رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اقدام کمیسیون تلفیق بودجه در تعیین ۱.۵ میلیون بشکه در روز بسیار درست است، زیرا آمریکایی‌ها می‌خواستند فروش نفت ما را به صفر می‌رسانند.


دشمنان از برخی اظهارات مسئولان در بحث نفت سوء‌استفاده می‌کنند/ تحسین اقدام کمیسیون تلفیق بودجه در تعیین سقف صادرات ۱.۵ میلیون بشکه نفت در روزبه گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ماه) با حضور در نشست کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۹۸ ضمن تشکر از اعضای تلفیق، سازمان برنامه و بودجه و مرکز پژوهش‌های مجلس، گفت: جمع خوبی برای بررسی کارشناسانه بودجه وجود دارد، قدری شرایط از لحاظ بودجه سخت است و تنظیم آن کار زیادی می‌برد و باید با دقت نظر شرایط کشور را در آن لحاظ کرد.

وی ادامه داد: مفتح سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه در مصاحبه‌های خود پیام‌های آرامش بخشی از مصوبات در بحث بودجه منعکس می‌کند که از وی تشکر می‌کنم.

لاریجانی با بیان اینکه از کمیسیون تلفیق که سقف صادرات نفت را یک میلیون و ۵۰۰ بشکه در نظر گرفته تشکر می‌کنم، تصریح کرد: این اقدام کمیسیون تلفیق عاقلانه است و برخی مسئولان در سخنان خود مطالبی را منتقل می‌کنند که بعضا دشمنان از آن سوء استفاده می‌کنند، آمریکایی‌ها می‌خواستند فروش نفت ما را به صفر برسانند که درباره این هدفشان شکست خوردند.

برخی مشکلات ما به تحریم‌ها ارتباطی ندارد 

رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: اکنون نفت را می‌فروشیم، همیشه در زمانی که تحریم هم نبودیم قیمت نفت زمانی که تلاطم پیدا می‌کرد ما دچار برخی مشکلات می‌شدیم که این موضوع هم به بحث بودجه نویسی ما بازمی‌گردد؛ در زمان‌هایی که کل بودجه از فروش نفت ۷ میلیارد دلار بود باز هم کشور با سختی اداره می‌شد، لذا برخی مشکلات ما به تحریم‌ها ارتباطی ندارد و نباید به دست خود مسائل را طور دیگری تحلیل کنیم.

وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری درباره اصلاح بودجه در کشور اظهار کرد: این موضوع در شورای هماهنگی سران قوا مورد بحث قرار گرفت که بودجه باید با شرایط تحریمی به صورت مناسب تدوین شود البته بحث اصلاح ساختاری، عدم وابستگی به نفت، رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال در بودجه هم از مسائل مدنظر رهبری بود که سازمان برنامه و بودجه تا حدودی این مسائل را در لایحه بودجه سال ۹۸ مدنظر قرار داد، اما بقیه موارد را قرار شد در چهار ماه اول ماه صورت دهد.

لاریجانی افزود: اصلاح ساختاری بودجه را می‌توان ضمن اجرای بودجه هم انجام داد تا متناسب با نیاز کشور و هم تأکیدات مقام معظم رهبری باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در بحث صادرات هم تشویق لازم است، گفت: کمیسیون تلفیق بر اساس مصوبه‌ای برخی تنبیه‌ها را در بخش صادرات قرار داده است، موضوع قیمت ارز مشکلاتی را در کشور ما به وجود آورد، اما در کنار آن برای صادرات مزیت‌هایی هم ایجاد کرد.

وی تصریح کرد: ما سال گذشته در لایحه بودجه مشوق‌هایی را برای صادرات قرار دادیم، اما ظاهرا در مسیر اجرا درست پیش نرفت، همان طور که تنبیه برای صادرات قرار داده‌اید باید تشویق‌هایی را هم قرار دهید.

لاریجانی با اشاره به اهمیت موضوع ایجاد اشتغال در کشور هم بیان کرد: بحث رونق مسکن یکی از حوزه‌هایی است که می‌تواند با سرعت بیشتری به ایجاد اشتغال در کشور کمک کند، زیرا بخش مسکن می‌تواند بخش‌های دیگر صنعت را هم رونق دهد.

نوسازی در بافت‌های فرسوده می‌تواند اقدام خوبی  برای رونق بخش مسکن باشد

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نوسازی در بافت‌های فرسوده هم می‌تواند اقدام خوبی در زمینه رونق بخش مسکن باشد، اظهار کرد: بنیاد مسکن قبلا طرح‌هایی را آماده کرده بود که در حوزه‌های انتخابیه تاجگردون به صورت پایلوت انجام داد که این اقدام خوبی بود و اگر پیشنهاداتی برای تسریع در این روند وجود داشته باشد هم می‌توان مورد استفاده قرار داد.

