نورمحمد تربتینژاد سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار زعفران اظهار کرد: یکی از اتفاقهای مثبتی که امسال در حوزه کشاورزی کشور رقم خورد، ورود پرحجم زعفران به بورس کالا بوده است که این اتفاق اثرات مثبت داخلی و خارجی داشته است.
وی ادامه داد: در وهله نخست با عرضه زعفران در بورس شاهد این هستیم که توکیدکننده و کشاورز محصول خود را بدون حضور واسطهها و دلالان با قیمت واقعی به فروش میرساند، در واقع در سالهای گذشته شاهد یک فقر اطلاعاتی در خصوص قیمتهای واقعی برای کشاورزان بودیم که تابلوی بورس کالا به این فقر اطلاعاتی پایان داده است.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: کشاورزان از این طریق فرصت لازم را پیدا کردهاند تا دیگر مجبور به فروش محصولات خود با قیمتهای ارزان به دلالان نباشند این روند بر رشد سودآوری کشاورزان و افزایش انگیزه آنها برای تولید بیشتر اثر ویژهای دارد.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه زعفران به عنوان محصولی استراتژیک به واسطه عرضه در بورس به سمت شفافیت میرود، افزود: با رونق معاملات زعفران در بورس کالای ایران، نگاهها در دنیا به خصوص اروپا به سمت قیمتهای ایران معطوف شده است که با حمایت مسوولان و ادامه این روند به زودی بورس ایران به اصلیترین مرجع نرخ زعفران جهان تبدیل میشویم.
تربتینژاد تصریح کرد: وقتی عرضه محصولی در بازاری نظاممند و شفاف انجام میشود، آن زمان میتوان طرفهای خارجی را از نرخهای روزانه یکمحصول همچون زعفران مطلع کرد در غیر اینصورت نمیتوان با معاملاتی غیر رسمی و پراکنده به مرجع قیمت تبدیل شد.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: به مرور باید از مبادلات سنتی در بخش کشاورزی به سمت دادوستدهای شفاف و مدرن با بالاترین بازدهی برای تولیدکنندگان حرکت کرد که بورس کالا بهترین بستر برای تحقق این تغییر رویکرد بوده که توصیه میشود دولت از ظرفیتهای این بورس بیش از گذشته بهره ببرد.
انتهای پیام/
چرا از وقتی که بورس کالا و بورس های مشابه ایجاد شده ما با افزایش دلالی مواجه هستیم در حالیکه بورس باید باعث ایجاد قیمت رقابتی و پایین تر باشد و باعث رونق چرخه بازار کار شود در حالیکه بر عکس شده است ؟
دوم اینکه منظور از سودآوری بیشتر چیست ؟ آیا منظور گرانتر و گرانتر فروختن است .
آیا در کشور ما هنوز فهم اینکه هر جنسی گرانتر فروخته شود به معنی سود بیشتر نیست و این چرخه گرانفروشی بر کلیت جامعه اثر مخرب دارد را نمی فهمد؟ اینکه افراد را به سود بیشتر ترغیب می کنند آنهم افرادی که مثلا مسئولیت های دولتی یا مردمی دارند آیا می فهمند که تحریک مردم به دریافت سود بیشتر باعث ایجاد فضای مناسب برای کلاهبرداری پونزی و امثال آن می شود؟؟
یعنی افراد مسئول در کشور آیا اصلا مکاسب را تا بحال دیده اند یا شنیده اند یا آنرا مطالعه یا در جاسلات آن حضور داشته اند؟
واقعا چرا هر چه بیسواد اقتصادی است در راس مدیریت های اقتصادی کشور به نفع دشمن و علیه کشور ایجاد فضا می کنند؟