به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اولین نشست کمیته مقابله با گرانفروشی در دادستانی تهران، روز چهارشنبه سوم بهمن ماه با حضور سردار رحیمی رییس پلیس پایتخت، اسفنانی مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران، برخی معاونان دادستان، معاونان وزرای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان دامپزشکی و نمایندگان دستگاههای متولی به ریاست دادستان تهران برگزار شد.
جعفری دولتآبادی دادستان تهران در رابطه با علت ورود دستگاه قضایی به موضوع مقابله با گرانفروشی، اظهار کرد: مطابق قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور، گرانفروشی کلان از موارد اخلال در نظام اقتصادی است و در این زمینه در شعب ویژه نیز به عنوان اولین پرونده، موضوع گرانفروشی تلفن همراه به نحو سازمان یافته رسیدگی شده است که حکم محکومان در حال اجرا است.
وی گفت: مردم از موضوع گرانفروشی رنج میبرند؛ چرا که در طول چهل سال پس از انقلاب، گرانفروشی تا این حد وجود نداشته، اختلاف قیمت اقلام مصرفی برای مردم قابل توجیه نیست و تنوع، تعدد و تکثر قیمتها در اقلام مشابه قابل دفاع نیست.
دادستان تهران با اشاره به تشکیل تیمهای مشترک بازرسی با حضور معاونان دادستان و نمایندگان دستگاههای اجرایی و تعزیرات در دادستانی تهران گفت: از همه مراکز بزرگ توزیع بازدید و شیوههای توزیع مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت و از دستگاههای اجرایی انتظار میرود که نمایندگان تام الاختیار، مسئولیتپذیر و با تدبیر را برای حضور در این اکیپها معرفی کنند.
جعفری دولتآبادی با تأکید بر تاثیرگذار بودن استفاده از ظرفیت دادستانی در مبارزه با گرانفروشی، اظهار داشت: بازدیدهای هدفمند و هوشمندانه تاثیرگذار خواهد بود و موجب خواهد شد تا متخلفان بدانند که اخلال در توزیع اقلام اساسی و ضروری مردم پیگیری و حسب مورد قابل تعقیب قضایی خواهد بود.
وی افزود: هدف از تشکیل تیمهای مشترک، برخورد انتظامی-امنیتی با گرانفروشی نیست، بلکه فرصتی است که ظرفیت دادستانیها در اختیار دستگاههای دولتی قرار گیرد و شرط لازم موفقیت، به میدان آوردن تمامی دستگاههای مرتبط با موضوع است.
جعفری دولتآبادی با اشاره به تجربه موفق دادستانی و پلیس در برخورد با فروش ارز در معابر، تأکید کرد: نسبت به برخورد با قاچاق و گرانفروشی نیز باید همینگونه اقدام شود.
دادستان تهران در بیان نکاتی پیرامون وضعیت فعلی کشور، تصریح کرد: آمریکا یک جنگ اقتصادی تمام عیار را علیه جمهوری اسلامی رقم زده و در حوزههای اقتصادی، سیاسی و روانی تلاش دارد که به نحوی مرم را ناامید کند و در این زمینه اقداماتی از قبیل: برگزاری کنفرانس ضد ایرانی لهستان و تشدید اعمال تحریمها توسط خزانهداری آمریکا را در دستور کار قرار داده است.
جعفری دولتآبادی با بیان این که چهلمین سال انقلاب باید باشکوه برگزار شود، افزود: نباید مردمی که امروز پرچم دار مبارزه با دشمن هستند، با سختیها دست و پنجه نرم کنند و مسئولان نظارهگر باشند.
وی با تأکید بر اینکه اگر دستگاههای دولتی در بحث گرانفروشی و گرانی همکاری نکند، اقدامات دادستانی مؤثر نخواهد بود، فلسفه تشکیل این جلسه را استفاده از ظرفیتهای مردمی، دستگاههای اجرایی و همکاری با دولت دانست و یادآور شد: علاوه بر همکاری، هماهنگی بین دستگاههای متولی نیز ضروری است.