وی ادامه داد: در صورت موافقت کمیسیون تلفیق بودجه می‌توان تسهیلاتی را مانند اوراق به شهرداری‌ها ارائه کرد تا آنها مناطق فرسوده را خریده و عرضه کنند، در برخی شهر‌ها این اقدام انجام شده که بسیار خوب است و باید از ظرفیت شهرداری‌ها برای رونق بخش مسکن استفاده کرد.

لاریجانی با تأکید بر اینکه سرمایه گذاری در بحث اشتغال می‌تواند در زنجیره‌های مختلفی انجام شود، بیان کرد: بخش گردشگری و صنایع دستی می‌تواند بسیار سریع‌تر به موضوع اشتغال کمک کند، زیرا به سرمایه اندکی نیاز دارد که نمونه‌های خوبی در کشور در بحث گردشگری به وجود آمده و بهتر است مردم را به جای دریافت پول از کمیته امداد بتوان با حمایت به سمت اشتغال سوق داد.

وی خطاب به اعضای کمیسیون تلفیق بودجه گفت: سهم صنعت از تسهیلات در بحث اشتغال را مشخص کنید، برخی بانک‌ها مانند بانک صنعت و توسعه به بخش صنعت توجه خاص دارند، اما سرمایه‌شان کم است و البته پیشنهاد‌هایی برای افزایش سرمایه آنها وجود دارد، آقای بحرینی البته طرحی برای اصلاح بانک سرمایه دارند که اگر محقق و مصوب می‌شد می‌توانست کمک زیادی انجام دهد.

رئیس مجلس تأکید کرد: البته این طرح می‌تواند در شورای هماهنگی سران قوا مطرح شود یا اینکه شما از بانک‌ها برای بررسی این موضوع دعوت کنید.

وی خطاب به اعضای کمیسیون تلفیق بودجه گفت: در بخش اشتغال که مورد تأکید مقام معظم رهبری است شما یک پکیجی را تهیه کنید تا بودجه جهت‌دهی لازم را داشته باشد و بعد از تصویب آن مشخص شود که بودجه در این زمینه چه می‌خواهد، البته بر اساس گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس که زنجیره‌های مختلف تولید و میزان وابستگی آن به خارج را مشخص کرده است.

لاریجانی ادامه داد: برخی از این بخش‌ها حلقه‌های مفقوده‌ای دارد به خصوص در زمینه خودروسازی اگر بتوانیم بر روی تولید سه قلم تمرکز کنیم موضوع تولید خودرو‌های پر تیراژ در کشور حل می‌شود.

رئیس مجلس با بیان اینکه ستاری در بحث فناوری رونق زیادی ایجاد کرده است بیان کرد: این مراکز فناوری می‌توانند بر روی حلقه‌های مفقوده متمرکز شوند و به این بحث کمک کنند، دانشگاه‌ها در تمام دنیا بیشتر بر روی جریان نیاز‌های کشور پژوهش می‌کنند، اما کشور ما به دلیل بحث نفت، دانشگاه‌ها بر روی این موضوع کار نمی‌کنند.

وی تصریح کرد: اگر شرکت‌های تولیدی نیاز‌هایی که برای تحقیق و توسعه دارند را به دانشگاه‌ها بسپارند بحث تولید رونق می‌گیرد و حتی می‌توان این اقدام را جزء مالیاتشان محسوب کرد البته دانشگاه‌ها هم باید به سمت نیاز‌های کشور رفته و بر اساس همان پژوهش کنند.

همه به بدهکار بودن دولت به صندوق‌های بازنشستگی و سازمان تأمین اجتماعی توافق نظر دارند

لاریجانی ضمن تأکید بر توجه کمیسیون تلفیق بودجه به موضوع صندوق‌های بازنشستگی هم گفت: مرحوم نوربخش در این مورد پکیجی را آماده کرده بود، همه بر روی بدهکار بودن دولت به صندوق‌های بازنشستگی و سازمان تأمین اجتماعی توافق نظر دارند تنها بر روی میزان آن اختلاف نظر وجود دارد. باید بتوان بر اساس مصوبه‌هایی این صندوق‌ها را سرپا کرد و اگر مشکلات آن‌ها اصلاح نشود همچنان بخش زیادی از بودجه صرف این صندوق‌های بازنشستگی خواهد شد.

