علیاکبر حقدوست رئیس مرکز تحقیقات آموزش راهبردی علوم پزشکی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: پیادهسازی و اجرای طرح نظام ارجاع در شهرستانهای مختلف به صورت پایلوت سبب دیده شدن نواقص و رفع اشکالات در حوزه سلامت میشوند تا هنگامی که به عنوان یک نقشه راه کشور در حوزه سلامت در سراسر کشور اجرا شود، این پروژه با کمترین اشکالات ممکن در سراسر ایران انجام می شود.
رئیس مرکز تحقیقات آموزش راهبردی علوم پزشکی ادامه داد: برای اجرای نظام ارجاع بر اساس ظرفیت مورد نیاز در تربیت و بهکارگیری نیروها و توانایی اختصاص بودجه باید برنامهریزیهای مان را انجام دهیم؛ به طوری که در مرحله اول باید استانداردها را نسبت به موضوع پزشک عمومی جمعیت در سطح ایدهآل برسانیم؛ یکی از چالشهای جدی ما در نظام ارجاع بخش خصوصی است که چگونه این بخش را وارد میدان کنیم.
وی اضافه کرد: معتقدم بدون دخالت بخش خصوصی در پرونده الکترونیکی و نظام ارجاع، یک گوشهای از کار حتما لنگ میزند و ما باید به تدریج بخش خصوصی را در اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده وارد کنیم که در این صورت نسبت پزشک به جمعیت ما از اعداد بهتری برخوردار میشود.
حقدوست افزود: اگر برای اجرای طرح نظام ارجاع تنها به نیروهای دولتی تکیه کنیم، نسبت جمعیت به پزشک ده هزار به یک پزشک عمومی میشود.
رئیس مرکز تحقیقات آموزش راهبردی علوم پزشکی تاکید کرد: پرستاران داخل در طرحهای هومکر یا مراقبت در منزل به طور غیرمستقیم ممکن است در اجرای نظام ارجاع نقش داشته باشند که با برنامهریزی دقیق و توسعه طرحها میتوانیم طرح هوم کر را بیمارانی که مکرر به بیمارستانها مراجعه میکنند اجرا کنیم.
وی ادامه داد: علیرغم آنکه صحبتهای زیادی درباره نظام ارجاع شده است در صورت پیادهسازی ممکن است باعث بروز نارضایتیهایی شود، زیرا امروزه مردم عادت دارند برای درمان سردرد هم به پزشک متخصص مراجعه کنند که نظام ارجاع قطعا مانع از این نوع اقدامات میشود، این طرح سبب میشود تا مقرراتی در سیستم به وجود بیاید تا مصرفها و هزینهها بهتر کنترل شوند.
حقدوست ادامه داد: در اجرای نظام ارجاع ممکن است شرکتهای تجهیزات پزشکی و داروسازی نیز با این طرح مخالفتهایی کنند و معتقدم نظام ارجاع و پزشک خانواده تنها راهحل قابل قبول بسیاری از مشکلات ماست که پیادهسازی آن از لحاظ سختافزاری و نرمافزاری دارای دشواریهایی است و از نظر جو عمومی نیز به سادگی پیادهسازی نمیشود.
انتهای پیام/