امیر محمد علمی رئیس گروه آبزیان آبهای داخلی سازمان محیط زیست کشور در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تولید ماهی مهاجم تیلاپیا در برخی از استانها و نابودی برخی از گونههای بومی اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست برای پرورش ماهی تیلاپیا به چهار استان خراسان جنوبی، یزد، سمنان و قم مجوز صادر کرده است.
وی افزود: ماهی تیلاپیا یک گونه مهاجم و غیر بومی است و علاوه بر داشتن قدرت تکثیر بالا، در تمام شرایط زیست محیطی نیز از مقاومت خوبی برخوردار است.
بیشتر بخوانید: نابودگری به نام «ماهی تیلاپیا»/خوشمزه خطرناک تجربه شانهدار مهاجم در خزر را تکرار میکند؟
علمی با بیان اینکه آفریقای جنوبی خواستگاه گونه تیلاپیا است، گفت: در حال حاضر در کشورهای جنوب شرقی آسیا این گونه را پرورش میدهند.
وی افزود: پرورش این گونه در هر کشوری امکان پذیر نیست و ایران نیز پتانسیل پرورش و تکثیر این گونه را ندارد.
رئیس گروه آبزیان آبهای داخلی سازمان محیط زیست کشور تصریح کرد: پرورش این گونه در آبهای شیرین، منجر به نابودی گونههای بومی خواهد شد، چراکه غذا و تخمهای گونههای بومی را میخورد و باعث انقراض آنها میشود. نمونه بارز آن در تالاب شادگان و رودخانههای استان خوزستان است که به دلیل تکثیر بیش از اندازه موجب نابودی گونههای بومی شده است.
وی افزود: متأسفانه کنترل، نظارت و پایش در کشور ما بسیار ضعیف است. پرورش و تکثیر ماهی تیلاپیا در ایران جز در چهار استان ممنوع است، اما استانهای دیگر به صورت قاچاق و غیر قانونی اقدام به پرورش این گونه کردهاند.
علمی تصریح کرد: اگر این گونه در پشت سدها ورود و تکثیر یابد، موضوع کیفیت آب شرب نیز زیر سوال میرود، چراکه به دلیل تکثیر زیاد کیفیت آب کاهش پیدا میکند.
رئیس گروه آبزیان آبهای داخلی سازمان محیط زیست کشور در پایان تأکید کرد: مجوز پرورش گونه مهاجم تیلاپیا به دلیل سود اقتصادی که به همراه دارد، صادر میشود. اما باید توجه داشت که این سود منجر به نابودی محیط زیست خواهد شد.
انتهای پیام/