معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست گفت: برای تأمین آب شرب مردم مناطق شمالی کشور چاره‌ای جز ساخت سد لاسک نداشتیم.

برای تامین آب شرب چاره ای جز موافقت با ساخت سد لاسک نداشتیممسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به صدور مجوز ساخت سد لاسک در جنگل هیرکانی اظهار کرد: با توجه به اینکه در شمال کشور حدود ۹ میلیارد مترمکعب آب داریم، اما تمرکز جمعیت بیشتر در مناطق کم بارش است.

وی افزود: سیاست سازمان حفاظت محیط زیست این است که علاوه بر کاهش فشار در بالادست رودخانه‌ها، نیاز‌های آب شرب مناطق شمال کشور را نیز تأمین کند.


بیشتر بخوانید: احداث سدها عامل تخریب و خشک شدن رودخانه‌های کشور


تجریشی با بیان اینکه کشاورزان شمال کشور برای تولید شالی از کود و سم استفاده می‌کنند، گفت: سموم و کودهایی که شالی کارها برای تولید شالی استفاده می‌کنند، به آب‌های زیرزمینی نفوذ می‌کند که همین موضوع باعث آلودگی آب‌های زیرزمینی و به خطر افتادن سلامت مردم می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در فصل تابستان به دلیل هجوم جمعیت به شمال کشور و تأمین آب آن‌ها باید برنامه‌ای داشته باشیم، افزود: مسافران شمال کشور به مناطقی می‌روند که در آن مناطق آبی وجود ندارد، به همین دلیل سازمان محیط زیست با وزارت نیرو برای تأمین آب شرب این جمعیت در آن مناطق نیز باید فکری کند.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: برای اینکه در آینده به سراغ تخریب جنگل‌ها نرویم، باید پروژه‌هایی را در شمال کشور فعال کنیم که مطابق با طرح‌های ارزیابی زیست محیطی باشند. به عنوان مثال برای ۲ میلیون مترمکعب آب، باید یک سد با ۶۰ متر ارتفاع بسازیم تا این آب بتواند در پشت سد جمع و ذخیره شود.


بیشتر بخوانید: انسان یکی از مهمترین عوامل تخریب محیط زیست است/ 3 سال زندان مجازات آتش زدن جنگل ها


وی با بیان اینکه ساخت سد لاسک هیچ مشکل زیست محیطی ندارد، ادامه داد: ساخت این سد به لحاظ ارزیابی‌های زیست محیطی مشکلی ندارد، چراکه آب ذخیره شده در این سد می‌تواند وارد تالاب انزلی شود و آب شرب مردم مناطق را نیز تأمین کند.

تجریشی گفت: برای تأمین آب شرب مردم مناطق شمالی کشور چاره‌ای جز ساخت سد لاسک نداشتیم، چراکه اولویت ما سلامت مردم است.

انتهای پیام/

سلامت مردم تنها دلیل ساخت سد لاسک در شمال ایران

برچسب ها: محیط زیست ، کمبود آب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.