به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، محمد هادی عسکری مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نخستین نشست منطقهای معاونان فرهنگی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی منطقه ۹ کشور که به میزبانی دانشگاه بینالمللی امام رضا (ع) برگزار شد، گفت: رسالت ما به عنوان مسئولان
دانشگاه، با توجه به ظرفیت بینهایت موسسات و دانشگاههای غیرانتفاعی، ایجاد همگرایی بیشتر از طریق فعال کردن دبیرخانههای
غیر انتفاعی است.
وی افزود: ایده «دانشگاه موثر» طرحی است که با مطالعات فراوانی در ستاد فرهنگی
وزارت علوم دنبال میشود. اعتقاد ما بر این است که دانشگاه باید مسائل روز اجتماع را رصد کند و متناسب با آن راهکارهایی ارائه دهد. این ایده با همین هدف در حال پیگیری است.
عسکری تصریح کرد: با توجه به تاکیدات و فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه مشکلات باید از داخل حل شود، ما بیشتر ترغیب شدیم که ایده «
دانشگاه موثر» را دنبال کنیم از این رو بخشی از برنامههای ما در راستای همین ایده طراحی میشود و برای رسیدن به این مهم فعالیت دبیرخانه منطقه ۹ غیر انتفاعی میتواند موثر واقع شود.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یکی از ویژگیهای «دانشگاه موثر» را بحث «زیست دانشجویی» دانست و گفت: در تئوری دانشگاه موثر،
دانشجو باید خلاق و موثر باشد و این خلاقیت باید مبتنی بر ارزش باشد.
وی افزود: تفاوت اینگونه دانشگاهها در مقایسه با سایر دانشگاهها و دانشجویان، این است که دانشجو در دانشگاه موثر، به بلوغ عقلانی و تکامل شخصیتی رسیده است. دانشجو در لایههای اجتماع کنکاش میکند و وارد یک سیستم و عرصههای جدیدی همچون انجمنهای علمی- دانشجوی، نشریات و تمام ساختارهایی که به اقتضا دوره تاریخی در آن قرار دارد، میشود.
عسکری ادامه داد: باید مسئله دبیرخانه منطقه ۹ غیر انتفاعی با همکاری و همفکری سایر دانشگاهها توسعه یابد و هر روز شاهد برگزاری جسلات متعدد در این دبیرخانه باشیم.
وی با اشاره به ضرورتهای امروز جامعه گفت: متاسفانه امروز دشمنان اسلام، کارآمدی نظام را هدف قرار دادهاند. آنان نمیخواهند جوانان روحیه مشارکتی داشته باشند و مانع دخالت آنان در سرنوشت کشورشان میشوند. از این رو ما باید با برنامهریزی دقیق این نقشههای دشمن را خنثی کنیم.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: یکی از راههای مباره با این نقشههای شوم دشمنان، این است که دستاوردهای عظیم انقلاب اسلامی ایران را برای همگان برجسته کنیم. اینک که در آستانه چهل سالگی پیروزی انقلاب اسلامی قرار داریم، وقت آن است که به معرفی این توفیقات که همگان از آن منتفع شدهاند، بپردازیم.
وی همچنین با بیان اینکه ارتقاء فعالیتها و جذابیتهای فضای فرهنگی موجب جذب بیشتر دانشجویان میشود، گفت: یکی دیگر از راههای مقابله با نقشههای دشمنان این است که از طریق اصلاح فرایندها و بهبود روشها ضریب نفوذ برنامههای فرهنگی خود را گسترش دهیم.
عسکری تصریح کرد: باید فضای اعتماد، امید و پویایی علمی را در دانشگاهها افزایش دهیم. دانشگاه باید کانون امید باشد و این امید به زندگی را به جامعه نیز عرضه کند. ما باید با رویدادهایی که رخ میدهد، مواجهه عقلانی داشته باشیم.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه دانشگاه باید به میدان تولید علم و آگاهی و نقادی عالمانه تبدیل شود، افزود: یکی از راههای رسیدن به این مهم برپایی کرسیهای آزاداندیشی است. باید نقادی عالمانه را در جامعه ترویج دهیم.
وی اظهار داشت: حوزه فرهنگی یک سازمان یادگیرنده و یاددهنده است و باید عرصهای بین آموختن و عمل باشد. باید هدف این باشدکه دانشجو ضمن درس خواندن مهارت و توانمندی نیز کسب کند. فعالیت دانشجویان باید میدانی برای فعالیتهای نوآورانه و خلاقانه باشد.
انتهای پیام // ف. م
برگزاری نخستین نشست منطقهای معاونان فرهنگی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی منطقه ۹ کشور
منبع: آستان نیوز