یک متخصص طب سنتی گفت: نوشیدن قهوه و سایر نوشیدنی‌های حاوی کافئین در طول روز باعث افزایش هوشیاری و فکر کردن بهتر می‌شود.

حسین طباطبایی متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره موارد مصرف مکمل غذایی قهوه، اظهار کرد: نوشیدن قهوه و سایر نوشیدنی‌های حاوی کافئین در طول روز باعث افزایش هوشیاری و فکر کردن بهتر می‌شود؛ همچنین کافئین باعث افزایش هوشیاری بعد از بی‌خوابی می‌شود، مخلوط کافئین و گلوکوز به عنوان نوشیدنی انرژی‌زا کارایی ذهن را بهبود می‌بخشد.

مصرف قهوه خطر ابتلا به کدام بیماری‌ها را کاهش می‌دهد؟

این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه مصرف قهوه برخی بیمار‌ی‌ها را درمان می‌کند، گفت: مصرف قهوه خطر ابتلا به سرطان رکتوم و روده را کاهش می‌دهد؛ برخی تحقیقات نشان می‌دهند که نوشیدن بیش از سه فنجان قهوه در طول روز می‌تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش دهد.


بیشتر بخوانید: همه چیز درباره تلخی های قهوه


درمان ۷ بیماری خطرناک با این نوشیدنی تلخ/مهارت فکر کردن را با این نوشیدنی تقویت کنید

وی با بیان اینکه مصرف قهوه باعث جلوگیری از افت فشار خون می‌شود، گفت: برخی افراد مسن بعد از خوردن غذا دچار افت فشار خون می‌شوند؛ نوشیدن قهوه یا سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار می‌تواند از افت فشار خون جلوگیری کند.

طباطبایی با اشاره به اینکه مصرف قهوه باعث پیشگیری از پارکینسون می‌شود، گفت: مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار مثل قهوه، چای و دانه کولا احتمال ابتلا به بیماری پارکینسون را کاهش می‌دهد، در مردان این اثر وابسته به مقدار کافئین مصرف شده است.

درمان ۷ بیماری خطرناک با این نوشیدنی تلخ/مهارت فکر کردن را با این نوشیدنی تقویت کنید

این متخصص طب سنتی ادامه داد: مردانی که ۳ الی ۴ فنجان کافئین‌ در روز مصرف می‌کنند، خطر ابتلا به پارکینسون به بیشترین مقدار در آن‌ها کاهش می‌یابد البته در خانم‌ها این اثر چندان وابسته به مقدار کافئین مصرف شده نیست؛ مصرف ۱ الی ۳ فنجان قهوه در روز خطر ابتلا به این بیماری را در زنان کاهش می‌دهد، قهوه در افراد سیگاری کمکی به پیشگیری از ابتلا به بیماری پارکینسون نمی‌کند.

درمان ۷ بیماری خطرناک با این نوشیدنی تلخ/مهارت فکر کردن را با این نوشیدنی تقویت کنید

طباطبایی با بیان اینکه مصرف قهوه باعث پیشگیری از سنگ کیسه صفرا می‌شود، افزود: نوشیدن حداقل ۴۰۰ میلی‌گرم مواد کافئین‌دار مانند قهوه به صورت روزانه، خطر پیشرفت سنگ کیسه صفرا را کاهش می‌دهد؛ هر چه قدر مقدار کافئین بیشتر باشد، خطر ابتلا بیشتر کاهش می‌یابد، نوشیدن ۸۰۰ میلی گرم کافئین روزانه (۴ فنجان یا بیشتر)، بیشرین اثر را دارد.


بیشتر بخوانید: ۱۳ فایده اعجاب انگیز قهوه که از آن‌ها بی خبرید+ اینفوگرافیک


وی با تاکید بر اینکه قهوه از دیابت نوع ۲ پیشگیری می‌کند، گفت: با افزایش مصرف کافئین، خطر ابتلا به دیابت کاهش می‌یابد اما اثر آن در افراد مختلف متفاوت است؛ نوشیدن ۱۰ فنجان کوچک قهوه در روز خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در زنان تا ۷۹ درصد و در مردان تا ۵۵ درصد کاهش می‌دهد.

درمان ۷ بیماری خطرناک با این نوشیدنی تلخ/مهارت فکر کردن را با این نوشیدنی تقویت کنید

وی افزود: برخی از تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف قهوه کافئینه ممکن است به پیشگیری از سرطان ریه کمک کند البته سایر تحقیقات با این موضوع مخالف می‌کند؛ بنابرین خیلی زود است که یک نتیجه قطعی را اعلام کرد؛ در این میان، برخی از تحقیقات نشان می‌دهند که نوشیدن قهوه دکافئینه نیز می‌تواند به پیشگیری از سرطان ریه کمک کند.

این متخصص طب سنتی یادآوری کرد: برخی از تحقیقات نشان می‌دهند که قهوه کافئینه و دکافئینه از ابتلا به نقرس جلوگیری می‌کنند، اما قهوه کافئینه بهتر عمل می‌کند؛ همچنین شواهد زیادی نشان می‌دهند که مصرف قهوه در طول زندگی ممکن است باعث بهبود مهارت‌های فکر کردن در خانم‌های بالای ۸۰ سال می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار