به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد نعیم امینی فرد، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره تمرکز وزارت بهداشت بر استقرار نظام ارجاع، پرونده الکترونیک سلامت، برنامه پزشکی خانواده و اجرای راهنماهای بالینی در دوره جدید مدیریت این وزارتخانه افزود: تاکید کمیسیون بهداشت و درمان بر اساس برنامه ششم توسعه همواره بر موضوع خرید خدمت بر اساس سیستم سطح بندی و استقرار پرونده الکترونیک سلامت و برنامه پزشکی خانواده است.
وی ادامه داد: باید توجه کنیم که استمرار قدرتمند طرح تحول سلامت یک ضرورت و مورد توافق کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و وزارت بهداشت است، اما برای پیشبرد این طرح باید نظام ارجاع، پرونده الکترونیک سلامت، برنامه پزشکی خانواده و راهنماهای بالینی اجرایی شوند.
این نماینده مجلس بیان کرد: البته نباید فراموش کنیم که زیرساختهایی مناسب برای اجرای این برنامهها طی سالهای اخیر فراهم شده برای مثال، ایجاد مراکز جامع سلامت و کلینیکهای تخصصی پزشکی در بخش دولتی و افزایش تختهای بیمارستانی انجام شده است.
امینی فرد درباره مهمترین موانعی که برای اجرای این برنامهها وجود دارد، گفت: بخشی از موانع پیش پای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع، موضوع زیرساختها و نیروی انسانی و امکانات سخت افزاری است، البته از لحاظ تقویت زیرساختها حرکتهای خوبی در کشور انجام شده است. از طرفی به نیروی انسانی کارآمد و با انگیزه هم احتیاج داریم که در این زمینه کمبودهایی وجود دارد. موضوع دیگر زیرساختهای تکنولوژی مانند اینترنت است که به طور مثال در برخی روستاها این امکانات ضعیف است و باید تعامل مناسبی در این زمینه بین وزارت بهداشت و وزارت ارتباطات شکل بگیرد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره حضور سعید نمکی در وزارت بهداشت نیز اظهار داشت: ارزیابی ما درباره حضور دکتر نمکی مثبت است. زیرا او تجربه مناسبی به عنوان معاونت بهداشتی در سالهای دور در وزارت بهداشت داشته و حتی تجربه دانشگاهی و حضور در سازمان برنامه و بودجه نیز داشته و به نظر میرسد، فضای مجلس نسبت به دکتر نمکی مناسب است.
انتهای پیام/