به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز( شنبه 13 بهمن ماه) در مراسم افتتاح نمایشگاه ملی دستاوردهای انقلاب که در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، گفت: تلاشهای ملت ایران در سالهای گذشته قابل ارائه در یک نمایشگاه نیست و تنها نمونههای آن در این نمایشگاه نمایان شد.
وی افزود: باید در نظر بگیریم که ۴۰ سال پیش زمانی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید ایران چه وضعیتی داشت و امروز با همت ملت ایران به کجا رسیدهایم آن وقت متوجه خواهیم شد که حرکت ملت ایران زلزلهای بزرگ بود چراکه ایران پایگاه عملیات آمریکا در منطقه بود.
لاریجانی افزود: به دلیل موقعیت جغرافیایی ایران و منابع گسترده آن آمریکا، ایران را در دوران پیش از انقلاب رها نمیکرد و بلایی که امروز برسر برخی کشورهای عربی میآید بر سر کشور ما میآمد و هزینهها را به گردن ما میانداختند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آن زمان جمعیت ایران حدود ۳۶ میلیون نفر بود و روزانه ۶ میلیون بشکه صادرات نفت داشتیم، اما ایران آباد نبود و به روستاها و شهرهای کوچک رسیدگی نمیشد. پولهای کشور چپاول و بخش عمده آن خرج مستشارهای آمریکایی میشد و تازه آنها زور هم به مردم ایران میگفتند.
لاریجانی گفت: واردات بعد از سال ۵۵-۵۴ تکانی خورد و افزایش یافت و لازم به ذکر است که ما در آن دوران مونتاژکار بودیم و چند دانشگاه بیشتر در کشور وجود نداشت و تجهیزات نظامی را هم از خارج وارد میکردیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ایران در دوران پیش از انقلاب به لحاظ سیاسی کاملاً دیکتاتوری اداره میشد و شرایطی وابسته و توأم با خفقان داشت، البته نهادهایی هم تحت عنوان مجلس ملی و سنا که کاملاً توخالی بودند و لیست افراد آنها را دربار ارائه میداد وجود داشت.
وی ادامه داد: مردم در دوران ستمشاهی برای انتخاب سرنوشت خود اختیاری نداشتند وحاکمان کشور نیز از سفرای انگلیس و آمریکا دستور میگرفتند، اما انقلاب به یکباره وضع را واژگون کرد و ایران که پیش از آن پایگاه آمریکا بود تغییر شکل داد.
لاریجانی افزود: در حوزه سیاست داخلی شرایط کشور پس از انقلاب تغییر کرد و از شیوه دیکتاتوری به شیوه مردم سالاری دینی تغییر یافت که این مهمترین دستاورد نظام جمهوری اسلامی ایران بود، اکنون مردم، نمایندگان مجلس، خبرگان و ریاست جمهوری را خود تعیین میکنند و بلوغ فکری و سیاسی به جایی رسیده که نمیتوان قدرت را بدون اراده مردم جاری کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تمام بخشهای کشور زیر نظر مردم اداره میشوند تا جایی که حتی رهبری با انتخاب مردم خبرگان که آنها نیز منتخب مردم هستند، انجام میشود البته ممکن است اشتباهات تاکتیکی وجود داشته باشد، اما قائمه تفکر سیاسی که بعد از انقلاب بروز و ظهور پیدا کرد دستاورد مهمی است که باید از آن صیانت شود.
وی افزود: نظامی که پایه و اساس آن مردم و سیستم مردم سالاری دینی است باید دارای بردباری باشد، چراکه اگر این چنین نشود کشور از بین میرود لذا باید به تنوعهای فکری مجال داده شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در دوران پیش از انقلاب کشور توسط شوروی و آمریکا اداره میشد، اما امام (ره) با تفکر نه شرقی و نه غربی پیش رفت و شوروی و آمریکا به عنوان دو قطبی که در مسیر جغرافیایی بینالمللی سایه انداخته بود و قابل باور نبود که کشوری بگوید من متکی به این کشورها نیستم از سیاست ما کنار گذاشته شد.
لاریجانی ادامه داد: در جریان ۸ سال دفاع مقدس شوروی، اروپا و آمریکا به صدام کمک میکردند، اما این تئوری نه شرقی و نه غربی در دفاع مقدس نیز زنده ماند و مردم به ایستادگی پرداختند.
وی افزود: اکنون کشور به جایی رسیده که دیگر کسی جرأت نمیکند با ایران درگیر شود؛ امروز در عرصه تولیدات نظامی به ظرفیتی دست یافتهایم که پایههای آن در اوایل پیروزی انقلاب پایهگذاری شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ممکن است برخی اقدامات ایذایی علیه ایران از سوی نظام سلطه صورت بگیرد که کاملاً طبیعی است، ایران حتی در مناقشات هستهای نیز متکی به هیچ کشوری نشد و ما توانستیم تا در این عرصه نیز روی پای خود بایستیم لذا امروز دانش هستهای ما پیشرفت قابل ملاحظهای کرده است.
لاریجانی گفت: البته این متکی به خود بودن ما به این معنا نیست که در عرصه بینالمللی صحنه را وامیگذاریم، بلکه دستگاه دیپلماسی تلاش خود را میکند چراکه ما با دنیا قهر نیستیم.
