به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، آبخیزداری را از زیرساختهای مهم منابع طبیعی و کشاورزی دانست و گفت: مدیریت بهره برداری هماهنگ، یکپارچه و قانونمند از منابع طبیعی در یک حوزه آبخیز مد نظر آبخیزداری قرار دارد.
محسن یوسف پور با بیان اینکه اجرای طرحهای آبخیزداری علاوه بر کاهش خسارات ناشی از فرسایش خاک و انباشت رسوبات و جلوگیری از هدررفت منابع آبی در رونق اقتصاد بومی و ملی که امروزه از آن به عنوان توسعه پایدار یاد میشود موثر است، افزود: در آبخیزداری سعی میشود از آبهای سرگردان، هرزآبها و سیل که فرسایش خاک و خسارات مالی و جانی فراوانی را برای آبخیزنشینان به دنبال دارد، در راستای حفاظت از منابع طبیعی و زندگی انسانها استفاده کنیم.
وی با اشاره به عنایت ویژه مقام معظم رهبری نسبت به مقوله آبخیزداری و اختصاص ۲۰۰ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی به این امر در سال جاری، تصریح کرد: اجرای عملیات آبخیزداری در ۱۹ حوضه آبخیز گیلان با اعتباری بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان طی امسال در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با بیان اینکه حوزه آبخیز تالاب انزلی دارای مساحتی معادل ۳۵۰ هزار هکتار است، گفت: جلوگیری از انباشت رسوبات در بستر تالاب، انهار، مسیل و آب بندان ها، کنترل سیلابهای ویرانگر و جلوگیری از فرسایش خاک در سرشاخهها اهمیت اجرای پروژههای آبخیزداری در این حوضه را دوچندان میکند.
وی از اجرای چهار پروژه آبخیزداری در حوضه آبخیز تالاب طی سال جاری خبر داد و گفت: از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی این پروژهها در شهرستانهای رضوانشهر، ماسال، فومن و شفت در حوضههای آبخیز چافرود، مرغک، ماسوله رودخان و پسیخان پیش بینی شده است.
یوسف پور افزود: قطعا با اجرایی شدن پروژههای مذکور که شامل عملیات مکانیکی، بیومکانیکی، بیولوژیکی و مدیریتی است، بخش قابل توجهی از مشکلات مربوط به تولید رسوب و سیل در تالاب انزلی برطرف میشود.
وی چافرود، مرغک، خالکایی، پلنگ رودخان، تنیان رود، ماسوله رودخان، قلعه رودخان، گشت رودخان، پسیخان و پیربازار را از جمله رودخانههای ورودی به حوزه آبخیز تالاب انزلی دانست و تصریح کرد: این رودخانهها از حیث سیلخیزی، فرسایش خاک و تولید رسوب اولویت برای اجرای پروژههای آبخیزداری هستند.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان، با بیان اینکه در ایام الله دهه فجر چهار پروژه آبخیزداری در شهرستانهای رودسر، رضوانشهر و تالش قابلیت افتتاح پیدا خواهند کرد، تصریح کرد: اعتبار هزینه شده برای این چهار پروژه بالغ بر ۱۲ هزار میلیون ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی است.
انتهای پیام/آ