به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، حمید کاویان، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون گفت: سامانه کاملاً بومی پایش و مانیتورینگ پارامترهای عملیاتی واحدهای صنعتی این شرکت پس از حدود به ۳ سال تحقیق، پژوهش و کار اجرایی گروهی متشکل از ادارات خدمات کامپیوتری، مهندسی فرآورش و نگهداری و تعمیرات شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون، طراحی و ساخته شد.
وی بیان داشت: این سامانه به مناسبت دهه ایام دهه فجر راه اندازی شده و واحدهای بهره برداری، نمکزدایی و شیمیایی مجتمعهای صنعتی شماره یک، ۳، ۴، ۵ و ۶ به اضافه مجتمع صنعتی کوپال شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون را تحت پوشش قرار داده است.
کاویان تصریح کرد: تفاوت بنیادی این سامانه با سامانههای مشابه این است که به دلیل دغدغههای امنیتی از هیج سخت افزار و نرم افزار خارجی در این سامانه استفاده نشده و به دلیل محدودیتهای موجود در زمینه تأمین گواهینامه ها، سخت افزارهای خارجی و کمبود منابع مالی همه عملکردهای مورد انتظار از یک سیستم مانیتورینگ بدون صرف هزینه خاصی توسط کدهای نرم افزاری بومی شبیه سازی شده است.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون با تاکید بر اینکه تمامی فرآیندها از دریافت و تبدیل سیگنال الکتریکی میترها گرفته تا تبدیل پروتکل ها، تراز کردن داده ها، تشخیص دادههای غلط و تصحیح آن ها، بهره گیری از پردازش موازی، ذخیره سازی و محاسبات توسط الگوریتمهای توزیع شده جهت جلوگیری از رشد ناهمگون دادهها و نهایتا رمز نگاری و ارسال دادهها توسط تیم برنامه نویسی این شرکت انجام شده است.
این مقام مسئول در ادامه افزود: این سامانه امکان پایش پارامترهای عملکردی اصلی و فرعی کلیه واحدهای بهره برداری و نمکزدایی شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون مانند دما، فشار، دبی، سطح سیال و سایر پارامترهای پمپ ها، مخازن، چند راهه ها، پیش گرمکن ها، تفکیک گرها بعلاوه ثبت آنلاین آزمایشات شیمیایی مربوط به کنترل کیفیت محصول را برای اطلاع واحدهای مهندسی و مدیریت با سطح دسترسی امن فراهم کرده است.
حمید کاویان اذعان داشت: این سامانه با صدور هشدارهای به هنگام، علاوه بر جلوگیری از بروز هزینههای سنگین ناشی از تاخیر در تعمیرات، راهبری پایدار تولید و امکان تحلیل عملکرد تأسیسات و تجهیزات با رویکرد پیش نگر را به وجود آورده است.
وی با بیان اینکه در فازهای بعدی توسعه این سامانه، پایش ایستگاههای تقویت فشار و تزریق گاز، آماک و NGL ساخته خواهد شد، اذعان داشت: در صورت تامین اعتبار جهت بهره گیری از شبکه مخابراتی رادیوترانک، سامانه بومی پایش عملکرد تاسیسات و تجهیزات از امکان فنی لازم به منظور جمع آوری آنلاین دادههای سرچاهی نیز برخوردار میشود.
براساس این گزارش، تولید فعلی شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون ۵۸۰ هزار بشکه در روز است که بخشی از آن جهت مصارف داخلی و بخش دیگر برای صادرات استفاده میشود.
همچنین این شرکت در حال حاضر روزانه از ۵۶۰ میلیون فوت مکعب گازهای همراه تولیدی نفت، بیش از ۴۶۵ میلیون فوت مکعب آن را جمع آوری میکند.
انتهای پیام/گ