به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، فرید ایمانزاده در همایش کنگره تغذیه کودکان و نوجوانان ایران و سمینار ترویج تغذیه با شیر مادر اظهار داشت: بیماریهای مختلفی از جمله بیماریهای ویروسی سالانه کودکان بسیاری را در جهان تهدید میکند که در کشور ما تلاش شده اقداماتی موثر جهت مقابله با این بیماریها انجام گیرد و موفقیتهای زیادی نیز حاصل شده است.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۲ هزار متخصص کودکان در کشور مشغول ارائه خدمت هستند، گفت: متاسفانه مصرف بیرویه آنتیبیوتیک در کشور سبب مقاومت در مقابل میکروبها و عدم پاسخ به مقابله با بیماری شده است، بنابراین کنترل این مسئله امری ضروری به شمار میرود.
رئیس انجمن علمی تغذیه با شیر مادر ایران با اشاره به اینکه تجویز آنتیبیوتیک برای مقابله با بیماریهای باکتریال است، گفت: از هر سنی میتوان آنتیبیوتیک را تجویز کرد، البته این مسئله با لحاظ شرایط خاص در نظر گرفته شود چرا که تجویز بیرویه آن به ویژه در کودکان میتواند با عوارضی مختلف همراه باشد.
وی با بیان اینکه آنفلوانزا نسبت به گذشته شیوع آن بیشتر شده است، گفت: رعایت مسائل بهداشتی و اقدام به موقع جهت درمان از راهکارهای موثر برای جلوگیری از این بیماری است، البته تزریق به موقع واکسن آنفلوانزا نیز در مقابله با این بیماری حائز اهمیت است.
ایمانزاده ادامه داد: شیر مادر حاوی مواد دفاعی یا آنتیبادی است و سبب میشود کودک دچار بیماری نشود و اگر شد، شدت آن کم باشد.
وی گفت: کودکانی که شیر مادر استفاده میکنند مرگ و میر در آنها کمتر است و بر اساس مطالعات سازمان بهداشت جهانی همه مزایای شیر مادر مورد تاکید قرار گرفته است.
انتهای پیام/