دادستان تهران با تأکید بر اینکه در مرحله اول، در مورد گرانفروشی اقلام گوشت قرمز، مرغ، لبنیات و میوه ورود خواهد شد، گفت: بازرسی و مقابله با گرانفروشی باید از مراکز بزرگ عرضه و توزیع کالا، فروشگاههای بزرگ، میادین عرضه میوه و انبارهایی که کالا را احتکار کرده و عرضه نمیکنند، آغاز شود.
جعفری دولتآبادی با تأکید بر ضرورت استفاده از همه ظرفیتها از جمله اصناف، اتحادیهها، دولت و مردم، اظهار داشت: مردم نشانی مراکز گرانفروشیهای کلان را به پلیس، دادستانی و تعزیرات اعلام کنند.
وی با اشاره به آیات سوره مبارکه مطففین (۳-۱)، گفت: باید به سراغ کم فروشان و گرانفروشانی رفت که خون مردم را در شیشه میکنند و از خدا و هیچ مقامی هم نمیترسند.
دادستان تهران با تأکید بر اینکه در صورت عدم برخورد با گرانفروشی، گرانیها تشدید و مردم ناامید خواهند شد، افزود: در این زمینه باید اقدامات هدفمند و هماهنگ صورت گیرد تا مردم بدانند که در حوزه مقابله با گرانفروشی، اتفاق جدیدی در حال بروز و ظهور است.
جعفری دولتآبادی با اشاره به اینکه گرانی امری اقتصادی است که بیشتر در حوزه اقتصادی و اقدامات دولت قابل بررسی است، اما گرانفروشی بیشتر مرتبط با حقوق عامه است، به عنوان مصداق، گران کردن خودروها توسط شرکتهای خودرو سازی را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: دولت باید این قبیل موضوعات را مدیریت کند، چراکه گران کردن کالا در شرایطی که با گرانفروشی مبارزه میشود، کار را مشکل میکند.
وی توجه به گرانفروشی کلان را در اولویت قرار داد و در ذکر برخی سؤالهای بیجواب که جامعه با آن مواجه است، گفت: افکار عمومی در خصوص گرانی گوشت قرمز و اینکه چرا دام زنده قاچاق میشود، سؤال میکنند و مسئولان نیز در پاسخ، موضوعاتی از قبیل: اینکه نمیتوان جلوی قاچاق دام را گرفت، مطرح میکنند. در حالی که این واژه برای مردم قابل درک نیست.
دادستان تهران با اعلام آمادگی برای برخورد با قاچاق دام، افزود: در صورتی که از سوی مردم یا نهادهای مرتبط گزارش مستندی در این زمینه به دادستانی ارائه شود، مورد بررسی و اقدام قرار میگیرد.
جعفری دولتآبادی از ورود دادستانی تهران به موضوع گرانفروشی با تشکیل کمیته استانی خبر داد و تاکید کرد که نباید اجازه داد این اقدام به شکست منجر شود و حال که دادستانی برای حمایت از اقدامات دستگاهها در مقابله با گرانفروشان اعلام حمایت کرده، همکاری و هماهنگی بیشتر دستگاهها مؤثر خواهد داد.
وی هدف از تشکیل کمیته مقابله با گرانفروشی را کمک به دولت و رفع مشکلات مردم عنوان کرد و یادآور شد: قوه قضاییه مسئول مبارزه با گرانفروشی نیست و مقابله با گرانی و گرانفروشی باید از سوی دولت و سازمان تعزیرات صورت گیرد؛ اما شرایط کشور اقتضا میکند که همه کمک کنند و به دنبال خنثیسازی نقشه دشمن باشند.
دادستان تهران تجربه موفق راهاندازی شعب ویژه در دادسرای تهران را مرهون ویژگیهای رسیدگی در این شعب شامل سرعت، دقت، قاطعیت و شفافیت از جمله علنی بودن محاکمات دانست و افزود: این شاخصها به کسانی که قصد اخلال در نظام اقتصادی کشور را دارند، نشان داد عزم قوه قضاییه در مقابله با جرایم اقتصادی جدی است.
