به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حسن روحانی در مورد عدم شناسایی دهکهای درآمدی و کم کاری معاونت رفاه در جلسه هیئت دولت گفته بود: وزارت کار امیدهای زیادی به ما داده است، ولی در عمل، میبینیم این اقدامات وزارت کار ایراد فراوانی دارد و نمیتوانیم این دهکها را شناسایی کنیم. من خواهش میکنم وزارت کار این ایرادات را رفع کند. (تسنیم، ۱۰ دی ماه ۹۷)
بعد از این انتقاد رئیس جمهور دولت در تبصره "۱۴" بند "الف" جزء "۱" اختیار شناسایی و حذف یارانه غیرنیازمندان را به استانداران داد و عملاً با این کار جایگاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی را حذف کرد.
در قانون و شرح وظایف معاونت رفاه وزارت کار مهمترین وظیقه این معاونت، " تعیین و محاسبه خط فقر و شاخصهای رفاهی" است، وظیفهای که به دلایل نامشخص تاکنون به آن عمل نشده است. در حال حاضر به دلیل عدم اعلام رسمی خط فقر هر روز رقم جدیدی به عنوان خط فقر اعلام میشود، یک روز نماینده مجلس عدد شش میلیون تومان را عنوان میکند، روز دیگر نماینده دیگر ۴.۵ میلیون و امروز مرکز پژوهشهای مجلس عدد ۲.۷ میلیون تومان را به عنوان خط فقر مطرح میکنند.
بیشتر بخوانید: "خطر فقر" در تهران 13 درصد/ استفاده از ظرفیت موسسات خیریه برای چالشهای مالی عرصه "سلامت"
این اعداد در حالی به عنوان خط فقر اعلام میشوند که معلوم نیست معیار و ملاک انتخاب آنها چیست؟ عدم اعلام رسمی خط فقر و اعلام رقمهای گوناگون باعث شده که اثرات روانی مخربی بر جامعه گذاشته شود.
سال ۹۲ احمد میدری نماینده متحصن مجلس ششم و از نزدیکان علی ربیعی و حزب اتحاد ملت سکان هدایت این معاونت و همزمان دبیری هیئت امنای تامین اجتماعی را بر عهده گرفته است. عملکرد میدری انتقادات زیادی را در اردوگاه هم حزبی هایش بر افروخته که مهمترینش در مورد "قراردادهای منعقده این معاونت با نزدیکان یک حزب خاص" و " فعالیتهای دبیرخانه هیئت امنای تامین اجتماعی " است که صدای خبرنگاران و سیاسیون اصلاح طلب را نیز درآورده است.
دبیرخانه هیئت امنای تامین اجتماعی به عنوان قلب هیئت امنا تاکنون نتوانسته است که نقش موثری را ایفا کند و ثابت کننده این مدعا نیز تخلفات بیشماری است که در شرکتهای زیر مجموعه تامین اجتماعی و خود تامین اجتماعی در حال وقوع است، تخلفاتی که گویا گزارشش به هیئت امنا منعکس نمیشود.
"سیاستگذاری و برنامه ریزی برای رفاه اجتماعی"، " انسجام بخشی و پیگیری سیاستهای کلان رفاهی"، " همکاری و ایجاد هماهنگی برای کنترلهای آسیبهای اجتماعی"، " انجام اصلاحات در صندوقهای بیمه و بازنشستگی"، " نظارت بر تهیه و تدوین لوایح و پیش نویس آیین نامه ها، بخشنامهها و .. " بخشی از وظایف معاونت رفاه وزارت کار که اگر دکتر میدری از انتقاد از ائمه جمعه، قوه قضائیه و سپاه (انتقادات در برنامه پایش) فارغ شد توضیح دهد که چه اقداماتی در این خصوص کرده است.
حال این مطالبه از وزیر کار وجود دارد که هم قراردادهای معاونت رفاه را منتشر کند و هم توضیح دهد که ماحصل این معاونت در سالهای اخیر چیست و چرا شاخصهایی مثل خط فقر اعلام نمیشود.
منبع: شبکه اطلاع رسانی راه دانا
انتهای پیام/