به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ، عبدالمحمد زاهدی استاندار قزوین در نشست خبری با خبرنگاران تور رسانه بازدید طرحهای اشتغالزایی روستایی در استان با بیان اینکه تاکنون بیش ۱۴۶ میلیارد تومان به کارآفرینان روستایی پرداخت شده است گفت : قزوین از نظر رتبه در جذب و پرداخت اعتبارات اشتغالزایی، همواره بین چهار استان برتر کشور قرار داشته که البته این رده بندی به صورت ماهانه ارزیابی میشود.
وی در ادامه به انعقاد تفاهم با بانک سینا اشاره کرد و افزود: مبلغ ۳۸ میلیارد تومان نیز از منابع این بانک به متقاضیان طرح توسعه اشتغال روستایی پرداخت شد که پیش بینی میشود در مجموع منجر به ایجاد ۴ هزار شغل در روستاهای استان شود.
استاندار بیان کرد: اگر چه بخش عمده این تسهیلات، صنعت، کشاورزی و دامداری را شامل شد، اما طرحهای متعددی در حوزه گردشگری، مانند بوم گردی، مجتمعهای خدماتی و رفاهی بین راهی در روستاها و اماکن گردشگری روستایی قزوین نیز از این اعتبارات اشتغالزایی بهرهمند شدند.
وی گفت: در گذشته تسهیلات روستایی و شهری به طرحهای خود اشتغالی و زودبازده پرداخت میشد؛ چون رقم تسهیلات از یک تا ١٠ میلیون و کم بود نظارت هم خیلی ضعیف بود.
استاندار درباره نحوه نظارت بر تصویب و اعطای تسهیلات به طرحهای اشتالزایی روستایی گفت: اجرای طرح کنونی پرداخت تسهیلات از صندوق توسعه ملی از همان ابتدای ثبت درخواست به دقت نظارت میشود.
زاهدی افزود: علاوه بر دفتر امور روستایی، استانداری نیز بر بانک عامل، با توجه به پیشرفت فیزیکی طرح تسهیلات را بخش بندی کرده و پرداخت میکند، این روش پرداخت بهترین شیوه نظارت است، چون ارقام بزرگ یکباره پرداخت نمیشود.
زاهدی با تاکید بر اهمیت آموزش مهارت شغلی روستاییان اظهارداشت: این آموزشها رایگان است و از سوی سازمان فنی و حرفهای و در امور روستایی کشور انجام میشود.
استاندار گفت:: اگر چه قزوین یک درصد وسعت کل کشور را دارد، اما ۴۵ درصد محصولات کشاورزی در این استان تولید میشود.
زاهدی افزود: علاوه بر تثبیت نرخ اشتغال در صنایع کوچک، تلاش شده تا بخش کشاورزی با روشهای جدید آبیاری و راه اندازی گلخانه به سمت «مدیریت مصرف آب» هدایت شود .
وی کمبود و آلودگی آب را تهدید جدی برای استان قزوین برشمرد و گفت: بدلیل برداشت بی رویه آب از منابع زیرزمینی، در برخی از مناطق شرایط مناسبی نداریم، اما با توجه به طراحی شبکههای آبیاری و اقداماتی که از گذشته در دشت قزوین انجام شد، وضعیت مناسبی در روستاها داریم.
استاندار با تاکید بر لزوم کم آب بر بودن صنایع خاطرنشان کرد: علاوه بر این باید سرریزهای آب شهری و روستایی، پسابها را پس از تصفیه در صنایع کشاورزی استفاده کنیم تا از این طریق مصرف آب را مدیریت کنیم.
استاندار یادآورشد:علاوه بر تسهیلات و ردیفهای اعتباری مناطق روستایی، شرکتهای آب، برق و گاز سازمان شهرداریها و دهیاریها از محل اعتبارات استانی طرحهای زیرساختی و همچنین از محل منابع مالیات بر ارزش افزوده میتوانند برای راه اندازی و تکمیل طرحها اقدام کنند.
زاهدی به ظرفیتها و جاذبههای ویژه گردشگری استان اشاره کرد و افزود: گردشگران قزوین را به عنوان مقصد گردشگری انتخاب نمیکنند، بلکه محل عبور مسافری است و گاهی به اجبار در آن اقامت میکنند.
وی گفت: این در حالی است که استان قزوین به لحاظ جغرافیایی از موقعیت ممتازی در کشور برخوردار است به طوری که در مسیر یازده استان شمال، شمال غرب و غرب کشور قرار دارد.
استاندار قزوین با بیان اینکه از ابتدای سال ۹۷ «توسعه گردشگری» را به عنوان اولویت کاری استانداری و سایر دستگاهها قرار گرفته است گفت: با تبلیغات هدفمند و معرفی جاذبههای گردشگری قزوین در چند سال گذشته، در نوروز سال ۹۷، میزان اقامت شبانه در مراکز اقامتی ۳۴ درصد افزایش یافته است.
زاهدی گفت:علاوه بر اینکه آموزش صنایع دستی به روستاییان در سال ۹۸ در دستور کار قرار گرفته است، ساز و کار جدیدینیز برای سازماندهی و ساماندهی بازاریابی و فروش محصولات صنایع دستی و هنرهای سنتی مردمان روستا فراهم میشود.
نخستین تور خبرنگاران با هدف بازدید از طرحهای اشتغالزایی روستایی به همت معاون توسعه روستایی و امور مناطق کشور و همکاری استانداری قزوین در این استان برگزار شد.
انتهای پیام/ک