارو ادم حساب نمیکن داخل هر اداره و و هرجا
اخی چطور ممکنه دویست نفر دانشجو سیاست دان باشن کنار هم ولی عرضه ایجاد جرقه و حرکتی برای برسی تحلیل و رسیدگی ب این مسئله نشه
حق دارن استخدام نکنن
مخصوصاً از نظر بار علمی...
بنظر من اگه کسی دانشگاه عالی بخونه و با معدل فالی چرا نباید کار گیرش بیاد؟!!
هیچ کس از آینده خبر نداره...
امروزه دانشگاه یعنی واسه خودت خوندن برای بازار کار باید فکری دیگر کرد آن هم فقط کارآفرینی است