وی در جمعبندی مباحث نمایندگان دستگاهها اظهار داشت: کشور با توجه به شرایط اقتصادی، نیاز به مدیریت جهادی دارد و اقتضا میکند که در رابطه با حل مشکلات از جمله گرانفروشی، همه به دولت کمک کنند.
جعفری دولتآبادی با تأکید بر ضرورت اتخاذ مدیریت کارآمد در مقابله با گرانفروشی، گفت: مردم اگر احساس کنند که دولت به مسایل آنها توجه دارد، با مشکلات کنار میآیند و این امر زمانی محقق میشود که مسئولان در جایگاه پرچمداری مبارزه با مشکلات ظاهر شوند.
دادستان تهران رویکرد دستگاه قضایی برای مقابله با گرانفروشی را هدفمند، در حد ضرورت و با اولویتدهی به جرایم مهم دانست و با اعلام آمادگی دادستانی تهران برای کمک به دستگاههای نیازمند به حمایت قضایی در برخورد با گرانفروشی، افزود: قوه قضاییه باید به جرایم سازمان یافتهای، چون قاچاق دام، احتکار و عدم عرضه عمدی کالاها در فروشگاههای بزرگ، گرانفروشی کلان و فساد در توزیع ورود کند.
جعفری دولتآبادی چهار حلقه مهم مرتبط با گرانفروشی شامل تامین کالا، قیمتگذاری عادلانه، توزیع و نظارت را یادآور شد و گفت: اقدامات دادستانی تهران بیشتر نیز در حوزه نظارت متمرکز خواهد شد.
وی قیمتگذاری همراه با مدیریت را تأثیرگذار دانست و از وزارت صنعت، معدن و تجارت خواست که با قیمتگذاری عادلانه، قیمت کالاها را رسما به رسانهها و اصناف و دادستانی تهران اعلام کند تا در مبارزه با گرانفروشی ملاک قرار گیرد.
جعفری دولتآبادی از دستگاههای دولتی خواست که نظارتها را تشدید کنند و یادآور شد: دستگاههای دولتی باید پس از تأمین کالا، قیمتگذاری و توزیع، نسبت به چگونگی عرضه نظارت جدی داشته باشند.
وی تأکید کرد: دستگاههای اجرایی نشانی سایتهایی که قیمتهای صوری ارائه میکنند را اعلام کنند تا دادستانی همان گونه که با سایتهای اعلام کننده قیمتهای لحظهای ارز اقدام کرد، با آنها نیز برخورد کند.
دادستان تهران از دکتر جهانی معاون دادسرا خواست در کارگروهی متشکل از نمایندگان دستگاهها، شیوههای نظارت را مورد بررسی قرار دهد.
جعفری دولتآبادی بر استفاده از ظرفیت بسیج، مردم و اتحادیهها برای برخورد با گرانفروشی تأکید کرد و گفت: از این طریق میتوان گزارشهای گرانفروشی را دریافت و با آن برخورد کرد.
وی بار دیگر هماهنگی و همکاری دستگاهها را مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر در مبارزه با فساد موفق شدیم، به این دلیل است که هر هفته جلساتی با حضور متولیان امر در دادستانی تهران برگزار میشود و همفکری صورت میگیرد.
دادستان تهران با اعلام اینکه تشکیل کمیته مقابله با گرانفروشی به منزله دخالت در وظایف دستگاههای اجرایی نیست، افزود: هدف از تشکیل این کمیته، همراهی بیشتر با دستگاههای دولتی برای مقابله با گرانفروشی است؛ تا با کمک یکدیگر، از توطئه دشمن که بزنگاه اقتصاد و مشکلات سیاسی است عبور کنیم و احساس رضایت مردم تحصیل شود.