رئیس مجلس افزود: باید تبصره‌ای قرار داد تا نهاد‌ها و دستگاه‌ها بدهی‌های خود را به صندوق‌های بازنشستگی پرداخت کنند و متولی این امر را هم وزیر اقتصاد و دارایی قرار دهیم.

وی با اشاره به اهمیت توسعه بخش راه‌آهن در ایجاد اشتغال در کشور هم گفت: اگر بخش راه‌آهن شرق به غرب و شمال به جنوب کامل شود می‌توان مقدار زیادی سرمایه ایجاد کرد، سال گذشته ما یک اجازه کلی برای برداشت از صندوق توسعه ملی در بخش راه‌آهن داشتیم و می‌توان امسال هم برای راه‌آهن در بودجه جایی را در نظر گرفت تا وزیر راه و شهرسازی مکلف به توسعه راه آهن شود و مابقی بودجه را هم از صندوق توسعه تأمین کرد.

کوچک سازی دولت صورت نگرفته است

لاریجانی در ادامه با تأکید بر امنیت کوچک سازی دولت هم اظهار کرد: قرار بود دولت هر سال ۱۵ درصد کوچک شود، اما این اقدام صورت نگرفت لذا می‌توان اختیاراتی را به صورت هم زمان همراه با الزاماتی به شورای اداری یا شورای هماهنگی سران قوا داد تا بخش‌های موازی را حذف و دولت را کوچک کنند. در صورت وجود حجم فربه دولت نمی‌توان بودجه را به سمت تولید برد لذا باید دولت کوچک شود.

رئیس مجلس بیان کرد: بر اساس قانون برنامه توسعه دولت الکترونیک باید ایجاد شود و در صورت ایجاد آن برخی فساد‌ها و مشکلاتی را در بحث سرمایه گذاری با وجود آن حل کرد. زیر ساخت‌های آن اکنون آماده است و ۷۰ درصد کار در سازمان‌های مختلف پیش رفته تنها آنها باید به هم مرتبط شود.

وی گفت: شما دولت را ملزم کنید تا هر چه سریعتر دولت الکترونیک را ایجاد کند و از معاونت استخدامی بخواهد تا این روند را برای مبارزه با فساد تسریع بخشد.

لاریجانی اظهار کرد: ایجاد شبکه ملی اطلاعات و اینترنت یکی از نیاز‌های کشور و مورد تأکید مقام معظم رهبری است که در صورت ایجاد زمینه‌های آن بسیاری از مشکلات در بخش فضای مجازی حل می‌شود.

رئیس مجلس همچنین در ادامه از کمیسیون تلفیق بودجه برای رسیدگی به بودجه شرکت‌های دولتی تشکر کرد و گفت: هر سال بودجه شرکت‌های دولتی به درستی بررسی نمی‌شد و شما هم گزارشی درباره بررسی بودجه این شرکت‌ها به مجلس ارائه دهید.

دریافتی مدیران باید روی سایت قرار گیرد

وی بیان کرد: ثبت دریافتی‌های مدیران بر روی سایت هم جزء قوانین برنامه ششم توسعه بود که دولت این کار را آغاز کرده، اما به صورت کامل اجرا نشده است، لذا شما دولت را ملزم کنید تا برای جلوگیری از سوء استفاده این اقدام را سریعاً انجام دهد.

لاریجانی در پایان با اشاره به کاهش بودجه‌های فرهنگی در کشور هم گفت: بودجه بخش‌های فرهنگی رقم قابل توجهی نیست و می‌توان بر روی مسائل گسترش دینی و فرهنگی کار‌های بسیاری انجام داد همچنین بودجه در مورد فرهنگستان‌ها هم رقمی ندارد و بودجه آن را کاهش داده‌اند که این موضوع هم درست نیست.

انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۱ ۰۳ بهمن ۱۳۹۷
هر روز داره فشار بیشتری به مردم میاد فقط به خاطر بی تدبیری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۳ ۰۳ بهمن ۱۳۹۷
کارگزینی رد میکنی ده میلیون در واقعیت ماهی شصت هفتاد میلیون میبری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۲ ۰۳ بهمن ۱۳۹۷
با سلام .برای اجرای عدالت اسلامی در جامعه اول باید مشخص شود که سهم هرکد ملی در روز از یارانه دولتی (سوخت . برق .گاز و اب غیره ) چقدر است تا با برنامه ریزی صحیح عدالت اسلامی در جامع اجراشود . مثلا مشخص شد که به هر کد ملی در روز یک لیتر بنزین تعلق می گیرد .و اگر خانواده چهار نفره یک خودرو داشته باشند سهم یارانه بنزین انها در ماه 120 لیتر می باشد .وبه مابقی مصرف باید هزینه بیشتری بپردازد .و شاهد استخرهای خصوصی و چراغانی ان چنانی با امکانات یارانه نخواهیم بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۶ ۰۳ بهمن ۱۳۹۷
دولت ایران پول حاصل از برجام (اشاره به درآمدهای نفتی) را برای توسعه کشور هزینه نکرده است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۸ ۰۳ بهمن ۱۳۹۷
لعنت به برجام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۵ ۰۳ بهمن ۱۳۹۷
شفاف سازی شودددددددددددددددددددد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۸ ۰۳ بهمن ۱۳۹۷
مسئولین اظهاراتشان باید اصلاح بشه
-
عباس گودرزی
۱۱:۴۱ ۰۳ بهمن ۱۳۹۷
سلام زمانی الکتونیکی کردن مفید است که حذف نقدینگی در معاملات در دستور کار قرار گیرد . و تمامی نقدینگی ها اعم از ریال و ارز و سکه تحویل بانک شود و دریافت و پرداخت ها الکترونیکی باشد . ( مهلتی برای جمع آوری نقدینگی ها داده شود سپس از ارئه دهنده نقدینگی به بانک حداقل 50% مالیات اخذ شود تا شفاف سازی انجام گیرد .)
United States of America
ناشناس
۱۱:۲۰ ۰۳ بهمن ۱۳۹۷
استعفا بده شما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۱ ۰۳ بهمن ۱۳۹۷
باید به طور شفاف سازی بشه
Iran (Islamic Republic of)
بیداد
۱۰:۴۱ ۰۳ بهمن ۱۳۹۷
چرا مسؤلان باید حقوق نجومی بگیرند؟؟. مشکلاتمونو بیشتر کردند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۷ ۰۳ بهمن ۱۳۹۷
تمام مشکلات کشور بخاطر حقوق نجومی مسئولان هست چون رفاه زیادی دارند و مردم را درک نمیکنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۷ ۰۳ بهمن ۱۳۹۷
ما که گلومون پاره شد از بس داد زدیم شفاف سازی شفاف سازی
اگر واقعا دلتون برا ملت و ایران عزیز میسوزه تصمیماتی که تو مجلس گرفته میشه رو شفاف سازی کنید باید معلوم بشه که چه کسی رای مووافق و یا مخالف داده
از همه مهم تر حقوق و دریافتی تمامی مسئولین هم باید شفاف بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۰ ۰۳ بهمن ۱۳۹۷
مسؤل بانک مرکزی آقای همتی گفت که دیگه می خواهیم وابستگیمونو ازفروش نفت کم وقطع کنیم؟؟!!! بله قطع کنید تا کشورهای همسایه مثل عراق وقطر ، نفت ایرانوبکشند وببرند؟!! نزدیک ۲۲بهمن که میشه!! مسؤلین وعده های الکی داده وهمه ی اوضاع کشورراگل وبلبل اعلام می کنند؟!! حرف حرف حرف؟؟!!! کسانیکه حرف می زنند وعمل نمی کنند؟؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۰:۰۷ ۰۳ بهمن ۱۳۹۷
اقای لاریجانی شما 10 درصد بودجه استا ن قم رو کم کن ایران گلستان میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۵ ۰۳ بهمن ۱۳۹۷
علی حرفت خیلی پر از قصد بود و اصلا به دل ننشست.امیدوارم خدا هدایتت کنه.آدمها وقتی میمیرن تازه میفهمن که ای کاش اعتقادات بیشتری میداشتن ولی افسوس که دیره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۳ ۰۳ بهمن ۱۳۹۷
دریافتی مدیران روی سایت باشه یا نباشه
مگر خجالت میکشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۵ ۰۳ بهمن ۱۳۹۷
اگر شفاف دریافتی مدیران و مسولین با مزایا رو سایت بذارید خوب هست ولی میدونم اینکار نمیکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۴ ۰۳ بهمن ۱۳۹۷
ثبت دریافتی‌های مدیران بر روی سایت هم جزء قوانین برنامه ششم توسعه بود= حقوق های نجومی امامان جمعه و نمایندگان در ارگان ها و سرداران سپاه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۴ ۰۳ بهمن ۱۳۹۷
ما در کشوری زندگی می کنیم که از نظر نعمتهای خدادادی غنی و نیاز به کشورهای خارجی ندارد . عدم نظارت مسئولین این همه مشکلات را بوجود آورده . نظارت بر قیمتها اصلا . نظارت بر ......اصلا . خودرو ........ بازار ........ پراید 40 میلیون
Iran (Islamic Republic of)
م
۰۹:۳۹ ۰۳ بهمن ۱۳۹۷
چرا قوه قضایی برخورد نمیکند
آخرین اخبار