وی تصریح کرد: ما با کشورهای دیگر ارتباط داریم، اما وابسته نخواهیم بود چراکه یک بار زهر وابستگی را در رژیم گذشته چشیدهایم، اما به هر حال ارتباط برابر با کشورهای دیگر خواهیم داشت، لذا معنای نه شرقی و نه غربی این نیست که ما روی ارتباطات بینالمللی قلم قرمز بکشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ممکن است کشورهای غربی با ما به مشاجره بپردازند، اما پذیرفتهاند که ایران به هیچ عنوان حاضر نیست تا عزت خود را حراج کند.
عزتمندی ایران در منطقه معلول انقلاب اسلامی و طراحیهای صحیح بعد از آن است.
لاریجانی گفت: اکنون جایگاه ایران به گونهای است که هیچکسی نمیتواند آن را از رقم بیندازد، همین کشورهای غربی اکنون اعتراف میکنند که نمیشود بدون ایران امنیت پایداری را در منطقه ایجاد کرد گرچه معتقدم آنها به دنبال امنیت پایدار هم نیستند.
وی افزود: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی برخی کشورهای منطقه به دنبال هدفهای خود و رقابتهای پست بودند البته راه به جایی نبردند، اما عظمت ایران مردم را به جایی رسانده که اکنون باید به حال این کشورها تأسف خورد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیشرفت ایران در بخش صنعت در سالهای بعد از انقلاب گفت: در سالهای بعد از انقلاب و در بخش صنعت کارهای بزرگی صورت گرفته و ما در بخشهای مس، فولاد و سدسازی تلاشهای بزرگی انجام دادهایم چراکه ایران همواره به دنبال کسب دانش بوده و نمیخواست گرتهبرداری کند.
لاریجانی افزود: امروز ایران در فنون مختلف صاحب فن است که این امر باعث قدرتمندی ایران شده، حالا بگذارید غربیها مشاجره کنند وقتی به دانش هستهای دست پیدا کردهایم دیگر برای ما بومی شده است.
وی تصریح کرد: بعد از قشقرق تحریمها دانشمندان کشور باید تلاش کنند تا از این مقدار وابستگی کم نیز رها شویم و ایران به جایگاه رفیعتری دست پیدا کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز در بخشهای زیادی از صنایع صاحب فن هستیم به گونهای که نیروی انسانی ما صاحب دانش است که این امر کاربردیترین مسیر طی ۴۰ سال گذشته است، حال که چنین هستیم آیا انتظار دارید تا دیگران ما را راحت بگذارند؟ جمهوری اسلامی ایران بر پایه قدرت مردم استوار بوده و در منطقه عزتمند و در صحنه بینالمللی نیز به احدی تکیه نمیکند آنها میدانند که ما در آستانه پرشهای بزرگی هستیم و قصد دارند برای ما مانع ایجاد کنند همانطور که آمریکا سعی میکند علیه پیشرفت چینیها حرکات ایذایی انجام دهد.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مسئلهسازی برای کشورهای خاورمیانه و سوار بر تروریست شدن فصل مشترک رفتارهای آمریکاست، اما عاملی که ملت ایران را به انسجام رساند این بود که همواره به مسیر امام خمینی (ره) پایبند بودهایم.
وی ادامه داد: در سالهای اول جنگ دیدید که چه جدالهایی توسط بنیصدر در کشور ایجاد و چه تفرقه پراکنیهایی صورت گرفت، اما وقتی آن عامل مزاحم کنار رفت و همه وحدت پیدا کردند افتخاراتی مانند فتح خرمشهر و فتوحات دیگر به وجود آمد، طبیعی است در کشوری که دموکراسی وجود دارد اختلاف نظر نیز موجود باشد چراکه این عاملی است که پیشرفت ما را تضمین میکند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم نسل جدید با مطالعه دقیق گذشته ایران مسیری را طی کند که در سالهای آینده شاهد پیشرفتهای بزرگی برای کشور باشیم و تئوریهایی که کشورهای غربی علیه ایران در پیش گرفتهاند تا صراط ایران را تغییر دهند نشان دهیم که چنین نمیشود و ما پای خون شهدای انقلاب ایستادهایم.
لازم به ذکر است؛ در حاشیه افتتاح نمایشگاه ملی دستاوردهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، پیروز حناچی شهردار تهران و بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ دفاع از ارزشهای انقلاب اسلامی از سه خانواده شهید با اهدای لوح تقدیر، تجلیل شد.
همچنین با حضور زرگوش، یکی از مسئولان سازمان پست جمهوری اسلامی از تمبر "چهل سال افتخار و بالندگی دفاع مقدس" رونمایی کردند.
در حاشیه رونمایی از تمبر "چهل سال افتخار و بالندگی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس" لاریجانی بر حاشیه آن نوشت: "چهلمین سال انقلاب اسلامی بر ملت ایران مبارک باشد. " همچنین علی اکبر صالحی نیز در حاشیه این تمبر نوشت: " إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا"
پیروز حناچی نیز بر حاشیه این تمبر نوشت: "در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی جای امام و شهیدان خالی و گرامی است".
انتهای پیام/