جعفری دولتآبادی دادستان تهران روز پنجشنبه (۱۳۹۷/۱۱/۴) در مصاحبه با خبرنگاران اعلام کرد عصر روز چهارشنبه (۱۳۹۷/۱۱/۳) سه تیم مشترک با حضور معاونان دادستان، نمایندگان سازمان تعزیرات و سایر دستگاههای مرتبط با گرانفروشی از سه فروشگاه بزرگ توزیع کالا در شمال، غرب و جنوب تهران بازدید کردند که این بازدیدها در دو مورد منجر به جریمه مدیران مراکز عرضه کننده و فروش کالاهای موجود (گوشت قرمز، مرغ، ماهی) در فروشگاههای شمال و غرب تهران شد و وضعیت توزیع گوشت قرمز در بازدید از فروشگاه واقع در جنوب تهران، نامناسب گزارش شده است.
دادستان تهران با تأکید بر اینکه بازدیدها ادامه خواهد یافت، اظهار امیدواری کرد که با حضور فعال نمایندگان دستگاههای دولتی بازدیدها هدفمند و تاثیرگذار باشد.
در این جلسه، نمایندگان دستگاههای متولیِ مبارزه با گرانفروشی، به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.
انتهای پیام/
علی برکت الله
شرکت های لبنی یاخودروسازیاپتروشیمی یاسایرصنایع باحضورنمایندگان قانونی کشوراجناس راگران می کنندوناچار ، خرده فروش هم باقیمت «علیا مصوبه» به فروش می رساند. مگرحضرات قصابی مقصرقصه گرانی گوشت هستندکه باآنهابرخوردشود. بیشترنانوایی ها بخاطراینکه مثل سایر شرکت های بزرگ پشتیبان ندارندباکمال احترام! مجبور شده اند! درجلوی چشمان تیزبین دولت مقداری ازچونه هایشان رازیرکانه کم کنند.حالااینها چون پناهی ! ندارندشمابه اینهاگیرمی دهید.یاشایداصل قضیه راچیز دیگری میدانیدومابی اطلاع ، منتهی تلنگری می زنید که اوج ناامیدی ،.من به نوبه خودباتمامیت ظلم مخالفم ودراین مبارزه حاضرم تاجان فداکنم.
اينجورى هركارى كنن در مبارزه با گران فروشى كارى ازپيش نميبرند فقط خودرا خسته ميكنند .
مبارزه با گرانفروشى بايد شامل تمام كالاها بشه تا نتيجه بده .
مردم درتمام مدت انقلاب ، ظلم وگرانی وبی عدالتی دیدند وهرگز زندکی آسوده ایی نداشتند وهرسال ازسال قبل اوضاع بد و بدتر شده؟؟!!! چرا؟!!!!
شعار انتخاباتی دولت تدبیر و امید
اما حال می فهمم
اگر گران فروشی ، بیکاری ، رانت خواری و پارتی بازی و ...... از مصادیق بارز حقوق بشر نیست؟!
پس حقوق بشر چیه؟
خدا از گناه کسانی که در جایگاه خدمت به این ملت، به مردم ظلم میکنند انشاء الله نگذره
الهی آمین
از خدای متعال می خوایم هرچه زودتر ما رو شاهد ظهور قائم آل محمد قرار بده الهی آمین
خدا خودش این دو سال را به خیر کنه
چه کسی میتونه بازار طلا و ارز و خودرو و مایحتاج مردم رو در سطح کلان تحت سلطه خودش دربیاره غیر دولت؟!
هر با هم معکوس عمل شده..
مسئولین دارن چیکار میکنن........فک کنم هرکی به فکر خویشه!!!!!!!!!!!!!
این همه مردم از مشکلات اقتصادی و گرانی رنج میبرند و یا خیلی از زندگی ها دچار چالش و بحران های فوق العاده سخت و غیرقابل تحمل میشوند و اکثریت سایت ها من جمله باشگاه خبرنگاران جوان کلی گزارش تهیه میکنه و ارائه میکنه ولی وضیعت همون طور سخت تر باقی مانده .آخر این مسولین اقتصادی چکار میکنند .یواش یواش احساس میکنیم این کم کاری ها و غفلت ها از روی تعمده .امیدواریم که اینطور نباشه به هر حال مسولان باید جهادی کار کنند وبه فکر مردم باشند وواسطه ها رو از بین ببرند.